TÜRKİYE’NİN EN GENÇ KADIN PİLOTU VE İLK KADIN ÖĞRETMEN PİLOTU BURSA’DAN !

Yüzlerce pilot yetiştiren ve binlerce kişiyi gökyüzü ile tanıştıran, sayısız başarılara imza atan Uludağ Havacılık, Türkiye’nin UPL alanında ilk kadın öğretmen pilotu ve Türkiye’nin en genç kadın pilotunu yetiştirerek başarılarına yenisi ekledi.

BURSA 08.03.2023, 16:48
TÜRKİYE’NİN EN GENÇ KADIN PİLOTU VE İLK KADIN ÖĞRETMEN PİLOTU BURSA’DAN !

ÖZEL HABER: SERCAN GÜLER - BURSAHABERDAR

Filosunda bulunan ‘UPL Uçak’, ‘Gyrocopter’, ‘Helikopter’ ve ‘Microlight’ hava araçlarıyla geleceğin pilotlarını yetiştiren Uludağ Havacılık, Yunuseli ve Yenişehir Havalimanlarında bulunan yerleşkesinde teorik ve pratik uçuş eğitimlerini ve uçuş deneyimlerini, gökyüzü tutkunları için sunuyor.

Türkiye’nin en genç kadın pilotu ve UPL alanında en genç kadın öğretmenini yetiştiren Uludağ Havacılık 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Bursahaberdar’a açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE’NİN İLK KADIN ÖĞRETMEN PİLOTU GANİOĞLU, “BANA PİLOT OLAMAZSIN DEDİLER”

Türkiye’nin kendi alanında ilk kadın öğretmen pilotu olan Hilal Ganioğlu, “Uludağ Havacılık ile buluşmam 2 yıl önce oldu. Türkiye’nin UPL alanında ilk kadın öğretmen pilotuyum. Hayatım boyunca yapmak istediğim hedeflerden biri kesinlikle pilot olmaktı.  Üniversitede mühendislik eğitimi tamamladıktan sonra ilk hedefim bir uçuş okulunda pilot olup, eğitmen pilotluğa geçiş yapmaktı.

Bu hayallerimi Uludağ Havacılık ile gerçekleştirdim. Buradan özellikle kadınlara seslenmek istiyorum. Her neyi yapabileceğinizi veya yapamayacağınızı söyleyen her kim varsa onları dinlemeyin. Bana da pilot olamazsın, asla yapamazsın dediler. Ultraligh kategorisinde Türkiye’nin ilk kadın eğitmen pilotu oldum. Eğer siz inanırsanız. Her şeyi başarabilirsiniz. Sadece güveninin. Bir kadın isterse yapamayacağı hiçbir şey yok.” İfadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN EN GENÇ KADIN PİLOTU UZUNOĞLU, “HER GENÇ HAYELLERİNİN PEŞİNDEN KOŞMALI”

12. sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Nisan Uzunoğlu  “Uludağ Havacılık ile 2022 yılında tanıştım. İlk başta cesaret bulamadım. Başaramayacağımı düşündüm. Hocalarımın enerjisi ve desteği ile önce inandım. Uludağ Havacılık’ta eğitim almak, pilot olmak çok büyük hayalim oldu. Gökyüzünde olmak çok başka, tek başına ve gökyüzünde olmak insanı çok özgür hissettiriyor.

Üniversite eğitimim ile birlikte, Hava yolu pilotu olmak için eğitimlerime devam etmek istiyorum. Uludağ Havacılık Öğretmenlerime ve Uludağ Havacılık Ailesine beni gökyüzü ile tanıştırdığı için çok teşekkür ediyorum. Her genç hayallerinin peşinden mutlaka koşmalı. İmkansız diye bir şey yok” ifadelerini kullandı.  

“EĞİTİMLER YUNUSELİ VE YENİŞEHİR HAVALİMANLARINDA VERİLİYOR”

Uludağ Havacılık Kurumsal İletişim Sorumlusu Zehra SAVAŞ Uludağ Havacılık ile ilgili bilgiler verdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Uludağ Havacılık olarak Bursa’dan tüm Türkiye’ye 600 kilogramın altında iniş kalkış yapabilen tek motorlu ve çift kişilik araçlardan oluşan ultra light kategorisinde pilotlar yetiştiriyoruz.  Amacımız gökyüzünün çok daha kalabalık olması. Atamızın izinden giderek ‘İstikbal Göklerdedir’ ilkesiyle ülkemize daha çok pilot yetiştirmeyi hedefliyoruz.  Yunuseli ve Yenişehir Havalimanlarında yer alan merkezimizde eğitimlerimizi gerçekleştiriyoruz. 45 saatlik teorik dersimiz ve 25 saatlik uçuş dersimizin ardından gökyüzü bir pilot daha kazanmış oluyor. Uludağ Koleji’nin uçuş okulu olarak 2 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Fakat 27 yıldır gökyüzü tecrübemizle yola devam ediyoruz.  Pilot olmak isteyen 14 ile 70 yaş aralığındaki herkes Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yetki vermiş olduğu sağlık merkezlerinden 2. Sınıf bir sağlık raporu çıkarmaları yeterli oluyor. Sonrasında teorik derslerimiz ve uçuş derslerimiz başlıyor.” ifadelerini kullandı.

“GÖKYÜZÜ SADECE ERKEKLERE BIRAKILMAYACAK KADAR GÜZEL”

Uludağ Havacılık’ın Türk havacılık tarihine geçecek başarılara imza attığını belirten SAVAŞ sözlerini şöyle sürdürdü, “Uludağ Havacılık olarak her zaman kadının gücünü taşıyoruz, hissediyoruz. Hocalarımızın kanatları altında bu yıl Türkiye’nin en genç kadın pilotunu yetiştiriyoruz. Aynı zamanda Türkiye’nin alanında kendi kategorisinde ilk kadın öğretmen pilotunu ülkemize kazandırdık. Gökyüzü sadece erkeklere bırakılmayacak kadar güzel.  Biz kadın kanatlar olarak gökyüzünü şenlendirmeye devam ediyoruz. Kadın Havacılar Haftası nedeniyle tüm kadın havacılarımızı ve pilotlarımızı saygıyla anarken;  Tüm kadınlarımızın da Kadınlar Günü’nü kutluyoruz.”

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P