banner177

banner193

Vekil Işık'tan ücretli otopark açıklaması!

 AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Gemlik ilçesinde gündeme gelen otopark meselesiyle alakalı açıklama yaptı. 

BURSA 04.05.2019, 14:32
Vekil Işık'tan ücretli otopark açıklaması!

Işık açıklamasında, "Söz konusu otopark alanı Büyükşehir'in. Daha önce parasını verip Gemlik Belediyesi öncülüğünde kamulaştırdığı bir alan. Büyükşehir Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmelerde, bu alanın uzun süredir mezbelelik bir halde durduğunu ifade etmiştik. Tespitin ardından Büyükşehir burada bir düzenlemeye gitti. Bu alan bordür taşları ile çevrilip zemin düzenlemesinin yapılmasının ardından, önceden olduğu gibi halkımızın istifadesine sunulacak. Ayrıca bu alandan ücret alınabilmesi, Büyükşehir Belediye Meclisi'nden alınacak bir karar ile mümkün olur. Bu konuda da tamamıyla halkımızın gözü önünde cereyan edecek bir mevzudur. Yoksa kamuoyunun bilgisi olamadan böyle bir uygulamanın olamayacağı açıktır" dedi. 

NE OLMUŞTU

Ücretsiz otoparkı BURBAK ücretli yaptı!

Gemlik'te belediye tarafından büyük ölçüde otopark alanı olarak kamulaştırılan Dr.Ziya Kaya Mahallesi Ziraat Bankası arkasında bulunan alanda çalışma başlatan BURBAK şirketi park halindeki araçları kaldırtarak bordür taşı döşemeye başladı. 
Vatandaşlar durum üzerine Gemlik Belediyesi'ne durumdan rahatsızlık duyduklarını belirterek, yıllardır ücretsiz olarak hizmet verilen alanda ücretlendirmeye gidilmesine tepki gösterdiler. 
Durum üzerine Gemlik Belediye Zabıtası ekipleri çalışmayı hafta başına kadar durdururken, ücretsiz otopark ile alakalı durum önümüzdeki hafta netlik kazanacak. 
Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, "Söz konusu alan Gemlik Belediyesi tarafından kamulaştırılmış, ancak ödemesi BURBAK hesabından karşılanmış. Yaşanan durum çok nazik bir durum değil. Hafta sonunda kurumlar ve daireler arasında hiç bir yazışma olmadan bir işlem yapılmasını yanlış buluyoruz. Konudan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın da haberinin olmadığını düşünüyoruz. Bu konuda gerekli görüşmeleri yapıp kamuoyunu bilgilendireceğiz" dedi. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P