banner204

banner177

banner193

banner205

JUNİOSHOW FUARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) iş birliğiyle düzenlenen bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün büyük buluşması Junioshow Fuarı 1-4 Haziran’da Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Ocak ve Haziran aylarında olmak üzere yılda 2 kez yapılan fuarı 4 kıtadaki 70’i aşkın ülkeden 1.000’e yakın yabancı alıcının ziyaret etmesi bekleniyor.

BURSA 24.05.2022, 13:53
JUNİOSHOW FUARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü üretiminin merkezi Bursa, 1 - 4 Haziran’da Junioshow, Bursa Uluslararası Bebe, Çocuk Hazır Giyim & Çocuk İhtiyaçları Fuarı ile bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünü ağırlayacak. Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin 2 salonunda, 105 katılımcı firma ile 10 bin m2 kapalı alanda gerçekleşecek fuarda toptancıya yönelik 0 – 12 yaş arası on binlerce model bulunuyor. Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) iş birliğiyle, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenen Junioshow fuarları yılda iki kez ocak ve haziran aylarında gerçekleşiyor. 2 yıllık aradan sonra “İlkbahar-Yaz” temasıyla 12-15 Ocak’ta yapılan Junioshow, 71 ülkeden gelen 28 bin 65 iş insanı tarafından ziyaret edildi; kurulan iş bağlantıları sektörün üretimine, rekabetine ve ihracatına büyük katkı sağladı, milyonlarca dolarlık iş hacmi yaratıldı.

Junioshow, Dünya Fuarcılık Günü’nde açılacak

Güzel bir rastlantı ile UFI’nin (Küresel Fuarcılık Örgütü) Dünya Fuarcılık Günü olarak belirlediği 1 Haziran’da kapılarını açacak olan bu yılın ikinci Junioshow’u ise “Sonbahar – Kış” konseptinde olacak. Her zaman olduğu gibi tek tip özel dekor stantlarda on binlerce bebe ve çocuk konfeksiyonu ürünü ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Yoğun tanıtım çalışmaları yapılan Junioshow Fuarı’nın, Tüyap yurt dışı ofislerinin çalışmaları ve Ticaret Bakanlığı’nın koordinasyonu ile BTSO’nun 2 farklı UR-GE projesi sayesinde, yeni uluslararası ticaret iş birliklerine köprü olması bekleniyor.

Yeni pazarlara açılmak isteyenler buluşacak

Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, ocak ayındaki Junioshow’un sonuçlarına değinerek, 1-4 Haziran’daki Junioshow’da bu başarının katmerlenmesini beklediklerini ifade etti. Ersözlü: “İki yıllık bir aradan sonra ocak ayındaki Junioshow Fuarı büyük ilgi gördü, birçok yeni iş bağlantısının kurulmasına vesile oldu. Bu fuara da Afrika, Asya, Amerika ve Avrupa kıtalarındaki 70’in üzerindeki ülkeden nitelikli alıcıların ziyaretini bekliyoruz. Özellikle Rusya’dan ve Türk Cumhuriyetleri’nden şimdiden ciddi bir ziyaretçi talebi gözlemliyoruz. Aynı zamanda Balkanlar ve Doğu Avrupa ülkeleri de planlı alım heyetlerimizin içinde olacak. Fiyat ve kalite performansıyla yerli üreticilerimiz ihracat bağlantılarını arttırmak için önemli adımlar atacak. Yurt içinden ise Bursa başta olmak üzere sanayinin yoğun olduğu İstanbul, Gaziantep, İzmir, Ankara, Manisa, Antalya ve Denizli gibi 50’nin üzerinde ilden sektör temsilcilerini ağırlayacağız. Ticaret Bakanlığı, BTSO ve Tüyap olarak yoğun tanıtım faaliyetleri yürüttük. Özellikle yeni pazarlara açılmak ve mevcut pazar paylarını artırmak isteyen firmalar olmak üzere herkesin beklentilerinin karşılanacağı, emeklerin karşılığını aldığımız bir fuar olmasını diliyorum. Tüyap olarak bölgenin üretimine, istihdamına ve ihracatına katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

42 ülkeden 300’den fazla iş insanı

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin kalkınma odaklı hedeflerinde ihracatın önemli bir rol oynadığını söyledi. BTSO olarak kent ekonomisine değer katan ve sektörlerin ihracata yönelmesi adına makro projeler yürüttüklerini ifade eden İbrahim Burkay, “Türkiye’de bebe ve çocuk konfeksiyonu alanında öncü şehirlerden birisi olan Junioshow Fuarı’nın sektörün dış ticaret hacmine büyük katkı sağladı. Junioshow, firmalara üretim kabiliyetlerini ve kaliteli ürünlerini uluslararası alıcılara sunma fırsatı sağlayan önemli bir vitrin haline geldi. Bu yıl ocak ayında Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörümüz verimli bir fuarı geride bırakmıştı. Haziran ayındaki fuar programı da sektörümüzün ihracatına ciddi katkı sağlayacak. Oda olarak UR-GE Projelerimiz kapsamında şimdiye kadar 3.500’e yakın yabancı alıcıyı Bursalı firmalarla buluşturduk. Önümüzdeki fuarda ise 2 ayrı UR-GE kapsamında 42 ülkeden 300’den fazla iş profesyoneli sektörümüzle bir araya gelecek” dedi.

“Ur-Ge ile firmaların yüzde 60’ı ilk defa ihracat yaptı”

Junioshow’un yakın coğrafyanın önemli bir çekim merkezi fuarlarından biri haline geldiğini kaydeden İbrahim Burkay, “Bursa için ihracat en önemli çıkış noktası. Oda olarak hayata geçirdiğimiz projelerle kentimizdeki ihracatçı sayısını en üst düzeye çıkarmak için mesai harcıyoruz. Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörümüz de ihracat konusunda kısa sürede önemli bir yol aldı. Odamızın liderliğinde yürütülen UR-GE Projesi sayesinde üye firmaların yüzde 60’ından fazlası ilk defa ihracat yapma başarısı gösterdi. Sektörümüzün ihracat odaklı büyümesi önümüzdeki süreçte de devam edecek. Sektörümüzün önemli buluşma noktası olan Junioshow Fuarı’na desteklerinden dolayı Ticaret Bakanlığı, Tüyap Bursa ve BEKSİAD’a teşekkür ediyor, organizasyonun firmalarımız için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Fuar, bebe-çocuk konfeksiyon sektörünün parlayan yıldızı

BEKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yıldız ise fuarın yaratacağı katma değerin altını çizerek şunları söyledi: “BEKSİAD olarak büyük emekler verdiğimiz bir fuarımızı daha açıyoruz. Üyelerimiz üretmeye, ihracat yapmaya ve istihdam oluşturmaya, ihracat ve kalite odaklı mottomuzla çalışmalarına devam ediyorlar. Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü üretiminin yüzde 80’ini tek başına gerçekleştiren Bursamız bu fuarda da farklı coğrafyalardan gelen yabancı alıcıları ağırlayacak ve yapılan görüşmeler neticesinde ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacak. Sektörümüze ve Bursa’ya yakışan bir fuarda daha sektörümüzün bütün bileşenlerini buluşturuyor olmaktan mutluyuz. Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” Fuarı ziyaret etmek isteyenler, web sitesinden edinecekleri online davetiye ile sıra beklemeden hızlıca fuara girebilecek.

TÜYAP Hakkında: Tüyap, Türkiye’nin ilk fuarcılık şirketi olarak 1979’da Bülent Ünal tarafından kuruldu. Türkiye’de fuarcılığın gelişiminin öncüsü olan Tüyap Fuarcılık Grubu kuruluşundan bugüne kadar yurt içinde 1.827, yurt dışında ise 39 ülkede 200 fuar gerçekleştirdi. Geride bıraktığı 42 yılda Tüyap, 127 ülkeden 337 bin 913 firmaya hizmet verdi ve düzenlediği fuarlarda 213 ülkeden 67 milyon 133 bin 226 ziyaretçiyi ağırladı. Çin, Rusya ve Afrika’da ilk Türk ihraç ürünleri fuarlarını organize eden şirket, halen yılda ortalama 10 yurt dışı fuara Türk milli katılımı organize ediyor. Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel sektör fuarcılık kuruluşu olan Tüyap, profesyonel kadrosu ve 100’ü aşkın meslek örgütü ile uzun vadeli iş birlikleri yaparak, Türkiye’de sahip olduğu ve işlettiği 6 fuar merkezi ve 4 ülkede sahip olduğu uluslararası ofisi ile düzenli ihtisas fuarları gerçekleştiriyor. Yeni dönemde ‘ticaret için önce sağlık’ mottosuyla fuarlarını düzenleyen Tüyap, Türk Standartları Enstitüsü’nün COVID-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı şartlarını yerine getirerek TSE COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi almaya hak kazanan ilk fuarcılık şirketi olmanın sorumluluğuyla, dijital olanaklarını da seferber ederek hibrit fuarlar düzenlemeyi sürdürüyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P