banner177

banner193

KORONAVİRÜSÜ YENEN HASTANE ÇATI SORUNUNU ÇÖZEMEDİ

Bursa’da 2014 yılında yapımına başlanan ve Türkiye’nin sayılı kalp merkezlerinden biri olan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı kalp merkezi 2018 yılında tam kapasiteyle hizmete açılmasının ardından aradan geçen kısa süreye rağmen akan çatısı hastanenin bazı hizmetlerini aksatıyor. Koronavirüs salgınına karşı başarılı bir sınav veren hastane aynı performansı akan çatısına karşı gösteremedi.

BURSA 10.03.2021, 12:01 11.03.2021, 17:28
KORONAVİRÜSÜ YENEN HASTANE ÇATI SORUNUNU ÇÖZEMEDİ

Kamuoyunda ‘Eski Fakülte’ olarak da bilinen Yüksek İhtisas EAH Kardiyovasküler Cerrahi Ek Hizmet Binası’nın deprem yönetmeliğine göre ekonomik ömrünü tamamlamasıyla birlikte Yüksek ihtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi kampüsü içerisinde yapımı tamamlanarak 40 bin metrekare alan üzerine inşa edildi. 300 yatak kapasiteli ve 27 poliklinik odası, 5 ameliyathane ve küçük operasyonlar için lokal ameliyathane yer alan hastane şu anda akan çatısıyla gündeme geldi.

YÜKSEK İHTİSAS’TAN PANDEMİDE BAŞARILI SINAV

Bursa’nın sağlık üssü ve Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve hastaneye bağlı kalp merkezi Bursa’nın en önemli hastanelerinden biri olarak hizmetini sürdürmenin yanı sıra pandemi sebebiyle kahraman sağlık çalışanlarıyla birlikte çok önemi bir sorumluluğu da yerine getiriyor.

ÇATI SORUNU HASTANENİN HİZMET KALİTESİNİ ETKİLİYOR

2018 yılında tam kapasiteyle hizmet vermeye başlayan, mimari yapısı, yatak sayısı ve birçok özelliği ile Türkiye’nin en önemli hastanelerinden biri arasında yer alan Kalp Damar Hastanesi’nin çatısının sorunları ilk günden bu yana bitmiyor. Yapımından bir süre sonra tekrar tadilat yapıldığı ve ciddi maliyetlerle yeniden onarıldığı iddia edilen hastane çatısı birçok hizmetin de aksamasına yol açabiliyor. Sağanak yağışlarda çatısı akan bölümlerin kapatıldığı ve geçici olarak hizmet dışı kaldığı bilinirken sorunun ne zaman giderileceği ise merak konusu oldu. İddiaya göre hastanenin teknik işler müdürünün hemşire kadrosunda bulunması, teknik hizmetler ile ilgili bir eğitiminin bulunmaması dolayısıyla sorunların çözümünde sıkıntılar yaşanmasına ve hastanede birçok sorunun çıkmasına sebebiyet verdiği iddiaları konuşuluyor. Çatı tamiri ve onarımı için ne kadar para harcandığı ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere sorumluların ilgili konuyla alakalı atacağı adımlar ise merakla bekleniyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P