banner204

banner177

banner193

banner205

TÜGİAD BURSA’DA BAYRAĞI SELİM BAYKAL DEVRALDI

TÜGİAD Bursa Şubesi 13. Dönem Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde Selim Baykal, TÜGİAD Bursa Şubesi’nin yeni başkanı oldu. TÜGİAD Bursa Şube başkanı Ahmet Parseker genel kurulda yaptığı konuşmasında: “Bu bir veda değil elbette, bir bayrak devri” dedi. Şubenin yeni başkanı Selim Baykal ise: “TÜGİAD Bursa’mızı daha iyi yerlere taşıyacağımıza inancım tam. Hepinizin aktif katılımlarını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

BURSA 27.02.2023, 11:39
TÜGİAD BURSA’DA BAYRAĞI SELİM BAYKAL DEVRALDI

TÜGİAD Bursa Şubesi'nin 13. Olağan Genel Kurulu Almira Otel'de gerçekleşti. Depremde hayatını kaybedenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan Genel Kurula, TÜGİAD Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, TÜGİAD Genel Başkan Yardımcısı Tolunay Yıldız, TÜGİAD Ege Şubesi Başkanı Engin Korkmaz, TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Parseker, TÜGİAD Bursa Şubesi yönetim kurulu ve çok sayıda TÜGİAD üyesi katıldı.

PARSEKER, “BU BİR VEDA DEĞİL BAYRAK DEVRİ”

Konuşmasına Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenleri anarak başlayan Parseker, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kere daha Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. 18 Mart 2021’de görevi devraldığımız TÜGİAD Bursa Şubesi’nde, heyecanımın bir an olsun eksilmediği, bu büyük ailenin bir parçası olmaktan her zaman gurur duyduğum, bana çok şeyler katan bir dönemin daha sonuna geldik. İlk günden beri, Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikir ve değerlerinin ışığında, şehrimizin ve ülkemizin geleceğine değer katacak çalışmalara imza atmak için elimizden gelen çabayı sarf ettik. Yeni dönemin de bu çalışmaların üzerine koyarak devam edeceğinden hiç şüphem yok. TÜGİAD çatısı altında, sizlerle birlikte çalışmanın gururunu ve ayrıcalığını her zaman yaşadım.

Bu vesileyle, bugüne kadar yanımda olan ve bana desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen tüm dostlarıma, TÜGİAD ailesinin her bir üyesine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma da bu 2 sene için özellikle teşekkür etmek istiyorum. Aslında vedalar hep zor olmuştur ancak bu bir veda değil elbette, bir bayrak devri. Değerli dostum Selim Baykal ve yeni yönetime de; nasıl ki geçmiş dönem başkanlarımız bize destek oldularsa aynı şekilde elimden gelen tüm desteği her zaman için vermeye hazır olduğumu söylemek istiyorum. Kendisine ve yönetimine şimdiden başarılar diliyorum.”

ÇEVİKEL: “DEPREM BÖLGELERİNE YARDIMI HİÇ KESMEYECEĞİZ”

TÜGİAD Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar dileyerek başladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Kahramanmaraş başta olmak üzere, depremin etkilediği çoğu şehre gittik. TÜGİAD, depremin yaşandığı ilk andan itibaren bölgeye tüm gücüyle destek verdi. Ahmet Başkan’a ve üyelerimize bu konuda teşekkür etmek istiyorum. İleride olası bir deprem anında bizimde aynı şeyleri yaşamamamız için tedbirli olmalıyız. Deprem bölgeleri için çok fazla çalışmamız gerekiyor. İlk Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin sonrasında da bizzat Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un daveti ile bölgede araştırmalarda bulunduk ve ne yapabiliriz hakkında fikirler ürettik. Kalıcı göçü önlemek için güvenli bölgelere derhâl kalıcı konutların yapılması ve bu illerin ‘Kalkınmada Öncelikli 6. Bölge’  konumuna getirilmesi gerekiyor.  Bizim bu fikirlerimize çok değer verildi, inşallah karşılık da bulacak. Deprem bölgelerine yardımı hiç kesmeyeceğiz. TÜGİAD Bursa Şubesi bugüne kadar birçok başarılı işe imza attı. Bunlar eminim ki yeni dönemde de artarak devam edecek. Zor bir dönemden geçerken nitelikle arkadaşlarımızla bu yükü taşımak bizlere düştü. Verdiği emeklerden dolayı ben Bursa Şube Başkanımız Ahmet Parseker’e ve 12. Dönem Yönetim Kurulu’na çok teşekkür ederim. Yeni dönemde görevi devralan Selim Baykal’a da görevinde başarılar diliyorum.” diye konuştu.

BAYKAL, “BİZİ AYRIŞTIRAN DEĞİL, ULUS YAPAN DEĞERLERE ODAKLANMALIYIZ”

13. Olağan Genel Kurulda Divan Kurulu Onur Özkul, Ersoy Tabaklar ve Nihal Emengen’den oluştu. Konuşmaların ardından tek liste ile gerçekleştirilen seçimde Selim Baykal, oy birliği ile TÜGİAD Bursa Şubesi’nin 13. dönem başkanı oldu. Seçimin ardından kürsüye çıkan Baykal, konuşmasına birlikte görev alacağı yeni yönetim kurulana teşekkür ederek başladı. TÜGİAD’ın gücünü üyelerinden aldığını ifade eden Baykal, “Bu sebepten yönetim kurulumuz dışında olan üyelerimiz de kendisini bir yabancı hissetmesin, her birinizin fikri ve desteği bize bu yolda çok yardımcı olacaktır, üyelerimiz arası dayanışmayı kuşkusuz arttıracaktır.

Önümüzdeki dönemde öngördüğüm 3 ana başlık gündemimizi oluşturacaktır. Birincisi; malumunuz deprem felaketi. Şu anda insani boyutunu yaşamaktayız, acımız çok sıcak. Kurtarabildiklerimize seviniyoruz, elimizden bir şey gelemeyenlere ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Çok kötü bir dönemde, çok hazırlıksız yakalandık.  Öfkeliyiz, hüzünlüyüz. Lakin hiç olmadığımız kadar halk olarak kenetlendik. Bu beraberliği, akılcılığı, milletçe üstüne koyarak devam ettirmemiz gerekir. Bizleri ayrıştıran değerlere değil, bizleri insan yapan, millet yapan, ulus yapan değerlere odaklanmalıyız.” dedi.

“DERSİMİZE İYİ ÇALIŞMALIYIZ”

Depremin siyasi ve ekonomik yansımalarının olacağına dikkat çeken Baykal, “Bizim üstümüze düşen ise, bu fırtınalı günlerde temsil ettiğimiz kurumları bu negatif yansımalardan uzak tutmak, korunma ihtiyacı olanlara da, o yardım elini uzatabilmektir. Dönemimizde göze çarpan ikinci ana konu ise dünyada globalleşmenin hızla ivme kaybetmesi ve bunun bize yansımalarıdır.  Bizler ve bir üst jenerasyon büyüklerimiz hep daha fazla globalleşen bir dünyayı deneyimledik. Bu deneyim sadece bizim için yeni değil, bizim danışman olarak gördüğümüz aile büyüklerimiz için de yeni.  Ne yazık ki tecrübelerinden yararlanabilmek için daha da eskilerin yol göstermesine ihtiyaç duyuyoruz. En batıdan en doğuya başlayan ayrışmanın ilk örneklerini, kuzeyimizde Avrasya kıtasının ortadan ikiye ayrılmasıyla deneyimliyoruz. Daha fazla lokalleşmenin öne çıktığı, ilişkilerde ve ticarette kazançtan önce güvenliğin ön planda olduğu, tedarik zincirlerinin yakınlaştığı, fakat ürün maliyetlerinin ve enflasyonun yüksek seyrettiği, aynı zamanda da finansmana erişimin zor ve maliyetli olduğu yeni bir dönem bizleri bekliyor. Tam bu noktada da, global dünyanın tam ortasında bir Türkiye, ve onu ihracatçı kimliğiyle sırtlayan bir Bursa yer alıyor. Bursa dünyaya ne kadar entegre o kadar fayda sağlar, bu yeni ayrışma trendinde ne kadar kopuk o kadar ivme kaybeder. Bu yüzden buradaki derslerimize iyi çalışıp, değişen dinamikleri anlamalı ve iş insanlarımızı doğru yönlendirmeliyiz.” ifadelerini kullandı. 

“YAPAY ZEKA HAYATIMIZIN BİR PARÇASI OLACAK”

Baykal sözlerini şöyle tamamladı: “Üçüncü ana konumuz ise teknolojinin yıkıcı hızına bizlerin adaptasyon yeteneği olacak. Jeopolitik bizleri ne kadar ayrıştırsa, teknolojide bir o kadar hızlı bizi geri bağlıyor. Son yıllarda iletişim, ulaşım, üretim ve bilgisayar teknolojileri hepimizin hayatına büyük kolaylıklar getirirken, kimi iş kollarının ve şirketlerin sonunu getirdi. Önümüzdeki dönemde de sayamayacağımız kadar yenilikle karşılaşacağız. Örnek vermek gerekirse bulutta depolanmış büyük veriyi, gerçek zamanlı bir şekilde işlerinde kullanan firmalar iş dünyasında rakiplerine göre fark yaratacaktır. Bununla beraber yapay zeka her gün çok daha fazla hayatımızın bir parçası olacak. Önümüzdeki dönemde genç iş insanlarımıza ve yarının karar vericilerine, ticari, kültürel ve insani yönden gelişimine katkıda bulunabilirsek, ne mutlu bizlere. Bu dönemde sadece ben ve yönetimdeki arkadaşlarımız değil, tüm üyelerimizin sağlayacakları fikir ve destekler ile TÜGİAD Bursa’mızı daha iyi yerlere taşıyacağımıza inancım tam. Hepinizin aktif katılımlarını bekliyoruz. Bu akşam burada yönetimimizi desteklemeye geldiğiniz için tüm katılımcılarımıza yeni yönetim adına teşekkür ediyorum.”

13. DÖNEM YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU;

  • SELİM BAYKAL
  • HASAN KESKİN
  • ŞEYMA ÖZÇİMEN
  • ERTAN ÇEÇENER
  • NUR GÜL ARSLAN
  • GÖRKEM ÖZKAN
  • İREM SAVCI
  • ARZU IŞIK
  • SUDAN ŞAHİN
  • EROL AKBAŞ
  • H. BURAK ARAS
  • ALİ ERMAN AYTAÇ
  • YAKUP DEĞİRMENCİOĞLU
  • ERTAN DEMİRDÜZEN
  • YAKUP DEĞİRMENCİOĞLU
  • ALARA EMENGEN
  • KAMER ENDERER
  • FATİH TAŞYAKAN
  • EMİR TÜRKKAN

DENETLEME KURULU

  • GÖKÇE BELGE
  • MESUT MERİÇ
  • ONUR ÖZSELEK
  • KEREM KAHVECİ
  • SAİT YILMAZ
  • SÜHAN ÇOKUSUĞLU

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P