banner177

banner193

ULUDAĞ OSB 4 AYLIK FAALİYET RAPORUNU KAMUOYUYLA PAYLAŞTI

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Yöneti Kurulu Başkanı Enes Çelik, düzenlenen programla 4 aylık faaliyet rapolarını açıkladı. Geçmiş dönem yönetim kurulunun iddialarına da kamuoyu önünde cevap veren Çelik, yeni dönemde yapılacak projeler hakkında bilgi verdi.

BURSA 21.10.2023, 12:54 21.10.2023, 13:49
ULUDAĞ OSB 4 AYLIK FAALİYET RAPORUNU KAMUOYUYLA PAYLAŞTI

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Yöneti Kurulu Başkanı Enes Çelik ve Yönetim Kurulu üyeleri, 4 aylık faaliyet raporunu sanayiciler ve kamuoyuyla paylaştı. DOSABSİAD Tesisleri'nde düzenlenen programa, Müteşebbis Heyet Başkanı Aydın Çıkıkçı, Yönetim Kurulu Başkanı Enes Çelik, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emir Kavçın, Yönetim Kurulu Üyesi Muharrem Akyıldız, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Hatipoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Tekin Macit ve  AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ile çok sayıda sanayici ve basın mensubu katıldı. Düzenlenen programda Müteşebbis Heyet Başkanı Aydın Çıkıkçı ve Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Enes Çelik sunum yaptı. Kısa bir açılış konuşması ile gündemi açan Çıkıkçı, daha sonra sözü Çelik'e bıraktı. Geçmiş dönem yönetim kurulunun iddialarına kamuoyu karşısında cevap veren Çelik, detaylı bir sunum ile 4 ay boyunca gerçekleştirdikleri faliyetleri anlattı. 

BORÇLAR ERİMEYE BAŞLADI 

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu başkanı Enes Çelik, "4. Ayımızda bir arada olmak beni ve ekibimi çok mutlu etti. Göreve geldiğimizde en zor konu finans konusu oldu. Göreve geldiğimizde 141 milyon borcumuz vardı. Şu an ise 84 milyon TL borcumuz var. 4 ay önceki faiz oranlarıyla şimdiki arasında ciddi farklar var. Alacaklarımız 26 milyon liraydı. Şimdi 78 milyon lira bir alacağımız var. Buhar merkezi alacağımız vardı. Oraya da bir artış sağladık. Bütün giderlerimizden daha fazla bir faiz giderimiz vardı. Yüzde 10'larla olan bir faizdi. Faiz gideri olan bir OSB'den, faiz geliri olan bir OSB haline geldik. Bizim dönemimizde ilk kez sanayici seçerek göreve geldik biz. İlk kez olan birşey bu. Burayı sanayici yönetiyor. Seçimden önce söz verdiğimiz üzere bağımsız denetleme kuruluşu ile anlaştık. Yaptığımız tasarruflar var. Ankara'da bir ofis vardı orayı kapattık. 32 kişilik sabit personel 23 kişiye indirdik. Makam aracını sattık. Gayrimenkuller üzerinde düzenlemelirimiz oldu. Gayrimenkullerden 4.5 milyon dolar ilave gelir elde ettik." ifadelerini kullandı.  

ELEKTRİK SORUNUNA KESİN ÇÖZÜM 

Buhar merkezi ve yaşanan elektrik sıkıntılarına da değinen Çelik, "Yüzde 51-49 hisse paylaşımı şeklinde 3 milyon Euro harcanan buhar merkezi, biz gelmeden 24 ay vade ile satıldı. Buhar merkezinin sahibi şirketle, şartları normaleştirerek anlaşma sağladık. OSB'mizde yıllardır meydana gelen elektrik kesilmesi ve bize zarar veren kesintiler biz iplikçileri etkiliyordu. Yaşanan sıkıntıyı çözmek istedik fakat çok fazla sıkıntı çıktı yine. Bizde yeni bir hat çektik. Elektrik sorunun tek çözümü vardı. Fakat onu da yarım bırakmışlar. Şimdi de maliyeti çok daha fazla. Bu da OSB'ye maddi anlamda zarar vermiştir. 12 yıl görevde olup elektrik sorununa dair birşey yapmamışlar. Biz bir ay içerisinde bu sorunu çözmeyi hedeflemekteyiz" şeklinde konuştu. 

ÇELİK'TEN MARMARİS'TEKİ OTEL İLE  İLGİLİ AÇIKLAMA 

Uludağ OSB'nin Marmaris'te kiraladığı otel konusu hakkında konuşan Çelik, "Marmaris otel konusu. Uludağ OSB'nim 10 yıllık kiraladığı otel. OSB kendi sınırları içerisinde sosyal tesis kiralayıp yapabilir. 3 milyon lira otel tadilat paraları var. 10 yıllık peşin ödenen 6 milyon liralık bedeli var. Konuyla alakalı hukuk davası açıldı. Ben soruyorum; hangi sanayici burada kalmış? Burada OSB ciddi bir zarar uğratılmış. Bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Konu yargıda" dedi. 

OTEL PROJESİ İPTAL, KREŞ VE SOSYAL TESİS YAPILACAK 

Çelik, "Bize OSB içinde yapılan oteli engellediğimiz söyleniyor. Böyle bir şey yok. Oteli yapacak kişi sadece kaba inşaat için taahhüt vermiş. Bu da otel yapım maliyetinin çok küçük bir kısmını karşılıyor. Konuyla ilgili birçok çalışma yaptık; otelin ince inşaatı kaba maliyetinin çok üstünde. Bunun OSB'ye büyük bir yük getireceğini gördük. İnşaat firması ile anlaştık otel yerine kreş ve sosyal tesis yaptıracağız. Tekstilde çalışan personellerin çoğu kadın. Burada yapılacak bir kreş otelden daha faydalı olacak. Bunun yanında otel yapılacak arazi de geçmiş yönetim kurulu başkanı tarafından zaten satılmış. Otel yapılması mümkün olmadığı için orada daha faydalı bir proje tercih ettik" ifadelerini kullandı. 

"ŞEF BÜLENT KİRA ARTIŞINA VE YEMEK FİYATLARINDA İNDİRİME YANAŞMADI"

Gündemi en çok meşgul eden Şef Bülent konusuna da açıklık getiren Çelik, "Bu konu hakkında uzun süredir çözüm için çaba harcıyoruz. Yönetim Kurulu üyemiz sürekli karşı tarafla temas halinde. Ne yaparasak yapalım, karşı tarafı ikna edemedik. Şef Bülent'in bugün kirası 4 bin TL. Günümüz koşullarında bakıldığında bu kiranın ne kadar az olduğunu görüyoruz. Kira artışı yapmak istedik ama yanaşılmadı. Sanayicimiz yemek fiyatlarından şikayetçi, yemeklerin fiyatlarının uygun hale getirilmesi adına görüşmeler yaptık bu da kabul edillmedi. Sonra bir baktık ki mekanın yüzde 70'i eski OSB başkanının oğlunun. Bizlerde kendi sosyal tesisimizi yapma kararı aldık. Gelinen noktada konu yine yargıya taşındı" diye konuştu. 

ÖĞRENCİ BURSU KONUSU 

OSB'nin verdiği burslarla ilgili ortaya çıkan tartışmalara da açıklık getiren Çelik, "Biz göreve gelmeden önce 112 öğrenciye burs veriliyormuş. Şu an 125 öğrenciye burs veriliyor. Geçmiş dönemde burs verilen öğrencileri araştırdık. Okulunda başarısız olan, yeni dönemde evrak göndermeyen ve farklı yerlerden burs alan öğrencilerin bursu kesildi. Bunların yerine Gürsu dinamikleri ile görüşme yaparak ihtiyaç sahibi çocuklarımızı belirledik. Yine sanayicilerimizden, isimler aldık. Bu doğrultuda ortak karar alarak, burs alacak yeni öğrencilerimizi belirledik. OSB yönetimi olarak kimseye danışmadan, kimseye fikir sunmadan keyfi uygulamalar yapma lüksümüz yok. Her kararı ortak akılla alıyoruz. Burs konusunda da aynı yöntemi izledik" dedi. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:00
Öğle 13:06
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:31
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P