banner204

banner177

banner193

banner205

ŞEHİTOĞLU, “İNEGÖL’DE İŞÇİ VE KONUT BULUNAMIYOR, SAĞLIK HİZMETLERİNDE BÜYÜK SORUNLAR VAR”

CHP Bursa Milletvekili A. Adayı Mesut Şehitoğlu İnegöl ile ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye’de özellikle genç işsizliğin tarihi rekorlar kırdığı bir dönemde İnegöl’ün birçok sektörde işçi bulma sıkıntısı, ilçenin doğru planlama ile yönetilemediğini ortaya koyuyor. Konut arzının yetersiz olmasından kaynaklı kiralık ev sorunu yıllardır devam ediyor. İnegöllülerin temel sağlık hizmetlerine erişimi noktasındaki büyük sorunlar vatandaşı canından bezdiriyor. İnegöl’ün kronik sorunları zincirin bütün halkalarını etkiliyor.” dedi.

BURSA 05.04.2023, 12:40 05.04.2023, 14:51
ŞEHİTOĞLU, “İNEGÖL’DE İŞÇİ VE KONUT BULUNAMIYOR, SAĞLIK HİZMETLERİNDE BÜYÜK SORUNLAR VAR”

CHP Bursa Milletvekili A. Adayı Mesut Şehitoğlu CHP İnegöl İlçe Başkanlığı’nda ilçe başkanı Bengül Kavlan ve ilçe örgütü kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

“İNEGÖL’DE İŞÇİ VE KONUT BULUNAMASININ SEBEPLERİ ÇOK AÇIK”

CHP Bursa Milletvekili A. Adayı Mesut Şehitoğlu İnegöl ile ilgili değerlendirmelerde bulunduğu açıklamasında ilçede işçi bulma noktasında büyük sıkıntıların yaşandığını ve konut arzının yetersiz olmasından kaynaklı kiralık ev sorununun yıllardır devam ettiğini ve bu sorunlarının sebebinin çok açık olduğunu ifade ederek şunları söyledi, “Mobilyanın başkenti İnegöl’de yıllardır çözülemeyen, kronik bir sorun haline dönüşen ve zincirin bütün halkalarını doğrudan etkileyen problemler var. Yıllık nüfus artışı yüzde 26 olan ve nüfusu 300 binlere dayanan İnegöl, Bursa’da Nilüfer ilçemizden sonra en çok göç olan ikinci ilçe oldu. İnegöl’ün mobilya başta olmak üzere birçok alanda ihracat rakamlarını daha da yukarıya çekmesi için iş gücüne ihtiyacı var. Ancak ilçede yetersiz olan konut arzı bu göçlere karşılık veremeyecek seviyeye ulaştı. Türkiye’de özellikle genç işsizliğin tarihi rekorlar kırdığı bir dönemde İnegöl’ün birçok sektörde işçi bulma sıkıntısı, ilçenin doğru planlama ile yönetilemediğini ortaya koyuyor. Cazibe merkezi haline gelemeyen, sosyal donatı alanlarının eksik ve yetersiz olduğu, kültürel faaliyetlerin ve birçok aktivitelerin yapılamadığı bir ilçenin tercih sebebi olmaması çok normal. Vatandaşlarımızın oradaki işi beğenmediği için değil, İnegöl’ü sevemediği için tercih etmiyor. Ancak burada yerel yönetimler başta olmak üzere İnegöl’ü bir çekim merkezi haline getirecek düzenlemeler ile İnegöl nüfusunun kontrollü artışını sağlayacak yapı stoğunun oluşturulması şart. Bu düzenlemeler İnegöl’ün istihdam oranlarını yukarıya çekeceği gibi, işletmelerin üretim kapasiteleri artacak, buna parelel olarak İnegöl’ün üretim hacmi daha da artarak, ihracat rakamlarının çok daha iyi seviyeye gelmesi kaçınılmaz olacak. Sonuçta İnegöl kazanacak, Bursa kazanacak, Türkiye kazanacak.” ifadelerini kullandı.  

İNEGÖL’DE SAĞLIK HİZMETLERİNİN YETERSİZ OLMASI VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ

İnegöl’ün temel sağlık hizmetleri konusunda çok büyük eksiklerinin olduğunun altını çizen Şehitoğlu, “Aslında tabloya uzaktan bakmak gerekiyor. İşçi bulma sıkıntısı yaşayan sektör paydaşlarında olduğu gibi İnegöl’de özellikle devlet hastanelerinde vatandaşların temel sağlık hizmetlerine erişimi noktasında büyük sorunlar. En ufak bir sorunda dahi vatandaşların Bursa’daki hastanelere sevki vatandaşı canından bezdirirken, birçok habere konu olan İnegöl Devlet Hastanesi başta olmak üzere hastanelerde yaşanan sorunlar tüm İnegöl’ün kaderini etkiliyor. Özellikle bazı branşlarda yaşanan yoğunluklar, doktor sayısının yetersiz olması, doktorların dönem dönem standartların üzerinde hastayla ilgilenmek zorunda kalması, bundan kaynaklı ortaya çıkan istifalar ve bitmek bilmeyen sorunlar İnegöl’ün sağlık hizmetleri noktasında sınıfta kaldığını ortaya koyuyor. Tüm bu sorunları çözmek için büyük resme uzaktan bakmak gerekiyor.” diye konuştu.

“OYLAT GİBİ DOĞAL KAYNAKLARIN OLMADIĞI YERLER NEDEN DAHA ÇOK TERCİH EDİLİYOR ? ”

İnegöl’ün kültür ve turizm bakımından zengin bir ilçemiz olduğunu da ifade eden Şehitoğlu, “İnegöl’ün tarihi İpekyolu üzerinde yer alması; Şehitler, Hamzabey, Yiğit, Kulaca, Süpürtü, Şipali ve Eymir Mahallelerinden geçen ticaret yolları sebebiyle ilçemiz yüzyıllar boyunca birçok önemli eser kazandı. Sağlık ve doğa turizminde iyi bir noktaya gelen İnegöl’ün hatta Türkiye’nin şifalı incisi Oylat Kaplıcaları kaynak suları, yeşil doğası ve tabiatıyla adeta şifa dağıtıyor. Bölge geçmiş dönemde birçok özel sektör yatırımıyla Türkiye’nin önemli noktalarından biri haline gelirken, zaman içerisinde turizmdeki payını başka şehirlere kaptırmaya başladı. Bu çok üzücü. Doğal kaynak sularının olmadığı birçok ilçe Oylat gibi bir değerimiz varken neden tercih ediliyor ? Bunu sorgulamalıyız. Cilt hastalıkları, romatizma, tansiyon, eklem iltihaplanması, strese bağlı rahatsızlıklar, kireçlenme gibi hastalıkların tedavisine yardımcı olan Oylat Kaplıcaları’nın sağlık turizminden alacağı payının artırılması konusunda düzenlemeleri ve yatırımları hayata geçirmeliyiz. 3 milyon yaşındaki Türkiye’nin en büyük ikinci mağarası Oylat Mağarası’da başta olmak üzere tarihi hanlar, camiler, medrese ve türbeler İnegöl’ün önemli değerleridir. Ama değerini bilemiyoruz.” diye konuştu.

İNEGÖL’ÜN YAYLA TURİZMİ POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK

İnegöl yaylarının turizme kazandırılmasın noktasında açıklamalarda bulunan Şehitoğlu, “İnegöl’de ormanlarla kaplı 17 yayla yer alıyor. Uludağ’ın eteklerinden ilçenin güneydoğusundaki Mezit Boğazı’na kadar kaplı yaylalar daha harikası eserler. 17 yayla içinden ulaşım olanakları, coğrafi koşulları ve doğal güzelliği başta olmak üzere yayla turizmine açılmak üzere kapsamlı bir planın yapılması gerekiyor. 2 bin 500 metredeki Karagöl Yaylası, 2350 metredeki Koçyatak Yaylası, 2 bin 200 metredeki Arpakırı yaylası en yüksek rakıma sahip yaylalar olmakla birlikte, Karagöl, Tepealtı ve Sarıçayır yaylaları alan olarak en büyük yaylalarımız. Bazılarında sezonluk yerleşimler olsa da turizm açısından unutulmuş doğal güzelliklerimiz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P