TUTANÇ, "ŞUBEMİZİN BAŞARILARINDA İLÇELERİMİZİN BÜYÜK PAYI VAR"

Türk Kızılay Bursa Şubesinin 6 ilçe şubesinde genel kurul gerçekleştirildi. Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç, “154 yıldır devam eden gönüllülük esaslı çalışmalarımız doğrultusunda ilçelerimizin katkısı artarak devam edecek” dedi.

BURSA 10.03.2022, 09:59 10.03.2022, 10:21
TUTANÇ, "ŞUBEMİZİN BAŞARILARINDA İLÇELERİMİZİN BÜYÜK PAYI VAR"

Türk Kızılay Bursa Şubesi; Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mustafakemalpaşa, Gemlik ve İnegöl’de genel kurul sürecini tamamladı. Üyelerin ve gönüllülerin yoğun katılım sağladığı kongrelerde birlik beraberliğin pekiştiğini dile getiren Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç, “154 yıllık mazimizde şubemizin, ülke geneli performans sıralamasında sürekli olarak ilk 3 sırada yer almasında ilçelerimizin payı büyük” dedi.

‘HEP İLK 3’TE YER ALMAYI BAŞARDIK’

Türk Kızılay Bursa ve ilçe şubelerinin çalışmalarıyla ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürdüğünü belirten Tutanç, “Bursa’daki ilçe yapılanmamız, merkezimizin kılcal damarlarına yayılarak ülke çapında başarı göstermemizi sağladı. Yeni filizlenen ilçe şubelerimizde de, kökleri önceki yıllara dayanan şubelerimizde de gönüllülük esaslı büyük çalışmalar yürütüldü. Türk Kızılay Bursa Şubesi olarak, ülkemizde yardımlarıyla ihtiyacı olanın yanında bulunan ilçe şubelerimiz ve gönüllülerimiz sayesinde ülke genelinde performans sıralamalarında ilk 3’ten hiç ayrılmadık. Bu derecede yer almamızda büyük katkıları olan ilçe şubelerimize, başkanlarımıza, üyelerimize ve gönüllülerimize can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Tekrar seçilerek güven tazeleyen ve bayrağı teslim alarak hizmete başlayan başkanlarımıza, yeni dönemde başarılar diliyorum” diye konuştu.

‘HAYIR ÇITASINI YÜKSELTECEĞİZ’

Türk Kızılay Osmangazi Şubesi Olağan Genel Kurulunda başkan seçilen Semih Aydın “Osmangazi Şubemizin, Türk Kızılay’ın çalışmalarına katkısı çok büyük. Bu yolda bizler de işimizi gönülden yaparak ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı sürdüreceğiz. Hayır çıtasını daha da yükseklere taşımak istiyoruz. Daha fazla vatandaşımıza hizmet etmeyi hedefliyoruz ” dedi. Görevi devreden Halil Atalay da “Osmangazi Şubesi’nde hayırda yarışmaya devam ederek ihtiyaç sahiplerine ulaşacak tüm ilçe şube başkanlarımızın çalışmalarının daim olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Türk Kızılay Nilüfer Şubesi 2’nci Olağan Genel Kurulu’nda yeniden seçilerek güven tazeleyen Başkan Coşkun Evkuran da “Göreve geldiğimiz 4’üncü yılda çok önemli ve içten çalışmalarda bulunduk. Pandemi dönemimde binlerce kilometre yol kat ederek yüzlerce yeni gönüllü kazandık. Tüm şubelerimizle uyumlu bir şekilde; ayrım gözetmeksizin faaliyetlerimizi gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

‘DEV İYİLİK ÇINARLARININ NEFERLERİYİZ’

Türk Kızılay Yıldırım Şubesi Olağan Genel Kurulunda yeniden seçilen Başkan Engin Bozbey ise “İlçemizdeki mağdur ailelerimiz için elimizden gelenin en iyisini yaparak çalışmak yolunda yönetimimiz olarak ant içtik. Üyelerimizin ve gönüllülerimizin teveccühüyle tekrardan böyle bir göreve layık görüldüğümüz için çok mutluyuz. Türk Kızılay’dan almış olduğumuz desteği ülkemize ve vatandaşlarımıza yaymaya kararlıyız” ifadelerini kullandı. Türk Kızılay Mustafakemalpaşa Şubesi’nde güven tazeleyen Başkan Mustafa Eren de “Dev bir iyilik çınarının neferleriyiz. Teşkilatımız, iyiliğin odaklandığı ve kompakt hâle geldiği yerin adıdır. Kızılaycılık bir yaşam biçimi ve yoldur. Biz bu Kızılaycılık ruhunu içimizde taşıyarak, yeni dönemimizde de üyelerimiz, gönüllülerimiz, kadın ve gençlik kollarımızla birlikte bu iyilik bayrağını ileri taşımaya devam edeceğiz” dedi.

‘İYİLİK POTANSİYELİMİZİ ARTIRACAĞIZ’

Üyelerin ve gönüllülerin yoğun katılımıyla gerçekleşen Türk Kızılay Gemlik Şubesi Olağan Genel Kurulunda başkanlığa seçilen Sevde Petek Sulu, “Şubemizde 110 yıldır muhtaç insanların refah seviyelerini yükseltmek ve sosyal hayatlarını iyileştirmek için çalışıyoruz. Gönüllülerimizle birlikte sosyal sorumluluk bilinciyle iyilik potansiyelimizi her geçen gün artırmayı hedefliyoruz. Bundan sonraki dönemde de toplumsal dayanışma faydasına olan Kızılaycılık ilkelerimizle faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu. 

‘DAHA FAZLA İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞACAĞIZ’

Türk Kızılay İnegöl Şubesi Olağan Genel Kurulunda başkan seçilen Alay Ergin de “Türk Kızılay’ın ve Kızılaycılığın tanıtılması amacıyla yardımlaşma prensiplerimize uygun olarak bir gelecek planlaması hazırlayacağız. İlçemizde ve kentimizde daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşmak için yol arkadaşımız olan gönüllülerimizle daha fazla gayret göstereceğiz. Türk Kızılay’ın çatısı altında birleşerek yardım elimizi ulaşabildiğimiz kadar uzağa götürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P