banner204

banner177

banner193

banner205

TEKNOLOJİK ÇOBAN KENDİ ELEKTİRİĞİNİ ÜRETİYOR

Bursa'da, ormanların içine kurduğu kulübesinde tavukları ve keçileriyle yaşayan çoban, teknolojiden uzak kalmamak için elektriğini de kendi üretiyor. Dereye kurduğu mini hidroelektrik santraliyle kendi elektriğini üreten çoban, kulübesinde akşamları keyifle televizyon izliyor. Bedava elektrikle kulübesini geceleri ışıl ışıl aydınlatan çoban, bir yandan da gündüzleri keçi otlatırken elinden düşürmediği akıllı telefonunu şarj ediyor.

BURSA 28.10.2021, 10:06
TEKNOLOJİK ÇOBAN KENDİ ELEKTİRİĞİNİ ÜRETİYOR

Büyükorhan ilçesinde çocukluğundan itibaren çobanlık yaparak geçimini sağlayan Zekeriya Demir, onlarca keçiyi yerleşimden uzakta ormanların içinde güdüyor. Keçilerini dağlarda doğal olarak beslemek için ormanda yaptığı kulübesinde yaşayan Demir, burada teknolojiden yararlanmak için kendi elektriğini üretiyor. Kulübesinin yanından akan suya düzenek kuran çoban, suyun akış kuvvetiyle elde ettiği elektriği kulübesinde televizyon izlemede, telefonlarını şarj etmede ve buzdolabında kullanıyor. Halinden memnun olan çoban, elektriğe hiç ücret ödemiyor.


Kendini bildi bileli çobanlık yaparak geçimini sağladığını ifade eden Zekeriya Demir, "Ben ormanların içinde yaptığım kulübemde yaşıyorum. Ormanlarda keçilerimi güderek, yem kullanmadan organik hayvan yetiştiriyorum. Burada hayvan yetiştirmek için yaşamak zorunda kalıyorum. Dağda teknolojiden uzak kalmamak için elektrik üretmeye karar verdim. Kulübemin yanından akan dereye düzenek kurup suyun kuvvetiyle elektrik ürettim. Elektriğe hiç para vermiyorum" dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P