banner177

banner193

İSTİKRAR VE GÜVENİN DEĞİŞMEYEN ADRESİ; DİYANET-SEN

Türkiye’de sendikacılık faaliyetlerinin en iyi örneklerinden birini gösteren Diyanet-Sen, hak ve adalet arayışının yanı sıra, toplumsal sıkıntılar karşısında da büyük mücadeleler veriyor.

BURSA 07.07.2021, 19:58 07.07.2021, 20:23
İSTİKRAR VE GÜVENİN DEĞİŞMEYEN ADRESİ; DİYANET-SEN

Merhum Genel Başkan Ahmet Yıldız ve arkadaşları tarafından 1998 yılında kurulan Diyanet-Sen, günümüzde en etkin sendikalardan biri olma özelliğini korurken, alanında gösterdiği faaliyetlerle de üyelerinin dertlerine derman sorunlarına çare oluyor. Memurlar için demokratik bir hak olan sendikalaşma faaliyetini Bursa’da da sürdüren Diyanet-Sen 2004 yılından bu yana yetkiyi açık ara alan sendikaların başında geliyor. Türkiye genelinde kendisine en yakın sendikanın 8 katı farkla üye sayısına sahip olan Diyanet-Sen çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bursa’ya yeni bir sendikal anlayış getiren Şube Başkanı Kemal Göleç yönetiminde Diyanet-Sen Bursa 2 Nolu Şube ise coğrafi alanı göz önüne alındığında üye sayısı bakımından, kendisine en yakın sendikaya 4.5 kat fark atmış durumda bulunuyor.  Başkan Kemal Göleç ve yönetimi üyelerinin ve diğer görevli arkadaşlarının da güvenini sağlayarak ayrıştırmadan adaletli ve kucaklayıcı Türkiye’ye model bir sendikacılık yapmaktadırlar.

 “ELİNİZİ TAŞIN ALTINA KOYMANIZ GEREKİR”

Diyanet-Sen’in kuruluş amacıyla ilgili bilgiler veren Diyanet-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Kemal Göleç, şu ifadeleri kullandı: “Demokratik ve sosyal hukuk devleti olmanın en önemli göstergelerinden biri de örgütlenme özgürlüğüdür. Çağdaş demokrasi, her şeyi devletten bekleme anlayışı yerine, hukuk dahilinde haklarını arayarak, bilinçli örgütlenmeyi, daha değişik ifade ile sivil toplum örgütlerini kurmayı gerektiriyor. Minber ve kürsülerden "Birlikten kuvvet doğar", "Allah'ın Rahmeti cemaat üzerindedir", "Allah'ın dinine birlikte sarılın ve ayrılığa düşmeyin" vb. söylediğimiz mutlak doğruları önce bizim yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Siyasi literatürümüzde meselelerin çözümünde "taşın altına elin sokulması" gereğinden söz edilir. Başta üye ve teşkilatımızın sorunları olmak üzere ülke ve toplum sorunlarının çözümü için elimizi taşın altına birlikte koymamız lazım. Bu pasif değil, aktif vatandaş olmak demektirPandemi sürecinde sahada her türlü zorluk ve riske rağmen Din görevlileri Vefa Destek Grupları, Filyasyon ekipleri, Esnaf denetim ekipleri ve Sokak Denetim Ekiplerinde görev alarak ülkemiz, milletimiz ve vatanımızın hizmetkarı olduğunu göstermişlerdir. Tüm görevli arkadaşlarımızı bu özverili hizmetleri için kutluyorum.”

Ülke ve toplum sorunlarıyla ilgilenmeyen insan zararsız değil, yararsız insandır. Biz din görevlilerinin yararlı insan olduklarını, ülkeyi ve milleti herkes gibi, hatta daha çok sevdiklerini iddia ediyoruz.

“DİN GÖREVLİLERİNE ZAMAN ZAMAN HAKSIZLIK YAPILIYOR”

Zaman zaman din görevlilerine haksızlık ve vefasızlık da yapıldığının altını çizen Göleç, “Aşı da, bir takım sosyal haklarda, disiplin soruşturmalarında verilen yüksek cezalarda, derneklerle olan problemlerde vb… Ayrıca diyanet çalışanları 15 Temmuz’da terör örgütünün hain kalkışmasında Devletinin yanında yer almıştır. Bundan dolayıdır ki; değişik bahanelerle din görevlileri her yerde baskı altında kalabiliyor. Her şikayeti, iftirayı ve olumsuzlukları bir cezai müeyyide olarak değerlendirilmemesi daha verimli çalışmaların önünü açacaktır. Ceza değil, rehberlik prensip olmalıdır. Diyanet çalışanları kendilerine verilen hiçbir göreve ‘’hayır’’ dememişleridir. Yetkililerin, din görevlilerinin bu kadar özverili çalışmalarına rağmen yalnız bırakıldığı hislerini düzeltmeleri elzemdir.” dedi.

“HEDEFİMİZ BURSA’DA 2 BİN 500 ÜYEYE ULAŞMAK“

Diyanet-Sen’in hedefleriyle ilgili de bilgiler paylaşan Başkan Göleç, “Diyanet-Sen Genel Başkanı Sayın Mehmet Ali Güldemir bey ve ekibi ile gayet olumlu ve uyumlu çalışma içerisindeyiz. Genel Merkez Yönetim Kurulumuz alanında son derece başarılı ve tecrübelidir. Bu kalite yerelde de aynı güzelliktedir. Diyanet-sen Bursa’da 1 ve 2 Nolu Şube olarak hizmet vermektedir. Benim başkanlığını yaptığım Diyanet-sen Bursa 2 Nolu Şube Coğrafi alanında bulunan ilçelerimiz, hepsi alanında donanımlı, güvenilir ve aktif başkanları olan Yıldırım-Tahir Yedek, Gürsu–Rıdvan Bulmuş, Kestel-Yunus Bal, Orhaneli-Emre Güleç, İnegöl-Mustafa Başer, Yenişehir-Ünsal Doğan, İznik-Osman Demirci, Orhangazi-Zekeriya Köroğlu ve Gemlik-İsmail Kuştaşı ile din görevlisi arkadaşlarımıza özveri ile hizmet vermekteyiz. Üye sayımız;  Bursa 1 ve 2 Nolu şubelerimizin toplamı 2044, Türkiye Geneli ise 83 bin 588’dir. Hedefimiz yerelde 2 bin 500’e genelde ise 100 bin üzeri üyeye ulaşarak Diyanet İşleri Başkanlığımızda bulunan 140 bin personeli kucaklamaktır.” diye konuştu.

Suriye’de Merhum Mehmet Akif İnan mahallesi inşa ediyoruz. Gana’da Ahmet Yıldız Külliyesini kurduk. Deprem, sel felaketi ve Covid-19 sürecinde devletimiz vasıtasıyla hatırı sayılır maddi yardımlarda bulunduk.

“MAZLUMLARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Diyanet-Sen’in siyasi ve ideolojik sendikacılık yerine, bağımsız ve ilkeli sendikacılık hizmeti vermek gibi bir gayesi olduğuna dikkati çeken Göleç, “Düşünce, fikir ve inanç özgülüklerinin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Ücretlerin yükseltilmesini istemenin yanında, hizmetin verim ve kalitesini yükseltmeye çalışmak, servet düşmanlığı yapmak yerine, ücretlerde eşitlik ve adaleti savunuyoruz. Toplantı, gösteri ve yürüyüş adına tahripkar hareketler yerine, sorunları diyalog ve kamuoyu desteğiyle çözmek, ebedi muhalefet örgütü olmak yerine, doğrunun yanında yanlışın karşısında olmak, kadınların her platformda kendilerini ifade edebilmeleri için mücadele veriyoruz. İsrail terör devletinin Kudüs katliamında, Filistinli kardeşlerimize her zaman destek verdik vermeye devam edeceğiz. Mazlumların ve mağdurların her zaman yanında olduk, olmayı da sürdüreceğiz.” dedi.

“BÜYÜK BİR DAVANIN MENSUPLARIYIZ”

Diyanet-Sen üyelerine de mesajlar veren Göleç şu ifadelerle sözlerini tamamladı:  “Önümüzdeki dönemde görevlisini ilgilendiren her konuya, milletimizin, mazlumların ve mağdurların vicdanını sızlatan her konuya inatla eğileceğiz. Biz rakamlara sığmayacak kadar büyük bir davanın mensuplarıyız.”

DİYANET-SEN ÜYELERİ KİMLERDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı merkez, taşra ve yurtdışı teşkilatlarındaki imam-hatipler, müezzin kayyımlar, kur'an kursu öğreticileri, vaizler, memurlar, şefler, hizmetliler, sağlık personeli, şoför, kaloriferci, aşçı, bahçıvan vb. görevlerde bulunanlar ile Diyanet İşleri Başkanlığı dışında görev yapan imam ve cenaze yıkayıcıları, fahri vaizler ve din hizmetleri koluna mensup diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan bütün memur ve kamu görevlileri Diyanet-Sen üyesi olabilir.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P