banner209

banner177

banner193

HAYMANA ANA BACIBEY ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Bacıbey Kent Kültürü Derneği'nce Anadolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyeti'nin kurucu başkanı Melek Reşit Hanım anısına 7'ncisi düzenlenen Hayme Ana Bacıbey Ödül Töreni gerçekleştirildi.

BURSA 16.09.2021, 14:53 17.09.2021, 17:19
HAYMANA ANA BACIBEY ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Kadın kooperatiflerinin desteklenmesi ve iş hayatında kadının rolünün artması adına düzenlenen ödül törenine AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, TÜGİAD Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, Türk Metal Bursa Şube Başkanı Selda Tekman, Bursa'daki kadın kooperatif Başkanları ve STK başkanları katıldı. Kadın dernek ve kooperatiflerine destek veren belediyeler ve girişimci kadınların ödüllendirildiği törende; gerçekleştirdiği projelerle kadınların hayatını kolaylaştıran, sosyal ve ekonomik yaşamdaki yerini güçlendiren çalışmalarından dolayı Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, 'Hayme Ana Bacıbey Ödülü'ne layık görüldü. Ayrıca Yıldırım Belediyesi'nin desteklediği, Zeyniler Çalıkuşu Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Yıldırım Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi de başarılı çalışmalarından ötürü ödül aldı. TÜGİAD Başkanı Nilüfer Çevikel 'Yılın En Güçlü STK Başkanı’ ödülüne layık görüldü.

,

Derneğe ismini de veren Hayme Ana'nın Türk tarihindeki başarısından söz eden Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar, "Hayme Ana'nın hayali milli mücadele ile birlikte bizim gerçeğimiz oldu ve bu nedenle Hayma Ana'yı ve anaları analım istedik. Bu vesile ile Hayme Ana Bacibey Ödül Töreni'ni başlattık ve Türk siyasetine adını kazımış kadınlarımız anısına yaptık" dedi.

Törende bir konuşma yapan AK Parti Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç de, kadın girişimciliği ve kadın kooperatifçiliğinin çok önemli oldunu düşündüğünü belirterek, "Köy kadın derneklerimiz, kırsal alanlarda kadın girişimciliğinin artması açısından önemli bir görevi yerine getiriyor. İlk kadın kooperatifleriyle temasa başladığımızda Bursa'daki sayı 6-7 civarındaydı, bugün onurla söylüyorum ki 26 tane kadın kooperatifimiz var, Bursa diğer şehirlerine de örnek oluyor. Kadın kooperatiflerimizin içerisinde hibe desteği alan kooperatiflerimiz var. Belediye başkanlarımızın, yerel yönetimlerin de kadın kooperatiflerimizin arkasında olması" dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 01 Mayıs 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:56
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:06
Yatsı 21:36
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P