banner177

banner193

GENÇ ÖĞRETMENDEN TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE

Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam-Hatip Proje Okulu’nda Biyoloji Öğretmeni olarak görev yapan Mehmet Şah Çelik örnek bir projeye imza attı. Boş zamanlarında, internet üzerinden ücretsiz ders verecek olan genç öğretmen, biyoloji konusunda eksikleri olan öğrencilere destek sağlayacak.

BURSA 23.02.2021, 17:03 23.02.2021, 17:19
GENÇ ÖĞRETMENDEN TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE

(ÖZEL HABER)

Bursa’da aktif olarak Uluslararası Murat Hüdavendigar Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde Biyoloji Öğretmeni olan Mehmet Şah Çelik, hayata geçirdiği proje ile büyük bir duyarlılık örneği gösterdi. Çalıştığı okulun kimyasından etkilenen genç öğretmen, öğrencilere fayda sağlamak adına ücretsiz olarak online ders vermeye başladı. Yaptığı çalışmayla ilgili Bursahaberdar Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Şah, şu ifadeleri kullandı: “Ben Bursa'ya geleli 1yıl oldu. Gümüşhane Fen lisesinden geldim buraya ve şu anda öyle harika bir okulda çalışıyorum ki amaçları hedefleri vizyonu olan bir proje okulu. Buradaki tüm idareci ve öğretmen arkadaşlarım öğrencilere katkı sağlamak için çalışıyor. Bizde online olarak can Bursamızın can öğrencilerinin il ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüz ve okul müdürümüz ve okul idare ekibimizin destekleriyle kalbine dokunmak istedik. Tabiki okullarda açılan 8-12 sınıflar için DYK’ların faydası ve katkısı tartışılmaz benim amacım ve hedefim pandemi yasaklarinin olduğu zamanlarda online olarak fırsat buldukça öğrencilerden ayrı kalmamak ve onları en iyi şekilde YKS ye hazirlamak.”

AMAÇ ÖĞRENCİLERE KATKI SAĞLAMAK

EBA’da verilen eğitimin de faydalı bir şekilde devam ettiğine değinen Mehmet Şah, “Bu bağlamda  küçük çapta başlattığımız BİP uygulaması üzerinden bir Biyoloji gurubu oluşturduk. Pandemiden dolayı sokağa çıkma yasağının olduğu zaman dilimlerinde bu gurup üzerinden giderek zoomda online olarak ücretsiz biyoloji dersi anlatımı soru çözümü konu tekrarları gibi çalışmalar yaptık. Öğrencilerimizden aldığımız olumlu dönüşler sayesinde oluşturduğumuz gurubun Bursa'daki bir çok öğrenciye ulaşmasını istedik. Amacımız bu süreçte Bursa'daki bir çok öğrencimizi bu guruba dahil ederek (özellikle YKS sınavına hazırlanan öğrencilerimiz) konu bütünlüğünü sağlamalarına katkıda bulunmak. Ayrıca onlara koçluk ve danışmanlık hizmeti vermeye çalışmak.” dedi.

CUMARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

İlk dersin 27 Şubat Cumartesi günü yapılacağını söyleyen Mehmet Şah, “Şu an 20 kişilik bir öğrenci grubumuz var. Bu sayının daha da artmasını bekliyoruz. Derse girmek isteyen öğrenciler benim instagram profilimde bulunan linke tıklayıp derslerime katılabilir.” diye konuştu.

“DİĞER ÖĞRETMENLERİN DE KATILMASINI ÜMİT EDİYORUZ”

Başaralı Öğretmen, “Zamanla başka branş öğretmenleri de bu kampanyaya destek verebilir. Özellikle durumu iyi olmayan ve dershanelere gidemeyen ya da takviye ders alamayan öğrenciler için güzel bir proje. Diğer branşlardan uzman hocalarımız da bize destek verirse, Türkiye çapında daha da güzel bir projeye imza atabiliriz” ifadelerini kullandı.

DERSLERE KATILMAK İÇİN: @egitimkocumsc Instagram hesabındaki Biyografimdeki linki tıklayabilirsiniz)

Yorumlar (1)
NAZLI BOZKURT 3 yıl önce
Bu öğretmen efsane
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P