banner201

banner177

banner207

EMEK - GEÇİT- ŞEHİR HASTANESİ- GÖRÜKLE METRO HATTI NE ZAMAN BİTECEK ? BURSA ŞEHİR HASTANESİ'NE METRO NE ZAMAN AÇILACAK ?

Mevcutta Emek’e kadar olan Bursaray metro hattı Şehir Hastanesi’ne kadar uzayacak. Emek- Geçit- Şehir Hastanesi-Görükle Metro hattı ne zaman bitecek? Şehir Hastanesi metro istasyonu ne zaman yapılacak ne zaman hayata geçecek? Görükle'ye metro uzayacak mı ? İşte detaylar

BURSA 02.03.2022, 11:02 02.03.2022, 16:39
EMEK - GEÇİT- ŞEHİR HASTANESİ- GÖRÜKLE METRO HATTI NE ZAMAN BİTECEK ? BURSA ŞEHİR HASTANESİ'NE METRO NE ZAMAN AÇILACAK ?

ÖZEL HABER - BURSAHABERDAR

EMEK-GEÇİT-ŞEHİR HASTANESİ- GÖRÜKLE METRO HATLARI İSTASYONLARI NE ZAMAN TAMAMLANACAK ? NE ZAMAN BİTECEK ? 

Bursa’nın toplu taşımada önemli bir yükünü tek başına karşılayan Bursaray, mevcut istasyonlarına yenilerini ekleyecek. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise ‘Emek-Şehir hastanesi Görükle hatları 2023’ün sonunda bitirileceğini. T2 hattının ise 2022 yılının haziran ayında açılacağını aktardı.

YENİ METRO İSTASYONLARI NEREYE YAPILACAK ? İŞTE 4 YENİ İSTASYON

Emek – Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı 6.1 kilometre uzunluğunda 4 istasyonlu olacak. İstasyonlar sırasıyla; Emek İstasyonu – Geçit İstasyonu - Cami İstasyonu – Bursa Yüksek Hızlı Tren İstasyonu – Bursa Şehir Hastanesi İstasyonu olacak şekilde 4 yeni istasyon 2023 yılının sonunda bitirilecek.

Bünyesindeki 6 farklı hastanede toplam bin 355 yatak kapasitesi ile Bursa’nın sağlık hizmetleri yükünü önemli ölçüde çeken Bursa Şehir Hastanesi’ne kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak.

İŞTE O PROJE 

ÜNİVERSİTE - GÖRÜKLE METRO HATTI NE ZAMAN YAPILACAK ?

Ulaşım Ana Planı çalışmaları kapsamında Üniversite İstasyonu ile son bulan BursaRay’ın, öğrencilerin ve son yıllarda diğer vatandaşlarımızın da yoğun olarak yerleşim yeri olan Görükle’ye uzatılıp burada ikamet eden halkımızın Uludağ Üniversite’si ve üniversite hastanesine ulaştırılması amacıyla yapılması planlanan Görükle Uzatma Hattı için güzergah ön proje çalışmaları yapılmaktadır. 3 istasyon planlanmaktadır.

İŞTE O PROJE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ise 12 Şubat 2022 tarihinde Bursa’da yaptığı açıklamada, “ Mevcutta işletmede olan Emek-Arabayatağı Metro hattı; yapacağımız uzatma ile Mudanya Bulvarını kat ederek hızlı tren gar ve nihayetinde Şehir Hastanesine ulaşacak ve Bursalı vatandaşlarımızın erişimini kolaylaştıracak. Hattın en önemli iki durağı hızlı tren istasyonu ve hastane istasyonudur. Günlük 327 bin yolcuya hizmet verecek. Az önce bahsettiğim yapımı yine Bakanlığımızca devam eden Bursa-Yenişehir-Osmaneli HT hattı ile metronun entegre edilmesi tüm Bursa’nın hızlı tren erişimi için konforlu ve dakik bir seçenek sunulmuş olacak” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (3)
Vatandas 2 yıl önce
Buda bi 5 sene devam eder artik...
Züzü 2 yıl önce
Emek istasyonunu kıllanıyorum paşaçifliğinden indi bindi yapmadan izmir yoluna nilifere gitmek isterim
Veli ender 1 yıl önce
Hızlı trenin ne zaman herhalde 2050 senesinde,en son bursaya yapılacak herhalde.
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P