MIZRAK’TAN TEKNOLOJİ HARİKASI MAKİNE: ROYAL 8

Orman ve mobilya sektörüne ürettiği makinelerle öncü bir marka haline gelen Mızrak Makine, 2021 yılında piyasaya sürdüğü Royal 8 ile ithalatın önünü kesti. Uçan testere alanında daha önce benzeri olmayan Royal 8’i üreten Mızrak Makine, çözüm ortağı olduğu firmaların da elini kolaylaştırdı.

BURSA 22.11.2021, 17:30 16.12.2021, 11:44
MIZRAK’TAN TEKNOLOJİ HARİKASI MAKİNE: ROYAL 8

Bursa’da mobilya ve orman sektörüne makine üreten Mızrak Makine, 1976 yılında başladığı iş serüvenine Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 20 bin metrekarelik fabrikasında 120’den fazla dev çalışan kadrosuyla devam ediyor. Yurt içinde gördüğü ilgiliyi ihracatla yurt dışına da taşıyan Mızrak Makine, birçok ülkeye makine satıyor. Mobilya ve orman sektöründe bulunan büyük firmaların ilk tercihleri arasına girmeyi başaran Mızrak Makine, önüne koyduğu hedefler doğrultusunda sağlam adımlarla ilerliyor. Üretimdeki başarısını otomasyon alanına da taşıyan Mızrak Makine, geniş teknik servis ağıyla müşterilerin isteklerine hızlı bir şekilde cevap veriyor.

 Mızrak Makine olarak hayatın her yerindeyiz. Ev ve işyerlerinde, hastanelerde hayatın her alanında kullanılan dolapların, mobilyaların, ahşabın olduğu her alandayız. 

AHŞABIN OLDUĞU HER ALANA ‘MIZRAK’ İMZASI

‘1976’dan günümüze daima en iyisi’ sloganına hayat vermekte mutluluk duyduğunu aktaran Mızrak Makine Endüstri Mühendisi Ömer Mızrak, “Makinelerimizin kullanım alanları büyük ölçüde ahşap üzerine; alüminyum, demir kesmek isteyen gönyesi daha sağlam makine talepleri olduğunda da özel bir üretim gerçekleştiriyoruz.  Ahşabın ham halinden kesilip nihai ürün elde edilmesini sağlayan makineleri bizler üretiyoruz.  Ahşap, tahta, mdf, suntayı gördüğünüz her yerde Mızrak Makine’nin imzası mutlaka vardır.” dedi.

GENİŞ HİZMET AĞI

Bursa Organize Sanayi bölgesinde yer alan 20 bin metrekare alan haricinde de birçok yerde üretim ve şubeleşmeye gittiklerini ifade eden Ömer Mızrak, “Talaşlı İmalat alanında Osmangazi’de Küçükbalıklı Mahallesi’ndeki yerimizde faaliyetlerimiz sürüyor.  İstanbul Ümraniye, İstanbul Başakşehir ve İzmir Gaziemir’de 3 şubemiz yer alıyor. Fabrikamızda üretilen ürünler bu 3 noktada fabrika satış mağazası konseptiyle hizmet veriyor. Ayrıca Türkiye’nin 15 noktasında ürünlerimizin satışını gerçekleştiren Mızrak Makine’nin distribütörlüğünü üstlenen bayiler yer alıyor.”

 Royal 8, iş gücünü azalttığı gibi, üretimi de arttırıyor. 1 dakika işlem yapılmadığında kendi kendini kapatıyor ve gereksiz elektrik tüketiminin önüne geçiyor

TEKNOLOJİ HARİKASI: ROYAL 8

Mızrak Makine’nin son teknoloji ile ürettiği makinelerin önemine değinen Ömer Mızrak, Türkiye’de ilk kez kendilerinin ürettiği Royal 8 hakkında bilgiler verdi. 2021 yılında piyasaya sürdükleri Royal 8’in tamamen bilgisayar kontrollü bir makine olduğuna değinen Mızrak, dakikada 25 metrede hem işlem yapıp hem de tırım yapabilen Royal 8’in hız ve zaman konusunda büyük bir kolaylık sağladığını ifade etti. Servo kontrollü, otomatik tırım ve kayış besleme sistemi ile çalışan Royal 8’in özellikleri sıralayan Ömer Mızrak, şunları söyledi: “Royal 8, uçan testere diye tabir edilen, baş son kesme sistem ile çalışıyor. Son teknoloji ile üretilmiş endüstriyel bir makine. Normal bir makine dakikada hız olarak 10 ile 15 metre çalışabilirken, Royal 8 dakikada 25 metre çalışabiliyor. Rakiplerine göre çok daha seri bir makine. Bu da üreticiye hız ve zaman kazandırıyor. Örneğin 1 haftada bitecek bir iş Royal 8 ile 3 günde bitebiliyor.”

“TÜRKİYE’DE BENZERİ YOK”

Türkiye’de Royal 8 seviyesinde bir makine üretimi olmadığının altını çizen Ömer Mızrak, “Bu teknolojideki çoğu makine, ithal olarak geliyor. Uçan testere değimiz servo motorlu sistemi Türkiye’de bizim gibi üreten bir firma bulunmuyor. Daha basit şekilde üretilen makineler var. Türkiye’de uçan testere sistemini yapan ilk firma da biziz. Royal 8’in en sevdiğimiz özelliği de bu. Bu teknolojideki bir ürünü yerli ve milli olarak bizim firmamızın üretmesi, bizleri gururlandırıyor” ifadelerini kullandı.

MIZRAK MAKİNE’DEN BAŞKAN TABAN’A ZİYARET

Yerli ve milli bir anlayışla yoluna devam eden Mızrak Makine, bir yandan üretim yaparken bir yandan da şehrin yöneticilerine ziyaretlerini sürdürüyor. Mobilya denildiğinde akla gelen ilk yer olan İnegöl’de bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Mızrak Makine, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ile bir araya geldi. Türkiye’nin ihracattaki başarısına ürettiği makinelerle katkı sağlayan, Mızrak Makine’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Taban, yerli ve milli anlayışla istihdama ve ekonomiye katkı sağlayan her firmayı desteklediklerini belirtti. Mobilyanın başkenti İnegöl’ün kendileri için özel bir yeri olduğuna dikkat çeken Mızrak Makine yöneticileri de Bursa’nın makine sektöründe daha iyi yerlere gelmesi adına çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ettiler. İnegöl’deki çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Mızrak Makine yöneticileri, misafirperverliğinden dolayı Başkan Taban’a teşekkür ettiler.

MIZRAK, WOODTECH FUARI’NIN GÖZDESİ OLDU

Mızrak Makine, İstanbul’da 34'üncüsü düzenlenen Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı WoodTech, ve eş zamanlı olarak düzenlenen İNTERMOB Mobilya Aksesuarları, Mobilya Yan Sanayi ve Ahşap Teknolojileri Fuarı’ katıldı. Mızrak Makine, geniş standı ve ürün çeşitliliğiyle 4 gün boyunca süren fuarda ilgi odağı oldu. Fuara katılan yerli ve yabancı ziyaretçilerin dikkatini çeken Mızrak Makine, fuar boyunca birçok yeni iş anlaşmasına imza attı. İleriye dönük hedeflerine WoofTech Fuarı ile bir adım daha yaklaşan Mızrak Makine, rakiplerinin de bir adım önüne geçti. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P