ROTCAR, BURSA’NIN DÜNYA MARKASI OLUYOR

Otomotiv Endüstrisi alanında binek ve hafif ticari tüm araçların ön takım parçalarını üreten ROTCAR, yıllık 600 bin parça üretim kapasitesiyle Bursa’nın dünya markası olması yolunda emin adımlarla ilerliyor. Avrupa’da, Asya’da ve Ortadoğu’da bayilikleri yer alan ROTCAR, yurtiçinde ise; Marmara, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki bayi ağıyla Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanına ROTCAR markalı parçalar araçlarda tercih ediliyor.

BURSA 22.11.2021, 17:33
ROTCAR, BURSA’NIN DÜNYA MARKASI OLUYOR

Bursa’da 2003 yılında talaşlı imalat sektöründe hizmete başlayan ROTCAR, zaman içerisinde genişleyen ürün ağı ve artan üretim kapasitesiyle bugün dünya markası olmayı başardı. Kuruluşunun ilk yıllarında fason üretim yapan firma, yakaladığı başarıyı ROTCAR markaları ürünleri üreterek taçlandırırken bugün üretim kapasitesi ve 2 bin 300 ürün çeşidiyle dikkat çekiyor.

“OTOMOTİV SEKTÖRÜNÜN YENİ YILDIZI ROT CAR”

Firma hakkında bilgiler paylaşan ROT CAR Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Yıldırım, ROTCAR’ın markalaşma sürecini ve hedeflerini anlattı. “Ağırlıklı olarak otomotiv sektöründe kendi imalatımız olan parçalar üretiyoruz” ifadelerini kullanan Yıldırım şöyle devam etti, “Makine ve otomotiv sektörü ana üretim alanlarımızı oluşturuyor. 2003 yılından 2018 yılına kadar otomotiv yan sanayine fason üretim gerçekleştirdik. Bu üretim sürecimizde gerek ürün kalitemiz gerekse üretim kapasitemizle birlikle kendi markamızla üretim yaparak fason üretimden vazgeçme kararı aldık. Markalaşma sürecimizde attığımız doğru ve emin adımlarla ROTCAR markamızla kendi ürünlerimizi üretiyoruz” ifadelerini kullandı. 

“TİCARETTE EN DEĞERLİ UNSUR MARKA”

Markalaşmanın zorlu ancak Türkiye’nin geleceği açısından çok önemli bir konu olduğuna vurgu yapan Yıldırım, “Müşterilerin talepleri çok iyi analiz etmek, uygun fiyat ve zamanında termin ile iyi bir çözüm ortağı olmak burada çok önemli.  Dünyada yaşanan küresel kriz Türk sanayicileri için büyük bir fırsat. Bu anlamda üretim kapasitelerimizi artırarak katma değerli ürünler üretmeliyiz. Ancak bu üretimi yaparken fason olarak değil kendi markalarımızla gerçekleştirerek Türk markalarını küresel pazarda tanınır hale getirmemiz gerekiyor.  Dünyanın ticari anlamda en değerli unsuru şüphesiz marka. Biz bu başarıyı yeni yakalamış bir firma olarak geleceğe emin adımlarla ilerliyoruz. Doğru adımlarla ilerlendiği sürece fason üretimden kendi markasını üretip pazarlayan firmalar daha başarılı olacaklar. Ülke olarak bu bilinçle hareket etmeliyiz çünkü markalaşmamak için hiçbir sebebimiz yok.”

ROT CAR BAYİLİKLERİ YURTİÇİ VE YURT DIŞINDA

ROT CAR’ın bayi ağından bahseden Yıldırım, “Markamızı önce yurtiçinde daha sonra ise yurtdışında tanınır hale getirmek ilk amacımızdı. Pandemi ile birlikte küresel ticarette yaşanan sıkıntıları fırsata çevirerek yurtdışında daha tanınır hale gelmeyi başardık. Küresel çapta üretim boyutunda yaşanan sıkıntılar ile birlikte dünyada tanınmamız düşündüğümüzden hızlı oldu.  İtalya’da, Almanya’da, Polonya’da, Azerbaycan’da, Gürcistan’da, Kazakistan’da, Orta Doğu coğrafyasında bayiliklerimiz oldu. ROT CAR markalı ürünlerin gördüğü talepten memnunuz.  Yurtiçinde ise Bursa, İstanbul, Ankara, Gaziantep ve Adana’da bayiliklerimiz yer alıyor.” ifadelerini kullandı.

“660 BİN PARÇA ÜRETİM KAPASİTEMİZ VAR”

ROT CAR’ın üretim kapasitesi ile ilgili bilgiler veren Yıldırım, “2021 yılı itibariyle aylık 55 bin adet parça, yıllık ise 660 bin parça üretim kapasitemiz ile çalışıyoruz. 2022 yılında üretimi kapasitemizde gerçekleştirmeyi planladığımız artış ile birlikte günlük parça üretim kapasitemiz 60-70 bin adete çıkaracağız. Üretimde sürdürdüğümüz kapasite artışımızla son bir yılda yüzde 40 büyüme başarısını yakaladık. 2022’de yüzde 30 büyüme hedefimize ulaşmak istiyoruz” dedi.

“ROT CAR’IN BÜYÜME RAKAMLARI İSTİHDAMI ARTIYOR”

Nazmi Yıldırım şöyle devam etti, “Büyüme rakamlarımız ve kapasite artışlarımı istihdama da doğrudan yansıyor. Çalışanlarımızın önemli bir kısmı kadınlardan oluşuyor. Firmamızın tüm birimlerinde kadınların mutlaka bir pozisyonu mevcut. Rot Car’ın üretimden, idari kısmına kadar tüm birimleri ve bölümlerinde alanında nitelikli arkadaşlarımızın yer aldığı profesyonel bir ekibi var. Yapılanmamızın tüm birimlerinde en ufak ayrıntıyı düşünerek hedeflerimize ilerliyoruz. Mevcut kadın çalışan sayımız 11 olmak ile birlikte toplamda 60 kişiye istihdam sağlıyoruz. 2022 yılında istihdam sayımızın 85’e çıkmasını hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

5 FARKLI GRUPTA 2300 ÇEŞİT PARÇA

Binek ve hafif ticari tüm araçlarının ön takım, süspansiyon parçalarını ürettiklerini yineleyen Yıldırım, 5 ayrı grupta 2 bin 300 çeşit parça ürettiklerini ifade ederek.  Rot başı, rot mili, z rot diye adlandırılan parçaların ROT CAR’ın üretiminin büyük bir kısmını oluşturduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:46
Güneş 06:17
Öğle 13:09
İkindi 16:51
Akşam 19:50
Yatsı 21:15
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P