banner201

banner177

banner207

Özen: “Bosna Hersek ile 1 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşacağız

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Bosna-Hersek Dostluk Grubu Başkanı Refik Özen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Milorad Dodik ve Konsey üyesi Şefik Caferoviç ile görüşmelerinde hazır bulundu.

BURSA 03.05.2019, 15:56 03.05.2019, 18:33
Özen: “Bosna Hersek ile 1 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşacağız

 

Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi’nin Ankara temaslarının çok olumlu geçtiğini ifade eden Vekil Özen, “Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Bosna-Hersek, adeta Balkanlar’ın mozaiği gibidir’ ifadeleriyle, Bosna-Hersek’in huzur ve istikrarının yalnızca Balkanlar için değil tüm Avrupa’nın barışı, istikrarı ve güvenliği bakımından önemli olduğunu kaydetmişlerdir” dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bosna-Hersek’teki ekonomik kalkınmanın, toplumun refahına, ülkenin iç siyasi istikrarına, birlik ve bütünlüğüne sağlayacağı katkıya dikkat çektiğini dile getiren Vekil Özen, “Karşılıklı görüşmelerde ülkelerimiz arasındaki ticari ve ekonomik faaliyetlerin daha da güçlendirilmesi imkânlarını görüşüldü. İkili ticaretimizin yükselen bir grafik çizdiği ifade edildi. İmzalanan güncellenmiş serbest ticaret anlaşması 1 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmamıza katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

 

Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Milorad Dodik’in de Bosna-Hersek ile Türkiye arasındaki ilişkileri daha derinleştirmek istediğini dile getirdiğini söyleyen AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Bosna-Hersek Dostluk Grubu Başkanı Refik Özen, “Sayın Dodik, tüm görüşmelerde Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a Bosna-Hersek’e yönelik destekleri nedeniyle teşekkür etti” dedi.

 

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Bosna-Hersek Dostluk Grubu Başkanı Refik Özen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı ve Bosna-Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Dodik ile Konsey üyesi Caferoviç’in iştirak ettikleri resmî akşam yemeğinde de hazır bulundu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:34
Güneş 06:07
Öğle 13:07
İkindi 16:53
Akşam 19:57
Yatsı 21:24
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P