KARACABEY'DE YAREN LEYLEK GİTTİ, BELEDİYENİN HAYVAN SEVGİSİ BİTTİ

Yıllardır Yaren Leylek üzerinden, prim yapan Karacabey Belediyesi, iş ilçede yaşayan diğer hayvanlara gelince aynı duyarlılığı göstermedi. Sokakta yaşayan hayvanları resmi olmayan bir araca toplayan belediye ekipleri, Nilüfer’de dağlık arazilere bırakırken, hayvan severler tarafından yakalandı. Yaşanan gelişmelerle birlikte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘sokak hayvanlarına sahip çıkın’ çağrısı da boşa çıkmış oldu.

BURSA 11.01.2022, 16:17 11.01.2022, 16:26
KARACABEY'DE YAREN LEYLEK GİTTİ, BELEDİYENİN HAYVAN SEVGİSİ BİTTİ

ÖZEL HABER (BURSAHABERDAR)

Türkiye’de son dönemde sokak hayvanlarıyla ilgili tartışmalar alevlenirken, Karacabey Belediyesi, skandal bir uygulama ile gündeme geldi. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanuna göre, ilçe belediyelerinin kendi sınırları içinde sokak hayvanlarına sahip çıkması gerekirken, Karacabey Belediyesi bunun tam tersi bir yol izlemeyi tercih etti. İlçede yaşayan sokak hayvanlarını resmi olmayan bir araca dolduran belediye yetkilileri, Nilüfer’de bulunan kırsal arazilere bırakırken, hayvan severler tarafından yakalandı.

ERDOĞAN’IN ÇAĞRISI HAVADA KALDI

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sahipsiz hayvanların yerinin barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Buradan birinci derece büyükşehirler olmak üzere tüm belediye başkanlarına sesleniyorum; sahipsiz hayvanlar için sıcak ve güvenli barınaklar kurarak pek çok gönül kazanabiliriz. Osmanlı ağaçlara, meyveleri asarmış ki bu meyvelerden gelsinler bu hayvanlar nasiplerini alsınlar. Aynen bunu da bulunduğumuz belde, ilçe, illerde yapmamız mümkün. Hem barınaklar, hem ağaçlarda onların nasiplerini hazırlamak. Artık kırsalındaki sorumluluk alanlarıyla şehirlerimizi daha yaşanabilir hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu işi kenara bırakmak bizim için yanlış olur. Birinci derecede sizden bunu bekliyorum. Barınaklar sorununu hep birlikte aşmamız gerekiyor.” dediği konuşmadan hiç feyiz almayan Karacabey Belediyesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını havada bıraktı.

SOKAK HAYVANLARI KISIRLAŞTIRILMIYOR

Her fırsatta medyaya Yaren Leylek ile ilgili haberler servis edip, ilçenin hayvan dostu bir belediye olduğuna dair açıklamalarda bulunan Karacabey Belediyesi, yaşanan son olaylarla samimiyetsizliğini de kanıtlamış oldu. İl Hayvanları Koruma Kurulu verilerine göre Karacabey’de 2020 yılında hiçbir hayvanın kısırlaştırılmamış olması, belediye ekiplerinin sokak hayvanlarına verdiği değeri de gözler önüne seriyor. Gündeme gelmek adına Yaren Leylek’i kullanan Belediye’nin yaşanan son olaylara nasıl bir cevap vereceği merak konusu…

HEPAD’TAN AÇIKLAMA

Her Eve Bir Pati Derneği’nin (HEPAD) konuyla ilgili yaptığı açıklama ise şöyle: “HEPAD, olarak genelde sizlerle; iyiye, iyiliğe olan inancımızı kaybetmeme adına mutluluk hikayelerini paylaşmaya özen gösteriyoruz, ancak yaşadığımız bazı olaylar bizi gerçekten çok ama çok üzüyor, yıpratıyor, kalbimizi kırıyor. Bugün Bursa Karacabey Belediyesi (@karacabeybelediyesi) ekiplerine, bahçemize yakın bir bölgeye birçok dostumuzu ‘atarken’ denk geldik. İnanın çok üzgünüz, çok yıpranıyoruz, bunu hiçbir akla ve vicdana sığdıramıyoruz. Zaten o bölgede azımsanamayacak miktarda fazla dostumuz yaşarken, Karacabey Belediyesi tarafından oraya atılan ve hiçbir tanesinin kısırlaştırma operasyonu gerçekleştirilmeyen dostlarımızla beraber oradaki sayının daha da fazla artacağını ön görememek ya da ön görmek istememek… Bu gerçeğe sırtımızı dönüp gitmek en kolayıyken, bizler; destekçileri, proje paydaşları ile ayakta kalmaya çalışan bir dernek olarak bu yükü nasıl kaldırabiliriz? Bizim belediyeler kadar gücümüz pek tabi ki yok ancak biz onlara sırtımızı dönüp gidemiyor, onlara yardımcı olmak için kendimizi parçalıyoruz. O bölgede yaşayan birçok dostumuz zaten varken, onların yaşam alanına yabancı köpekleri bırakmak o ortamda doğal olarak kavga çıkmasına, dostlarımızın birbirlerine zarar vermesine yol açıyor. Bu durumu vicdanlarınıza nasıl sığdırabiliyorsunuz. Sadece Karacabey belediyesi değil, Bursa’da birçok belediye aynısını yapıyor. Lütfen ama lütfen bu soruna bu şekilde akıldan, vicdandan uzak, sonucunun daha fazla mağduriyete sebep olacak şekilde yaklaşmayınız. Bizler gerekirse tüm belediye yetkililerimizle bir araya gelerek çözüm önerilerimizi sunmaya, dostlarımızın da bir can taşıdığını unutmadan bu sorunu herkes için sağlıklı bir şekilde kontrol altına alabileceğimiz şekilde çözümün parçası olmaya hazırız.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P