banner209

banner177

banner193

Türkiye'nin en büyük atletizm salonu Osmangazi'de tamamlanıyor

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, geride bıraktığı 10 yıllık görev süresinde hayata geçirdiği yatırımlar ile Osmangazi’yi ilklerin ve enlerin belediyesi yaptı. Küçükbalıklı Mahallesi'nde toplam 15 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Osmangazi Atletizm Salonu, Türkiye’nin en büyük ve en modern atletizm salonu olması ile dikkat çekiyor.

BURSA 13.05.2019, 15:59
Türkiye'nin en büyük atletizm salonu Osmangazi'de tamamlanıyor


Osmangazi Belediyesi, Mustafa Dündar Başkanlığında 10 yılda 1936 projeyi hayata geçirirken, Bursa ve Türkiye’de birçok ilke de imza attı. Sadece Türkiye’deki değil, Avrupa’daki hatta dünyanın birçok bölgesindeki yerel yönetimler için de örnek yatırımlar yapan Osmangazi Belediyesi, Türkiye’nin gururu oldu. Bu başarılı çalışmalarda ise en büyük pay kuşkusuz Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a ait. Başkan Dündar, tüm bu önemli yatırım ve hizmetlerin temelinde bütçeyi en verimli ve etkin kullanmalarının yattığına dikkat çekerek, “Vatandaşlarımızın vergilerini israf etmiyor ve hizmet olarak yine halkımıza sunuyoruz. Büyük hizmetler yapıyoruz. Yapmış olduğumuz hizmetlerle Bursa’yı dünyaya tanıtıyoruz” dedi. 

Bugüne kadar ‘En’lerle dolu birçok projeyi kente kazandıran Osmangazi Belediyesi, eğitimden spora, sağlıktan ulaşıma, kültür sanattan tarihi mirasın yaşatılmasına kadar hayata geçirdiği sayısız projede, birçok ilke imza atmanın gururunu yaşıyor. 

15 BİN METREKARE ATLETİZM SALONU

Küçükbalıklı Mahallesi'nde toplam 15 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Osmangazi Atletizm Salonu, Türkiye’nin en büyük ve en modern atletizm salonu olması ile dikkat çekiyor. 72 metre çatı açıklığına sahip Osmangazi Atletizm Salonu, sırıkla atlama, gülle atma, yüksek atlama, koşu pisti ve ısınma alanları ile atletizm dalında sporcuların yetişmesine olanak sağlayacak. Dev salonda, 6 koşu, 4 ısınma kulvarı bulunacak. Pist uzunluğu ise 120 metre olacak. İnşaat çalışmaları tamamlanan salonun pist bölümü Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uluslararası standartlara uygun olarak yapılacak. Bakanlık tarafından pistin yapılmasının ardından Osmangazi Atletizm Salonu hizmete açılacak. Osmangazi Atletizm Salonu, sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin önemli bir spor merkezi olacak. 

Türkiye’nin ilk uluslararası standartlardaki kaykay pisti 


Türkiye’de yeni proje ve yatırımların öncüsü olan Osmangazi Belediyesi, spor alanındaki ilklerine bir yenisini daha ekleyerek Türkiye’nin ilk uluslararası standartlarındaki kaykay (skate) parkını kente kazandırdı. Amerika’dan gelen 8 kişilik ekip tarafından inşa edilen kaykay parkı, Türkiye’de hem kaykay sporunun hem de bu spora gönül veren gençlerin gelişimine katkı sağlıyor. İlk kez 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda yer alacak olan kaykay branşına, bu tesis sayesinde Türkiye’den de sporcuların gönderilmesi hedefleniyor. 

İHA

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:56
Öğle 13:06
İkindi 16:56
Akşam 20:06
Yatsı 21:36
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P