banner177

banner193

MUDANYA ÜNİVERSİTESİ’NDE DERS BAŞLADI

Bursa’nın tek vakıf üniversitesi olan Mudanya Üniversitesi, eğitim-öğretime başladı. Öğrenciler, ilk gün düzenlenen oryantasyon programı ile okulu tanıdılar.

BURSA 03.10.2022, 15:55
MUDANYA ÜNİVERSİTESİ’NDE DERS BAŞLADI

Türkiye’nin en genç üniversitesi Mudanya Üniversitesi, 2022-2023 akademik yılına merhaba dedi. Bursa’nın tek vakıf üniversitesi olan Mudanya Üniversitesi, ilk öğrencilerine kapılarını açtı. Akademik yılın ilk gününde büyük bir heyecan vardı. Mudanya Üniversitesinin ilk öğrencileri, akademik ve idari personel tarafından karşılandı. Arkadaşları ve hocaları ile tanışan öğrenciler, daha sonra okulu ve işleyişi tanıtmak için hazırlanan oryantasyon programına katıldı.

BİNGÖL: DÜNYAYI GÜZELLEŞTİRECEK GENÇLER YETİŞTİRECEĞİZ

Oryantasyon programının açılışında konuşan Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, çok uzun ve yorucu bir süreçten sonra böyle bir eğitim kurumunu Bursa’ya ve Türkiye’ye kazandırmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Dünyayı güzelleştirecek gençleri yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Gıyasettin Bingöl, “Mudanya Üniversitesi her yönüyle muhteşem bir üniversite oldu. Bursa’nın en güzel yerindeyiz. Ormanın içindeki kampüsünden dolayı ben sizlere ormanın çocukları diyorum. Üniversitemizin lokasyonu her yerden ulaşılabilecek konumda. Her şey sizin mutluluğunuz düşünülerek yapıldı. Böyle güzel bir üniversiteye iyi bir de ekip gerekiyordu. Biz, ince eleyip sık dokuyarak her biri alanında başarılı akademik kadro oluşturduk. İyi bir takım kurduk. Bu da bizi başarıya ulaştıracaktır. Aksamadan işleyecek bir sistem kurduk. Bu sistem uzun yıllar sürecek” diye konuştu.

‘DÜŞÜNECEK, KONUŞACAK, TARTIŞACAKSINIZ’

Bingöl, şöyle devam etti:

“Bizi seçtiğiniz için teşekkür ediyorum. Biz de sizi seçtik. Sizin gibi başarılı öğrencilerimizle daha ilk yılımızda büyük başarı elde ettik. Bütün bölümlerde başarı sıralamamız çok yüksek. Biz sizleri dünya ile buluşturmayı hedefliyoruz. Bunun için her türlü imkanı sizlere sağlayacağız. Sizlerin dünya vatandaşı olmanız için çalışacağız. Sizlere de büyük görev düşüyor. Sadece ders değil sosyal ve spor anlamında da farklı olacağız. Sosyal kulüplerimiz, spor takımlarımız olacak. Biz çekingen değil, sosyal, iş yapan öğrenci istiyoruz. Ben hep çalışarak okudum. Sizin de çalışmanızı istiyorum. Bu konuda da size destek olacağız. Anlaşma sağladığımız kurumlarda çalışarak hayatı öğreneceksiniz. Mezun olduktan sonra iş garantisi sağlayacağız. Çalışacak, konuşacak, düşünecek ve tartışacaksınız. Her zaman yanınızda olacağız. Hocalarımızın kapıları her zaman açık olacak. Her sorununuzu bizlere çekinmeden bildirebilirsiniz. Mudanya Üniversitesi ailesine hoş geldiniz.”

Mudanya Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Tosun da, farklı bir üniversite olmak için yola çıktıklarını dile getirerek, “Öğrencilerinin değer bulduğu, sadece meslek sahibi değil aklını kullanabilen, üreten gençler yetiştirmek istiyoruz. En temel ilkemiz bu. Ekol sahibi insanları hayata kazandırmak istiyoruz. Artık özgürsünüz. Ama bu her şeyi yapacağınız anlamına gelmiyor. Yeni sorumluluklar edineceksiniz. Elbet mezun olacaksınız ama bizim istediğimiz farkındalık yaratma özelliği olan öğrenciler mezun etmek. Burada öğrendiğiniz her bilgi işinize yarayacak, toplumu yönlendireceksiniz. Amacımız dünya üniversitesi olmak. Bunu da hep birlikte başaracağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, idari birim sorumluları öğrencileri üniversite hakkında bilgilendirdi.

Mudanya Üniversitesi bu yıl, Mühendislik-Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde Endüstri Mühendisliği Bölümü, Sanat ve Sosyal Bilimler  Fakültesi’nde Psikoloji Bölümü, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Hemşirelik Bölümü, Meslek Yüksek Okulunda ise; Acil ve İlk yardım, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Fizyoterapi ve Anestezi bölümlerinde eğitim verecek.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P