banner177

banner193

KARACABEY’DE HİZMET IRKÇILIĞI: BURSA’NIN UNUTULMUŞ MAHALLESİ…

Bursa’nın Karacabey İlçesi’nde bulunan Saadet Mahallesi, bakımsızlıktan viraneye döndü. Ağırlıkla Roman vatandaşların yaşadığı mahalleye en basit belediye hizmeti bile gitmezken, Mahalle Muhtarı Hüseyin Uzer isyan etti.

BURSA 05.03.2022, 15:38 05.03.2022, 16:27
KARACABEY’DE HİZMET IRKÇILIĞI: BURSA’NIN UNUTULMUŞ MAHALLESİ…

Karacabey’de 3 bine yakın nüfuslu bir Mahalle olan Saadet Mahallesi, görenlerin içini acıtıyor. 1500 Roman vatandaşın ikamet ettiği mahalle, adeta hizmet ırkçılığı yaşıyor. Sokakların, çöplükten geçilmediği, yolların asfaltlanmadığı Mahalle’de yaşayan insanlar, kaderine terk edilmiş durumda. Yoksul vatandaşların yaşadığı bir alan olan Saadet Mahallesi’nde vatandaşların bir kısmı çadırda kalırken, bir kısmı ise yıkılmaya yüz tutmuş binalarda yaşıyor. Karacabey Belediyesi’nden en basit hizmetleri bile alamadıklarını belirten Saadet Mahallesi Muhtarı ve Gençlerimizi Koruma Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Hüseyin Uzer, kendilerine ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıldığını söyledi.

SAADET MAHALLESİ’NDE HİZMET ZULMÜ

Hizmet almak için sürekli sosyal medyadan canlı yayın yaptığını belirten Uzer, “Mahallemizde genelde Roman vatandaşlar yaşıyor. Bu da birilerinin maalesef zoruna gidiyor. Yüzyıllardır, kardeşçe yaşadığımız Roman halkına Karacabey’de adeta zulüm yapılıyor. Diğer mahallelere verilen hizmetlerin hiç birini alamıyoruz. Sokaklarımız, çamurdan pislikten geçilmiyor. Defalarca Belediye’ye başvurmamıza rağmen, hizmet almakta zorluk çekiyoruz. Bunun için Ankara’da Cumhurbaşkanlığı’na bile şikayette bulundum. Saadet Mahallesi, maalesef Başkan Ali Özkan döneminde gün yüzü görmedi” dedi.

IRKÇILIK İDDİALARI

Görüntüsü ile savaştan çıkmış bir yerleşim yerini andıran Mahalle ile ilgili çok çarpıcı iddialarda bulunan Muhtar Uzer, “Belediye Başkan yardımcılarından birine, mahallemize neden hizmet verilmediğini sorduğumda bana şunu söyledi: “Senin mahallende Romanlar var. Siz zaten hayata bir sıfır yenik başlamışsınız” Bunun adı ırkçılık değil de nedir? Mahallemizin bazı bölümlerinde zenginlere evler yapılırken, fakir halk hor görülüyor. Bu insanların çoğu, çadırda ya da yıkılması an meselesi olan evlerde yaşıyor. Soğuk kış günlerinde çocuklar, yaşlılar sefalet içinde bir hayat sürüyor. 2022 yılında başka nerede böyle bir mahalle var? Ben soruyorum; Ben soruyorum; din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizini Belediye’nin görevi vatandaşına sahip çıkmak değil mi?” diye konuştu. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:43
Güneş 06:14
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:52
Yatsı 21:17
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P