banner177

banner193

HER GÜN 50 BİN KİŞİYİ AĞIRLAYAN BUTTİM, SERBEST TİCARET BÖLGESİ İÇİN HAZIR

Bursa ticaretinin merkezinde yer alan Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi (BUTTİM)  256 bin metrekare alanı, 1700 iş yeri ile her gün 50 bine yakın kişiye ev sahipliği yaparken  BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül, “BUTTİM’in Serbest Ticaret Bölgesi statüsü kazanması için biz hazırız, ancak kent dinamikleri, bakanlıkların, ilgili kurum ve kuruluşların harekete geçmesi gerekiyor. BUTTİM’in Serbest Ticaret Bölgesi statüsü kazanması Bursa’nın tüm ekosistemini olumlu anlamda değiştirir. Sadece Bursa değil Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlar.” ifadelerini kullandı.

BURSA 01.02.2023, 11:44 01.02.2023, 11:52
HER GÜN 50 BİN KİŞİYİ AĞIRLAYAN BUTTİM, SERBEST TİCARET BÖLGESİ İÇİN HAZIR

BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül, BUTTİM’in son 4 yılda gerçekleştirdiği çalışmalarla büyük başarılara imza attığını ifade ederek; BUTTİM hakkında bilgiler paylaştı. 

BUTTİM’İN 2023 HEDEFİ 1,25 MİLYAR İHRACAT

Ekonomiye sağladığı katma değeri artıran BUTTİM, 2023’te 1,25 milyar dolar ihracat hedefine odaklandı. Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül, ‘serbest ticaret böglesi’ statüsü kazanıldığında BUTTİM’in küresel çapta önemli bir ticaret üssüne dönüşeceğini söyledi. Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi (BUTTİM) Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül, Türkiye’nin ihracattaki küresel başarısını perçinlemesine katkı sağlayan BUTTİM’in 2023’te 1,25 milyar dolar ihracata imza atmasını hedeflediklerini dile getirdi.

 SERBEST TİCARET BÖLGESİ HEDEFİ SÜRÜYOR      

BUTTİM’in tekstille birlikte tüm sektörlere dokunan bir cazibe merkezine dönüştüğünü kaydeden Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Şengül, “2019’da göreve geldiğimizde yüzde 64 doluluk oranına sahip BUTTİM’i söz verdiğimiz gibi hak ettiği konuma yükselttik. Bugün BUTTİM; yüzde 99 doluluk kapasitesi, yıllık yaklaşık 500 bin dolar ihracatı ile şehrimizin göz bebeği konumunda. Biz ‘BUTTİM para kazandırmaz, BUTTİM’de para kazanılır’ düşüncesinden hareketle; burayı ulusal ve uluslararası alanda bir çekim merkezine dönüştürme hedefi doğrultusunda ‘serbest ticaret merkezi’ vizyonunu ortaya koyduk ve hazırlıkları başlattık. BUTTİM, yeni statüsü ile üyelerinin ticaret hacmine ve ülke ekonomisine daha fazla katkı koyacaktır. Bu doğrultuda 2023 hedefimiz; BUTTİM’in ihracat potansiyelini 1 milyar 250 bin dolara çıkarmak” dedi.

 ‘FATURALAR, 2. KADEMEDEN ÇIKARILMALI’

BUTTİM üyelerinin krizleri fırsata çevirme noktasında yeni pazarlara açılmaya hazır olduğunu ancak yüksek girdi maliyetlerinin planları değiştirdiğini de kaydeden Şengül, “Son günlerde elektrik ve doğal gazda yapılan indirimlerin ticari işletmeleri de kapsayacak şekilde genişletilmesi işletmelere nefes aldıracaktır. BUTTİM Yönetimi olarak, elektrik ve doğalgazı sadece ısınma amaçlı kullanan ve kâr amacı gütmeyen kurumların faturalarının ikinci kademeden çıkarılarak birinci kademeye alınmasını da talep ediyoruz. Bu uygulama; hem esnafımızı rahatlatacak, hem de istihdama katkı sağlayacaktır. Biz tüm imkânlarımızla, BUTTİM’i tercih eden iş dünyamızın elini rahatlatacak girişimlerde bulunmaya ve bölgemizi daha cazip hale getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BUTTİM GÜNLÜK 50 BİN KİŞİYİ AĞIRLIYOR”

BUTTİM’in her şeyiyle Serbest Ticaret Bölgesi olmaya hazır olduğunu aktaran Şengül şöyle devam etti, “Bursa ticaretinin kalbin konumunda yer alan BUTTİM’in değerinin iyi anlaşılması gerekiyor. 256 bin metrekare alanımız içerisinde 17 bin kişi yaşıyor. Burası bir ticari yaşam alanı. Günlük ziyaretçi sayımız 30 binin üzerine çıkıyor. Toplamda 50 bine yakın kişinin yaşadığı ve ticaret yaptığı bir alan. Çok geniş bir alana yayılmış olduğumuzdan dolayı BUTTİM sakin görünüyor.  Çok büyük bütçelerle yapılan bir fuarın 3-4 günlük ziyaretçisi kadar BUTTİM ziyaretçi ağırlıyor. Ulusal ve uluslararası birçok ziyaretçi burada konaklayarak 4-5 gün shoowromları geziyor ve Bursa ticaretine fayda sağlıyor.”

“SADECE BURSA DEĞİL, TÜRKİYE’YE KATKISI BÜYÜK OLUR”

Şengül, BUTTİM’in konumu itibariyle ticarete yön verebilecek potansiyelde ve konumda olduğunu altını çizdiği konuşmasında, “Bir yıldız ayağının tam ortasındayız. Sabiha Gökçen Havalimanı 45 dakika, Atatürk Havalimanı 90 dakika, Yenişehir Havalimanı’na 30 dakika, Hızlı feribot 20 dakika, şehir merkezine 5 dakika, İstanbul – İzmir Otoyolu’nun ardından hızlı trenin bu ulaşım ağına eklenmesiyle büyük avantaj sağlamış olacağız. Serbest Ticaret Bölgesi hayal olmamalı. Serbest Ticaret Bölgesinden insanların alışveriş yapmış olması, tüm ekosistemi değiştirecek. Turizm gelirleri artacak, şehir merkezindeki restoran ve kafeler daha çok ziyaretçi ağırlayacak, alışveriş artacak, ticaret canlanacak. Sadece BUTTİM’e değil, sadece Bursa’ya değil, 1 buçuk milyar gelir ülke ekonomisi için katkı olacak. Herkesin taşın altına elini koyması gerekiyor. Burada kimin emek verdiği önemli değil hep birlikte emek verilmiş olması önemli.” dedi.

“PERDE BUTTİM’DEN ALINIR”

Perde ve döşemelik kumaş alanında toptan satışta dünya markası olan BUTTİM’de perakende satışların her geçen gün arttığının da altını çizen Şengül, “T2 Tramvay hattının kullanıma açılmasıyla birlikte perde ve döşemelik kumaş alanında perakende satışlarda hızlandı. Bursa’da kim perde arıyorsa önceliği BUTTİM haline geldi. Perde BUTTİM’den alınır. Sadece Bursa değil çevre şehirlerden vatandaşlarımız ölçülerini alıp buradan perde kumaşı almaya geliyor.” dedi.

DÜNYA MARKALARI BUTTİM’DE TOPLANIYOR

BUTTİM’in son 4 yılda gerçekleştirdiği çalışmaların 24 yıla bedel olduğunu aktaran ve her anlamda cazibe merkezi haline geldiğini ifade eden Şengül, “Tekstil alanında küresel çapta bilinen birçok önemli markamızın irtibat bürosu, showromları BUTTİM’de yer alıyor. Ağırlıklı olarak adımıza yakışır şekilde perde ve döşemelik kumaş, kadın konfeksiyon kumaşında ön plandayız. İğneden ipliğe, ham kumaştan jakarlı kumaşa, perdeye, fona, tüle sadece Bursa genelinde değil Türkiye genelinde ve uluslararası anlamda söz sahibi bir alana girdik.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P