banner177

banner193

TOFAŞ'TA PANDEMİ NEDENİYLE ARA VERİLMİŞTİ: YENİDEN BAŞLADI

Bursa'daki TOFAŞ fabrikasında koronavirüs pandemisi nedeniyle durdurulan 'fabrika gezisi' yeniden başladı.

BURSA 26.01.2023, 12:30
TOFAŞ'TA PANDEMİ NEDENİYLE ARA VERİLMİŞTİ: YENİDEN BAŞLADI

2017 yılında TOFAŞ fabrikasında vatandaşların sinemaya veya tiyatroya gider gibi internetten randevu alıp cüzi bir ücret karşılığında fabrikayı gezebilmesi için başlatılan 'fabrika gezisi' hizmeti tekrar başladı.

Grup yada bireysel olarak rezervasyon yaptırılan geziye 13 yaşın altındakiler katılamazken, 13-18 yaş arası öğrenciler velileri nezaretinde olması koşulu ile fabrikaya ziyaret amaçlı olarak kabul ediliyor.

En fazla 19 kişinin katılım sağlayabildiği gezi güzergahındaki tüm alanlar engelli erişimine uygun olmadığından engelli ziyaretçi kabul edilemiyor.

GEZİ GÜNLERİ VE SAATLERİ

Söz konusu fabrika gezisi, salı günleri saat 10:00 - 11:00 ile saat 14:30-15:30 arasında gerçekleştiriliyor.

Hafta sonları ve resmi tatillerde gezi yapılamayan fabrikada gezi saatinden en geç 30 dakika önce resepsiyondan giriş yapılması gerekiyor.

Ayrıca üretim şartlarına bağlı olarak gezi güzergahı değişebilir ya da  diğer nedenlerle TOFAŞ tarafından iptal edilebilir.

GEZİ ÜCRETİ NE KADAR?

Fabrika gezisi için ziyaretçilerden 25 TL ücret talep ediliyor. Ödemeler Türk Eğitim Vakfı’nın online bağış sistemi üzerinden Tofaş Gezisi Eğitim Fonu’na bağış olarak yatırılıyor.

Türk Eğitim Vakfı aracılığı ve misyonu doğrultusunda Tofaş Gezisi Eğitim Fonu altında toplanan bağışlar ile başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği verilerek, ülkemize ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini desteklemek amacıyla kullanılıyor.

Fabrika Gezisi Kayıt Formu için tıklayın.

TOFAŞ FABRİKA GEZİSİ İŞ GÜVENLİĞİ VE GÜVENLİK KURALLARI

TOFAŞ fabrikasını ziyaret etmek isteyen vatandaşların bazı kurallara riayet etmesi gerekiyor.

İşte TOFAŞ'ın açıkladığı şartlar:

- Fabrika gezilerine 13 yaşın altındakiler iş güvenliği kurallarımız nedeniyle kabul edilmemektedir. 13-18 yaş arası öğrenciler, öğretmenleri veya velileri nezaretinde olması koşulu ile gezilere kabul edilmektedir.

- Bilgi güvenliği politikamız nedeniyle fabrika içinde çekim yapılması yasaktır. Yanınızda bulunan kamera ve fotoğraf makinasını girişte güvenliğe teslim ediniz. Cep telefonlarını fotoğraf çekimi amaçlı kullanmayınız.

- Fabrika içerisine silah, delici/kesici ve benzeri aletlerle girilmez. Yanınızda bulunan bu tür malzemeleri giriş öncesi emniyete alınmak üzere güvenliğe bildirerek teslim ediniz.

- Gezi Sorumlunuz tarafından size sağlanacak kişisel koruyucu malzemelerin belirtilen noktalarda ve uygun şekilde kullanılması zorunludur.

- Gezi için rahat kıyafetler ve ayakkabılar giymenizi öneririz. İş güvenliği kurallarımız gereği, atölyelere kol ve bacakları açıkta bırakan kısa kollu giysiler, şort ve benzeri kıyafetlerle girilmesi tehlikeli ve yasaktır.

- Kalp pili kullanan misafirlerimizin belli alanlara girişine izin verilmemektedir. Gezi Sorumlunuzu bununla ilgili mutlaka bilgilendiriniz.

- Bina içi ve dışında yer alan yaya yollarından yürümeniz ve yaya geçitlerini kullanmanız gerekmektedir.

- Güvenliğiniz açısından makina, ekipman ve benzeri aparatlara dokunulması kesinlikle yasaktır.

- Fabrika gezisi esnasında kulaklıkların kesintisiz çalışması için sürekli olarak kulağınızda takılı olmasına ve gruptan uzaklaşmamaya özen gösteriniz.

- Size verilecek olan güvenlik amaçlı yaka kartını ziyaret süresince kıyafetiniz üzerinde görünecek şekilde asılı olarak taşıyınız. Çanta içinde veya elde taşımayınız.

- Ziyaretiniz süresince gezi sorumlunuzdan ayrılmayınız. Gezi sorumlunuzdan bağımsız bir şekilde, refakatsiz olarak fabrika içinde gezilmesi yasaktır.

- Acil durumlarda Gezi Sorumlunuz ile birlikte kalınız, sizi en yakın noktadan güvenli bir şekilde bina dışına çıkaracaktır.

- Fabrika gezisi esnasında elde edeceğiniz TOFAŞ’a ait gizli ve özel bilgileri her ne sebeple olursa olsun hiç kimseye ifşa etmeyeceğinizi kabul etmiş bulunmaktasınız. Aksi durumun tespiti halinde TOFAŞ her türlü tazminat hakkını saklı tutar.

- Fabrika gezisi kurallarına tam olarak uymanız beklenmektedir. Eğer bir grubu temsilen başvuru yapıyorsanız, bu kuralları tüm katılımcılar ile paylaştığınızdan emin olunuz. Kurallara uygun hareket edilmediği durumda TOFAŞ, kişinin/grubun geziye katılımını iptal edebilir.

- Ziyaretçi otoparkı Fiat, Fiat Professional, Lancia, Alfa Romeo ve Jeep marka araçlarla belirli sayıda engelli araçlarına tahsis edilmiştir. Fiat, Fiat Professional marka harici araç sahiplerinin görevlilerin yönlendirmelerine uymalarını rica ederiz.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P