El işçiliğinden, devler ligine; EDESSA MOBİLYA

Bursa’da 1994 yılında el işçiliğiyle üretimine başlayan Edessa Mobilya, bugün üretim kapasitesi olarak Türkiye’nin en güçlü firmalarının başında geliyor. Edessa’nın Bursa’da ürettiği ürünler 27 ülkede kullanılırken, firma ülkemize döviz girdisi sağlıyor. Büyük bir başarı hikayesine imza atan Edessa; aklınıza gelen tüm mobilyaları gerçeğe dönüştürürken, Membran PVC, laminat , ahşap , lake ve yangına dayanıklı kapıları ile de Türkiye’nin en çok tercih edilen firmaları arasında yer alıyor.

BURSA 02.05.2020, 16:29 02.05.2020, 16:53
El işçiliğinden, devler ligine; EDESSA MOBİLYA

ÖZEL HABER- SERCAN GÜLER

Mobilya sektörünün köklü firmalarından, aynı zamanda bir aile şirketi olan EDESSA’nın başarı hikayesi Bursa’da 1994 yılında başladı. El işçiliği ile başlayan üretim serüveni kısa zamanda büyük bir ivme yakalayarak seri üretime dönüştü.

İLKLERİN FİRMASI EDESSA

 İmalat alanında her geçen gün yatırımlarını arttıran EDESSA , 11 bin metrekareyi aşan üretim alanı ve ileri teknoloji makineler ile üretim kapasitesini yıllar içinde büyük ölçüde artırmayı başardı.  Günümüzde 100’e yakın kişiye doğrudan istihdam sağlayan firma, Bursa’nın köklü mobilya üreticileri arasında üst sıralardaki yerini başarıyla koruyor. EDESSA Mobilya sektöründe en üst kaliteye ulaşma hedefiyle yatırımlarına devam ediyor.

TÜRKİYE’NİN EN GÜÇLÜ FİRMALARINDAN

Kurulduktan kısa bir zaman sonra membran kapak alanında Türkiye’nin sayılı firmaları arasında yerini alan EDESSA Mobilya, sektörde öncülüklerin ve yeniliklerin firması olarak tanınıyor. Üretim kapasitesi olarak Türkiye’nin en güçlü firmaları arasında yer alan EDESSA Türkiye’nin tüm bölgelerinde adından söz ettirmeyi başardı. Satışlarında yakaladığı ivmeyi yıllardır devam ettiren EDESSA, satış danışmanları ile birlikte tüm Türkiye’ye hizmet vermenin  gururunu yaşıyor.

İSTER TEKLİ İSTER ÇOKLU SİPARİŞ

Geleneksel satış metotlarından vazgeçemediklerini gazetemize anlatan yöneticiler internet satışlarında neden ivme yakalayamadıklarını ise şu sözlerle aktadırlar, “İnternet üzerinden satış yapmak için çok gayret gösterdik fakat renk ve model farklılığımız çok olduğundan dolayı bu konuda ilerleme sağlayamadık.  Renklerin her ekranda farklı görünme olasılığı bu konudaki çalışmalarımızı aksattı. 1 yıl boyunca deneme sürecinde olan bu yatırımı iptal etmek zorunda kaldık. Satışlarımız toptan ve perakende müşterilerimize de hizmet vermekteyiz. Siparişlerimizde adet sayısı önemli değildir.”

BİR EVDE BULUNAN HER ŞEY ÜRETİLİYOR

Müşterilerin isteklerine özel üretimleriyle de adından söz ettiren EDESSA ustaları, 27 yıldır sektörde ayakta durabilmesinin nedenini müşterilerin istediklerini, zihinlerindekileri üretebilmek olduğunu aktarırken ürün çeşitliğinden şöyle bahsettiler,  “Bir evde, ofiste bulunan; mutfak, kapı, banyo, vestiyer, giyinme odasında bulunan tüm mobilyaları özel ölçüye göre üretim yapabiliyoruz. Her ürün kategorisinde çeşitli üretim yapabiliyoruz. Örnek olarak kapıdan bahsedelim Membran PVC , laminat , ahşap , lake , yangına dayanıklı kapı olarak üretim yapmaktayız. Toptan veya tekli satışlar önemli değil yeter ki müşterilerimizin istedikleri olsun. ”

İTALYAN TASARIMCILARLA TÜRK KÜLTÜRÜ HARMANLANIYOR

Kendi tasarladığı ürünleri üreten EDESSA, İtalya’da bir firmayla tasarım ortaklığı yürütüyor.  Mimarlar ve Ar-Ge sorumluları İtalyan meslektaşlarıyla birlikte model tasarlayıp üretilirken en modern çizgilerin ve mobilya hatlarının oluşması bu şekilde meydana geliyor. 

Tasarım konusunda mobilya sektörüne öncülük ettiklerini aktaran yöneticiler,  “Piyasada bu konuda öncülük etmenin gururunu da yaşıyoruz. Bizim için önemli olan aynı kalitede aynı modeli üretebilmektir. Ürün çeşitliliği açısından üretim kapasitemiz yetecek şekilde ayarlanmıştır. Her ürünü üretecek makine ekipmanımızla birlikte, el emeğiyle birlikte kalitelendirecek çalışanlarımız bulunmaktadır.” ifadeleriyle durumu adeta özetliyor.

27 ÜLKEDE EDESSA BAYRAĞI DALGALANIYOR

Yaklaşık 27 ülkeye tasarlanan ve üretilen EDESSA markalı ürünler ihraç ediliyor. İhracatın büyük bir kısmını Ortadoğu ve Afrika ülkelerine gerçekleştiren EDESSA Mobilya, İtalya’dan bir firma ile yapmış oldukları sözleşmeyi ise Avrupa’dan Türkiye’ye olan talebin artmasına bağlıyor.  1994 yılından bu yana Bursa’nın gururu olmayı başaran EDESSA her geçen gün artan ihracatı ve üretim kapasitesi ile Bursa’nın ve Türkiye’nin mobilya sektöründeki gururu olmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P