banner204

banner177

banner193

banner205

ORHAN SARIBAL, BURSA'DA SİT ALANINDAKİ KAFE İŞİNİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Uludağ Alan Başkanlığı Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmeyi beklerken, Uludağ yolu üzerindeki sit alanına kanunlara aykırı bir biçimde yapılaşma izinleri verildiği iddialarını TBMM gündemine taşıdı.

BURSA 07.01.2023, 10:35
ORHAN SARIBAL, BURSA'DA SİT ALANINDAKİ KAFE İŞİNİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Yasal koruma altındaki sit alanları ile ilgili konuşan Sarıbal; “Doğal ve kültürel mirasların korunması her yurttaşımızın görevidir. Yeşil Bursa’mızın beton kentine dönüşürken bazı alanların imara açılması ve izinsiz işlerle ilgili kamu yararını gözeterek soru sormak bizim temel görevlerimizden biridir. Bize ulaşan iddialar vahim iddialardır Bu konu da umarım yanlış ve hukuksuz işler yapılmamıştır. Biz de varsa bir yanlış, hukuksuz bir işlem İçişleri Bakanlığına soru sorarak gerçeklerin ortaya çıkmasını istiyoruz” dedi.

Uludağ Alan Başkanlığı kurulmasıyla birlikte, Uludağ’ın tam anlamıyla ranta açılarak doğal güzelliklerinin talan edileceğini belirten Sarıbal şöyle konuştu: “Şimdi bildiğiniz gibi Meclise AKP’li milletvekillerinin teklifi ile gelen Uludağ Alan Başkanlığı ile doğal alanlarımızın imara açılması sağlanacak. Daha başkanlık kurulmadan bu tür işler dönüyorsa ve ya sonradan kılıfına uydurulan işler benzer uygulamalar yapılırsa, herkes gibi bu işlere girenler kanun önünde hesap vereceklerdir” dedi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplandırmasını istediği soru önergesi şöyle:

Bursa Uludağ yolu üzerindeki SİT alanında bulunan 100 metrekarelik alanın, yasalara aykırı olarak Ömer Aydın adlı şahsa kiraya verildiği, adı geçen kişinin burada Balkon Cafe adında burada bir işletme açtığı ve 100 metrekare olarak kiraladığı alanı 2000 metrekare alana çıkardığı iddia edilmektedir.

Bu bağlamda;

  1. SİT olan ve yasal koruma altında bulunan bölgedeki 100 metrekarelik alan hangi yasal izinle Ömer Aydın adlı şahsa kiralanmıştır?
  2. Ömer Aydın’ın kiraladığı 100 metrekare alanı 2000 metrekareye çıkarıldığı doğru mudur? Doğru ise bunu hangi yasal izinle yapmıştır?
  3. Devlet tarafından kamu yararı gözetilerek koruma altına alınan ve bu alanlarda yapılaşmaya, değişime izin verilmeyen, korunması gereken bir alanın Ömer Aydın adlı kişiye kiralanmasının, adı geçen kişinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın’ın yeğeni olmasının bir etkisi var mıdır?
  4. SİT alanındaki bir bölgenin kiralanması yoluyla yapılaşmaya açılmasına izin veren yetkililer hakkında yasal işlem yapılması düşünülüyor mu?
  5. Yine bu şahsa Bursa Emniyet Müdürlüğü kafetaryası tarihinde ilk kez özel sektöre kiraya verildiği belirtilmekte. Aynı ihaleyi Cumhurbaşkanın avukatının yeğeni Ömer Aydın’a verilmesi tesadüf müdür? Bununla ilgili takip edilen prosedür nasıl olmuştur?
  6. İl Emniyet Müdürünün emekliliğine kadar Bursa’da kalmasına karşılık bu kafeteryanın işletmesini ihalesiz şekilde verdiği iddiaları doğru mudur?

sorularından oluşmaktadır.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P