SUNViTAL ENERGY İLE DIŞA BAĞIMLILIK AZALIYOR, FİRMALARIN MALİYETLERİ SIFIRLANIYOR

Güneş enerjisinden elektrik üretimi sektöründe hizmet vermek amacıyla Bursa’da kurulan Sunvital Energy, sanayi kuruluşları başta olmak üzere günümüzde çatı, arazi ve konut projelerinde farklı bölgelerde ve farklı güçlerde birçok projeyi başarılı bir şekilde tamamlayarak sektörün başarılı firmaları arasındaki yerini aldı.

BURSA 11.04.2022, 12:30 19.05.2022, 15:59
SUNViTAL ENERGY İLE DIŞA BAĞIMLILIK AZALIYOR, FİRMALARIN MALİYETLERİ SIFIRLANIYOR

Artan enerji maliyetleri işletmelerin en büyük gider kalemlerinden birini oluştururken, güneş enerji santrallerinin sayısı her geçen gün artıyor. Üretici maliyetleri ve enflasyonu doğrudan etkileyen enerji maliyetlerine çözüm arayan firmalar yenilenebilir enerji yatırımlarına hız verirken; Sunvital Energy firmaların enerji maliyetlerini sıfırlayarak üreticilerin rekabet gücünü artıyor. Sunvital Energy ve güneş enerji santralleri ile ilgili bilgiler paylaşan Suntival Energy kurucu ortağı Murat Kılıç açıklamalarında firmalara yenilebilir enerji kaynaklarına geçişte geç kalmamaları konusunda uyarılarda bulundu. 

“FİRMALARIN REKABET GÜCÜ ARTIYOR, DIŞA BAĞIMLILIK AZALIYOR”

Kılıç, açıklamasında Sunvital Energy’nin; mühendislik, projelendirme, fotovoltaik sistemler ve danışmanlık hizmeti verdiğini belirterek firmanın kuruluşundan bu yana anahtar teslim birçok tesis kurulumu gerçekleştirdiklerini ifade etti.  Sunvital Energy ile ilgili bilgiler paylaşan Kılıç, “Sunvital Enerji yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisi santrallerine kadar birçok konuda çözümler sunuyor ve güneş enerji santrallerinin işletme, bakımı konusunda gerekli tüm desteği sağlıyor. Kendisini sürekli geliştiren dinamik bir ekiple güneş enerji santrallerinin verimliliği ve yaşam ömürlerinin attırılması, müşterilerimizin proje finansmanlarına uygun çözümler sunma gibi konularda çalışıyoruz. Sürekli bir adım ilerisini düşünüyor ve yeniliklerden müşterilerimizin de faydalanmasını sağlıyoruz. Sonuç olarak GES’e geçiş yapan firmaların rekabet gücü artıyor, enerjide dışa bağımlılık azalıyor” ifadelerini kullandı.

“KIT KAYNAKLAR GES KULLANMAYA MECBUR KILMAKTADIR”

Karbon salımı konusunda atılacak adımlar hayati önem taşıdığına vurgu yapan firmanın kurucu ortağı Murat Kılıç, “Dünyanın daha yaşanabilir hale gelebilmesi için yenilenebilir enerjinin önemi gün geçtikçe artmakta. İnsanlık olarak karbon salımına artık çok daha dikkat etmemiz gereken yılların içindeyiz. Dolayısıyla Güneş Enerji Santralleri (GES) sağlıklı bir gelecek için tüm işletmelere önerilen enerji kaynağıdır. Fakat GES kurulumunu gerektirecek maalesef başka sebepler de mevcut. Son zamanlarda yaşadığımız enflasyonist süreç, değer kaybeden yerli para birimimiz, enerji piyasalarını etkileyen sıcak/soğuk savaşlar ve halihazırda kullanılan kıt kaynaklar bizi GES kullanmaya daha mecbur kılmaktadır.

“FAZLA ELEKTRİĞİNİZİ SATIP FAZLA GELİR ELDE EDEBİLİRSİNİZ”

Aylık mahsuplaşma ile kullanıcıların çatı ve arazilerine kurulacak GES projelerinin artık birer yatırım aracı haline geldiğini aktaran Kılıç şöyle devam etti, “Tüm bunların yanında devletimizin kullanıcılara sunduğu aylık mahsuplaşma sistemi ile çatılarımıza veya arazilerime kurduğumuz GES projeleri yatırım aracı olarak da değerlendirilmeye başlanmıştır. GES ile üreteceğimiz elektriği faturalarımızdan düşebilmekte ve hatta fazla ürettiğimiz elektriği dağıtım şirketine satıp gelir dahi elde edebilmekteyiz. Dolayısıyla GES projeleri tüm elektrik aboneleri için şiddetle önerilen bir sistemdir.”

GETİRİ / MALİYET ORANLARI YÜKSEK DEĞERLERLE SONUÇLANIYOR

GES projelerinin nasıl hayata geçtiğine dair bilgiler aktararak yatırımcılara danışmanlık hizmeti verdiklerine vurgu yapan Kılıç, getiri / maliyet oranlarına değinerek şöyle konuştu; “GES projelerinin fayda ölçümleri, uygulanacak alanın yapısı, çeşidi ve koşulları göz önüne alınarak hesaplanmaktadır. Dolayısıyla projenin rantabl olması sadece bir veriye bağımlı değildir. Bunun yanında 100’ün üzerinde proje deneyimimize dayanarak rahatlıkla söyleyebiliriz ki gerekli teknik şartları sağlamış tüm firma ve projelerin getiri /maliyet oranları yüksek değerlerle sonuçlanmaktadır. Bu sonuçları yaptığımız ön çalışmalar ve simülasyonlarla yatırımcılarımıza sunuyor, planlarımızı beraber şekillendiriyoruz.”

“GES’LER ÇEVRECİ VE KARLI ENERJİ SANTRALLERDİR”

GES ile ilgili merak edilen soruları yanıtlayan Kılıç, çatı santralin kurulacağı çatı arazi alanıyla ilgili olarak, “En çok merak edilen bir konu da gerekli minimum çatı/arazi alanının ne kadar olması gerektiğidir. Biz endüstriyel GES projeleri yapan bir firma olmamıza rağmen kurulumunu yaptığımız endüstriyel fabrika/işletme çatıları ve araziler yanında ev çatılarımıza da GES kurulumu yaptırılmasını şiddetle tavsiye ediyoruz. Çünkü GES projeleri üretim sonucunda hiçbir negatif bir artık/atık bırakmayan, kullanım sonucu ana enerji sağlayıcısı güneşin verimini azaltmayan, kullanırken başka kullanıcıların güneşe ulaşımını engellemeyen çevreci ve karlı enerji santralleridir.” diye konuştu.

“4-6 YILDA SİSTEM KENDİNİ AMORTİ EDİYOR UZUN YILLAR KULLANILABİLİYOR”

Sistemin kendini amorti etme süreleri ile ilgili güncel bilgileri paylaşan Kılıç son olarak şunları söyledi, “Güncel olarak baktığımızda sistemin kendini amorti etme süreleri de geçmiş yıllara göre pozitif seyir izlemiştir. 5, 10, 12 yıl ürün, 25 yıl performans garantileri konuşulan ve nerdeyse çeyrek asır kullanılabileceği öngörülen GES projelerinin kendini amorti etme süreleri 4-6 yıllar arasında çıkmaktadır. 4-6 yılda geri dönecek bir yatırımınızı nerdeyse çeyrek asır kullanabileceğinizi ve bu sürede size kar ettireceğini düşünürsek GES projelerinin fayda/maliyet oranlarının optimal olduğu görülecektir.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P