SİTELER MAHALLESİ’NDE MERKEZİ SİSTEM İSYANI

Bursa’nın Yıldırım İlçesi’ne bağlı Siteler Mahallesi’nde ısınma ihtiyacını karşılamak için kullanılan merkezi sistem, vatandaşları mağdur ediyor. Havaların soğuk gittiği dönemde kapatılan merkezi sistemler, vatandaşların isyan etmesine neden oldu.

BURSA 17.04.2022, 15:48
SİTELER MAHALLESİ’NDE MERKEZİ SİSTEM İSYANI

Uludağ’ın eteklerinde bulunan Siteler Mahallesi’nde merkezi sistem sorunu yaşanıyor. 1800 daire ve 70 işyerinin bulunduğu Mahalle’de havaların soğuk olmasına rağmen merkezi sistemlerin kapatılması vatandaşları çileden çıkardı. Site yönetimlerinin keyfi uygulamaları nedeniyle ısınma problemi yaşayan vatandaşlar isyan etti. Kışın da belli aralıklarla aynı sorunları yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, “Bursa’nın en yüksek bölgelerinden birinde yaşıyoruz. Doğal olarak yaşadığımız yer diğer yerlere göre daha soğuk oluyor. Bu sene bahar geldi ama havalar tam ısınmadı. Soğuk günlerde merkezi sistemlerin kapalı kalmasını istemiyoruz. Kışın bile havada güneş varsa merkezi sistem kapanıyor. Evimizde soğuktan oturamaz olduk” dediler.

“ISINMAYA HARCADIĞIMIZ PARANIN KARŞILIĞINI ALAMIYORUZ”

Merkezi Sisteme aylık olarak düzenli para ödediklerini belirten vatandaşlar, “Isınma sistemini bireysel olarak kullanan vatandaşlar 3-5 ay bu gideri öderken, bizler 12 ay boyunca ısınma parası veriyoruz. Ancak bunun karşılığında yılın çoğu günü evimizde üşüyerek oturuyoruz. Yaşlısı, hastası ve bebeği olan insanlar var. Bunların daha çok düşünülmesi lazım. Isınmaya harcadığımız paranın karşılığını alamıyoruz. Bu sorun bir an önce çözülmeli” dediler.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P