banner204

banner177

banner193

banner205

İMSİAD'DAN TBMM ÇIKARMASI

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) ziyaret ederek, Bursa milletvekilleriyle çeşitli temaslarda bulundu.

BURSA 07.12.2021, 12:33 07.12.2021, 12:36
İMSİAD'DAN TBMM ÇIKARMASI

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç önderliğindeki İMSİAD heyeti, TBMM’de Bursa milletvekilleriyle bir araya geldi. İMSİAD heyeti ziyaret kapsamında; Geçmiş Dönem Başbakan Yardımcısı, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ile AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Ahmet Kılıç, Zafer Işık, Muhammet Müfit Aydın ve İMSİAD Üyesi Atilla Ödünç’ün yanı sıra, CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık ve CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, MHP Genel Sekreteri Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ile görüştü. Başkan Andıç, görüşmelerde İMSİAD’ın çalışmaları ve projeleri hakkında vekillere bilgilendirmelerde bulundu.

Andıç: Bursa ve ülkemiz ekonomisine katkılarımıza yenilerini ekleyebilmeyi amaçlıyoruz

İnşaat sektörünün ülkemiz ekonomisinin taşıyıcı sektörlerinden biri olduğunu belirten İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, “Bursa’nın inşaat sektöründeki öncü derneği İMSİAD olarak, inşaat sektörünün Bursa’mız ve ülkemiz ekonomisinde taşıdığı öneme binaen üyelerimizin beklenti ve önerilerini içeren raporumuzu, Bursa Milletvekillerimize takdim ettik. Bursa ve ülkemiz ekonomisine katkılarımıza yenilerini ekleyebilme amacımız çerçevesinde kendilerine daha detaylı bilgi verebilmek için ayrıca dernek merkezimizde de ağırlamak istediğimizi belirttik. Çevre ve Şehircilik Bakanımızı da önümüzdeki haftalarda ziyaret ederek, imar iptallerinde suçsuz parsellerin artık cezalandırılmaması için bir düzenleme yapılmasını istirham edeceğiz” dedi.

Mehmet Kurt: İmar İptallerinde Artık Suçsuz Parseller Cezalandırılmasın

İMSİAD Başkan Yardımcısı ve Mudanya Komisyonu Başkanı Mehmet Kurt, “İmar davalarında imar iptali kararının planın tümünün uygulanması, suçsuz parsellerde imalat yapan müteahhidinden arsa sahibine ve nihayetinde konut alıcısı vatandaşlara kadar, çok geniş bir kesimi mağdur etmektedir. Burada en temel insan haklarından biri olan mülkiyet hakkını zedeleyen ve mağduriyet yaratan, suçlu olmayan parsellerdeki arsa sahiplerinden daire sahiplerine kadar tüm hak sahiplerinin de kazanılmış haklarının iptal kararı ile birlikte düşürülmesidir. Hâlbuki suça karışmamış olan parsellerdeki imar haklarının devam etmesi, bu mağduriyetleri ortadan kaldıracak yegâne yoldur. Bu konuda, imar iptallerinde artık suçsuz parsellerin cezalandırılmamasına son verecek bir düzenleme için önümüzdeki haftalarda Çevre ve Şehircilik Bakanımızı ziyaret edeceğiz” diye konuştu.

Şeref Demir: Belediyelerimiz yeni imarlı alanlar açar ve kentsel dönüşümü kolaylaştırırsa, konut fiyat artışları yavaşlar

Son dönemde artan konut fiyatları ve kiraları belediyelerin yeni imarlı alanlar açmakla frenleyebileceklerini belirten İMSİAD Başkan Yardımcısı ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu Başkanı Şeref Demir, “Son dönemde inşaat malzemelerindeki astronomik artış, kat karşılığı işlerde aynı oranda arsa maliyetine de yansımaktadır. Dolayısıyla, inşaat malzemesi fiyatlarındaki bir birimlik artış, dairelere iki kat olarak yansımaktadır. Bunun nedeni de, kıt olan imarlı alanlardır. Bu da günümüzde gittikçe artan ev fiyatlarında ve kira fiyatlarında yükselişe neden olmaktadır. Bu nedenle, belediyeler yeni imarlı alanlar açmak ve kentsel dönüşüm konularında kolaylaştırıcı rol alarak bunu frenleyebilirler. Bu ve bunun gibi kentsel dönüşüm ve yapı denetim alanlarındaki sorun ve önerilerimizi sayın vekillerimize bir dosya olarak takdim ettik. Önümüzdeki dönemde de, bu konular için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

,

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P