banner204

banner177

banner193

banner205

SELE KARŞI EŞYALALARLA BARİKAT YAPTILAR

Bursa'da sağanak yağış sonrası meydana gelen sel, önüne kattığı her şeyi sürükleyip götürdü. Evlerine su girmesini engellemek isteyen vatandaşlar, koltuk, halı, buzdolabı ve çeşitli eşyalardan barikat kurdu.

BURSA 06.07.2021, 14:25 06.07.2021, 15:12
SELE KARŞI EŞYALALARLA BARİKAT YAPTILAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından dün yapılan sağanak yağmur ve sel ikazına Bursalılar hazırlıksız yakalandı. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağmur, aralıklarla şiddetini hissettirdi. Bursa'nın Ovaakça Mahallesinde sel suları önüne kattığı araba, masa, sandalye, bank gibi ne varsa sürükledi. Sel sularının mahalleyi bastığı dehşet anları kameralara saniye saniye yansıdı. Kısa sürede göle dönen mahallede çok sayıda ev ve iş yerleri sel suları ile doldu. Evlerine su giren vatandaşlar belediye ekiplerinin yardımı ile suları tahliye etmeye çalıştı. Bazı aileler ise, koltuk, halı, buzdolabı gibi eşyalarından set yaparak evlerine su girmesini engellemeye çalıştı. 75 yaşındaki Mediha Serbest ile birlikte yaşadığı gelini Ganime Serbest'in oturduğu evde sel suları ile doldu. Ne olduğunu anlamayan yaşlı kadın ve gelini evdeki eşyalarını yüksek yere taşıyıp kurtarmaya çalıştı. Yaşlı kadın ve gelinine vatandaşlar yardım edip eşyalarla barikat kurup evin içerisine su girmesine engel olmaya çalıştılar.


Daha önce hiç böyle bir şey yaşamadığını belirten Mediha Serbest, bir deremiz var yukarıda her geldiğinde mahvoluyoruz. Böylesi hiç olmamıştı. Şaşırdık kaldık, eşyalarımız hepsi sular altında kaldı. Hiçbiri kullanılacak halde değil çok mağduruz" dedi. Ganime Serbest ise bizim kimsemiz yok geçen sefer kurtardık ama su sefer tüm eşyalarımız sular altında kaldı. Yazık günah mahvolduk. Annem yaşlı kadın canımızı zor kurtardık.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P