banner177

banner193

Kahraman sağlık çalışanları eşitlik bekliyor 

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül yaptığı açıklamada, “Covid-19 salgını nedeniyle büyük bir cefakârlıkla salgınının kontrol altına alınması için en ön safta mücadele veren sağlık çalışanlarına üç aylık ek ödeme yapılmasına ilişkin yönetmelik yürürlüğe girdi. Ancak sağlık çalışanlarına ödül verilecekse herkese eşit ve adil bir ödül verilmelidir. Pandemi ile mücadelede aldığı ücreti verdiği emekten az  olan ama işini para değil aşk ile yapan sağlık çalışanları arasındaki adaletsizlik gözden geçirilmelidir” dedi

BURSA 30.04.2020, 00:00 30.04.2020, 20:38
Kahraman sağlık çalışanları eşitlik bekliyor 

ÖZEL HABER: FETİH BAĞCI

Tüm dünya Covid-19 salgınına karşı ciddi bir sınav verirken, Türkiye salgının ilk gününden bu yana aldığı önlemler ve attığı adımlarla salgına karşı başarılı bir mücadele örneği veriyor. Sağlık çalışanlarının kahramanca mücadelesi salgınını kontrol altına almamızda büyük rol oynarken Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Şube Başkanı Gökhan Yünkül, sağlık personellerinin durumunu ve Bursa’nın salgın sürecine ilişkin gündemini Bursa Haberdar Gazetesi’ne değerlendirdi. 

“SORUNLAR BÜYÜMEDEN ÇÖZÜLDÜ AMA…”

Bursa Haberdar Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Sağlık-Sen Şube Başkanı Gökhan Yünkül sağlık personellerini salgın sürecindeki isteklerine değindiği açıklamasında şunları söyledi, “Aslında sağlık çalışanlarının bu sürece özel olarak bir beklentisi söz konusu değil. Ama emeğinin hakkının teslim edilmesi konusunda özellikle de ek ödeme ile ilgili olarak uzun zamandır bir bekleyiş söz konusu. Bu ve buna benzer sorunların çözümü için sendika olarak uzun zamandır yürüttüğümüz bir mücadele var. Pandemi sürecinin başladığı ilk dönemlerde koruyucu ekipman, malzeme ve kalacak yer sıkıntıları çok büyümeden ilgili makamlarca zaten çözüldü.”

BURSA’NIN HASTANELERİ ŞUAN İÇİN YETERLİ SEVİYEDE

İstanbul’da Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’de yapımı devam eden salgın hastaneleri gibi Bursa’da yeni hastanelerin yapılmasının gündemde olmadığını aktaran Yünkül, Bursa’daki hastanelerin yeterlilik durumlarını şöyle değerlendirdi, “Bursa’da İstanbul’daki gibi bir gündem şuan için olmadı. Bursa'da çok şükür bu duruma gelecek bir hasta sirkülasyonu yaşanmıyor. Başta Şehir Hastanesi olmak üzere Özel Hastaneler ve Devlet Hastaneleri’nin kapasitelerinin sayısı ve hastanelerin yatak sayıları şuan için yeterli görünüyor. Ama bu hastalığın toplum içerisindeki yaygınlık seviyesine göre değişebilir. Yeterli önlem alınmaz, vatandaşlarımız uyarılara dikkat etmez ise hasta sayımız artacaktır. Buda sıkıntılara sebep olabilir. Ayrıca eski Bursa Devlet Hastanesi'de bu süreç için hazırlandı. Bursa için kritik bir durum şu an için görünmüyor.”

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDETİN CEZASI ARTIRILDI

Sağlık çalışanlarını şiddetten korumaya yönelik, bugüne dek en kapsamlı yasa çıkarıldı. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin cezası yüzde 50 oranında arttırıldı. Söz konusu suçlarda, Türk Ceza Kanunu'nda yer alan hapis cezasının ertelenmesi hükümleri de uygulanmayacak.

VATANDAŞLARIMIZ BU FEDAKARLIĞI GÖRMELİ”

Sağlık çalışanlarına korumaya yönelik çıkartılan yasa hakkında görüşlerini ifade eden Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, “Yeni şiddet yasasının çıkmasını elbette olumlu buluyoruz. Yıllarca sağlıkta şiddet olaylarının durdurulması için tedbir alınması konusunu gündeme getirdik. Yeni yapılan bu düzenleme önemli. İnşallah sağlıkta şiddet olaylarının gündemden düştüğü günleri görürüz. İnşallah vatandaşlarımız bu süreçte canını ortaya koyarak mücadele eden sağlık personelinin bu büyük fedakarlığını görür ve bundan böyle ona göre davranır” dedi.

EK ÖDEMELERDE SIKINTI YAŞANIYOR MU?

Bursa Haberdar Gazetesi’nin, “Sağlık çalışanlarına ödemeler konusunda şu anda bir sıkıntı yaşanıyor mu ?” sorusuna  Başkan Yünkül şu cevabı verdi, “Salgının başladığı günden bu yana dünyada süreci en iyi şekilde yöneten ülkelerin başında geliyoruz. Ancak  ek ödemeler ile ilgili bir sıkıntı yaşanıyor. Maalesef bu konuda yeterli düzenlemelerin yapıldığını söyleyemeyiz. Şu an için para konularının, ödeme konularının konuşulmasını çok sağlıklı bulmamak ile birlikte, tabi ki ev geçindiren insanlardan bahsediyoruz. Bu pandemi sürecinin sonunda sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin adil bir şekilde dağıtılması konusundaki görüşlerimizi tekrar kamuoyu ile paylaşırız. Ancak bu süreçte görev alan tüm sağlık çalışanlarının bila istista tamamının süreç sonunda ödüllendirilmesi sendika olarak beklentimizdir.”

YÜNKÜL’DEN AKTAŞ’A SAĞLIK ÇALIŞANLARI ADINA TEŞEKKÜR

Sağlık personellerinin ulaşımı ve konaklama emeği geçenlere teşekkürlerini sunan Başkan Yünkül şöyle devam etti, “Salgının başlaması ile birlikte sağlık çalışanları açıcından en önemli iki konu ulaşım ve konaklama sorunu olmuştu. Hastaneye gidiş geliş konusunda özellikle ulaşımın ücretsiz olması ve bazı otobüs seferlerinin arttırılması konusunda Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a bu taleplerimizi ilettik. Konuyla ilgili gerekli çalışmaların yapılmasını bizzat kendisinin takip ettiğini biliyorum. Çok kısa bir sürede belediyeye ait otobüs ve metro ile yeşil otobüslerin sağlık çalışanlarına ücretsiz olmasını sağladı. Hastanelere giden araç sayılarını da arttırarak yoğunluğu azalttılar. Ben özellikle ücretsiz ulaşım noktasında desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a teşekkür ediyorum.” dedi.

KONAKLAMA İHTİYACI SEFERBERLİKLE ÇÖZÜLDÜ

“Sağlık Personelinin bu süreçte diğer yaşadığı zorluk şuydu; personel hastaneden virüs kapma endişesi ile evine gitmek istemiyordu. Çünkü hastalığı eşine çocuğuna kaptırmak gibi bir risk söz konusuydu. Buna çözüm olarak ta birçok ilde olduğu gibi Bursa'da da yurtlar, oteller, misafirhaneler sağlık çalışanlarına tahsis edildi. Bu konuda da Sayın Valimizin önemli katkıları oldu. Bu süreçte sağlık çalışanların barınma imkanı sağlanması konusunda destekleri için Sayın Valimize, otellerini açan otel sahiplerine, yurtlarını açan kuruluşlara teşekkür ediyorum.” 

MALZEME SIKINTISI YOK

Hastanelerdeki ekipman durumunu değerlendiren Yünkül, “Pandeminin ilk günlerinde malzeme konusunda sıkıntı yaşandığını ifade edebilirim. Bu konuda bazı hastane idarelerinin de malzeme dağıtımı konusunda cimri davranışlar gösterdiğine şahit olduk. Oysa bu konuda hiç bir şekilde tasarruf edilmemeliydi. Personelin talep ettiği her malzemenin dağıtımı yapılmalıydı. Şu anda malzeme ve ekipman konusunda bir sorun yaşanmıyor” dedi.

ÖZEL DEVLET AYRIMI YOK, ÜCRETSİZ!

Korona virüs şüphesi duyan vatandaşlara seslenen Yünkül, “Özel hastane veya kamu hastanesi fark etmez. Hangisine gitmek isterlerse gidebilir. Şu anda corona şüphesi ile özel hastanede yatan vatandaşlarda ücretsiz hizmet alıyorlar. Devlet bu kişilerin ücretini karşılıyor.” ifadelerini kullandı.

“Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül, gece gündüz demeden ailelerinden uzak kalarak Bursa’nın farklı noktalarında konaklayan sağlık çalışanlarına iftar ve sahur için kumanya desteği veren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ne (DOSABSİAD), gönülden teşekkür etti.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P