banner201

banner177

banner193

TOGG'DA 16 PLAKA DETAYI

Yerli ve milli otomobil TOGG’un yollardaki testlerine devam ediliyor. Son olarak Güvenlik donanımlarının test edildiği iki TOGG aracı, Osmangazi Köprüsü’nü kullanarak Gebze ile Gemlik fabrikası arasında test sürüşü gerçekleştirdi. Öte yandan TOGG'un 29 Ekim’deki fabrika açılışıyla birlikte seri üretimine başlanması bekleniyor.

BURSA 06.10.2022, 09:36
TOGG'DA 16 PLAKA DETAYI

TOGG yollara çıktı, gerekli güvenlik önlemlerinin alındığı test sürüşünde Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Osmangazi Köprüsü'nden geçti... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yapacağı yerli ve milli otomobil TOGG’un Gemlik fabrikasında son hazırlıklar sürerken, 2 araç otoyol testleri ve güvenlik testleri kapsamında Gebze Bilişim Vadisi’nden çıkarak Gemlik fabrikası arasında sürüş gerçekleştirdi.

TOGG, OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ'NÜ GEÇTİ

Test sürüşlerinin yayınlandığı video TOGG'un resmi Twitter hesabından paylaşıldı. Tweette, "Tüm güvenlik önlemlerimizi alarak gerçek yol koşullarında yaptığımız kullanıcı deneyimi testlerimiz planlarımız doğrultusunda devam ediyor" ifadesi kullanıldı. "#YeniLigeYolculuk" ve "#Togg" etiketlerinin kullanıldığı tweette, TOGG'un kullanıcı deneyimine ilişkin video da paylaşıldı. Söz konusu videoda "güvenlik" vurgusu yapıldı. TOGG kış testleri için yakın zamanda Turkish Cargo işbirliği ile Arjantin’e gitmiş ve başarıyla geri dönmüştü.

16 PLAKA DETAYI

Daha önce yapılan tanıtımlarda TOGG'un 34 plaka ile yer alması nedeniyle Bursalılar bu duruma tepki göstererek şu ifadeleri kullanmışlardı:

 “Adı TOGG, ili Bursa, ilçesi Gemlik, plakası 34…” 

“O plaka TOGG’un Bursa’ya ve Bursalılara büyük bir ayıbıdır. Bursa’da üretip İstanbul plakası ile reklam yapmak bunların genlerinde var. Bakınız Tofaş ve Reno araç reklamlarına….”

“Bursa her zaman İstanbul’un vergi çiftliği olmuştur. Neden 16’nın hakkı değil ilk plaka?”

“Bursa sahipsiz, Bursa üvey evlat, Bursa lobisiz, Bursa sefil, Bursa bitik…”

29 EKİM’DE FABRİKA AÇILIŞI YAPILACAK

Yıllık 175 bin adet kapasiteyle hizmet verecek yerli ve milli otomobil TOGG’un Gemlik Tesisi’nin de 29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak. 2030’a kadar 1 milyon 30 bin adetlik üretim vizyonuyla hizmet verecek. Çevreci şekilde tasarlanan fabrika, Avrupa’nın en akıllı ve yeşil fabrikası olarak nitelendiriliyor.

Tesisin içerisinde TOGG’un üretim merkezinin yanında batarya fabrikası, deneyim merkezi, test pisti ve vatandaşların da ziyaret edebileceği yaşam alanları yer alıyor. Denize sıfır alanda ayrıca tedariğin yanı sıra ihracat ve transfer için bir liman olması bekleniyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P