banner177

banner193

YSK'dan Mustafakemalpaşa kararı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İYİ Parti’nin tam kanunsuzlukla çerçevesinde yaptığı Mustafakemalpaşa ilçesinde seçimlerin iptali itirazının yeniden değerlendirilmesi talebini reddetti. 

BURSA 13.05.2019, 17:05
YSK'dan Mustafakemalpaşa kararı

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, gün içerisinde kurula gelerek basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuş ve, “ MustafaKemalPaşa ilçesi ile ilgili kurul kararının İstanbul kararı sonrasında tekrara değerlendirilmesi için yeniden müracaat ediyoruz” demişti. Kurul,  Mustafakemalpaşa ilçesi için yapılan tam kanunsuzluk itirazını değerlendirdi ve İYİ Parti’nin talebini reddetti.


Mustafakemalpaşa’da ne oldu? 


İYİ Parti, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra YSK’da olağanüstü itiraz sürecinde, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 29. maddesine aykırı olarak Mustafakemalpaşa ilçesinde sandık kurullarının kamu görevlilerinden olmayan kişiler tarafından teşkil edildiği iddiasıyla seçimin iptali yönünde itirazda bulunmuştu. İYİ Parti’nin bu müracaatı YSK tarafından reddedildi. Buna rağmen İYİ Parti, Mustafakemalpaşa ilçesi ile ilgili kurul kararının, İstanbul kararı doğrultusunda tekrar değerlendirilmesi için tam kanunsuzluk çerçevesinde yeniden müracaat etti. Kurul sürdürdüğü görüşmede  Mustafakemalpaşa ilçesinde seçimlerin iptal itirazının yeniden değerlendirilmesi talebini reddetti. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:30
Güneş 06:04
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:59
Yatsı 21:27
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P