banner204

banner177

banner193

banner205

ZEKİ MÜREN GÜZEL SANATLAR’A ÜST DÜZEY ZİYARET !

Güzel sanatlar alanında geleceğin sanatçılarını yetiştiren Türkiye’nin en önemli okullarından olan Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi, üniversite yetenek sınavlarındaki başarı grafiği ile dikkat çekiyor.

BURSA 21.10.2022, 11:25
ZEKİ MÜREN GÜZEL SANATLAR’A ÜST DÜZEY ZİYARET !

Resim, müzik, Türk sanat müziği ve bu yıl ilk kez eğitime başlanılan tiyatro alanlarında uzman öğretmen  kadrosu ile öğrenime devam edilen Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi, yeni eğitim yılının start alması ile birlikte siyaset, iş dünyası ve sivil oluşumlarının temsilcileri başta olmak üzere toplumun birçok kesiminden sanata değer katan kimlikleri ağırlıyor. Bursa’nın ilk ve tek sanat lisesi Zeki Müren Güzel Sanatlar’ın geçen hafta da Başkent Ankara’dan üst düzey bir konuğu vardı. Milli Eğitim Bakanlığı Danışmanı Aylin Şengün Taşçı Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’ni ziyaret ederek, geleceğin sanatçıları yetenek öğrencileri ile müzik dinletileri ve sanat odaklı sohbetler eşliğinde dolu dolu vakit geçirdi.

‘SANATTA İDDİALI OLMALIYIZ’

Ziyarette Milli Eğitim Bakanlığı Danışmanı Aylin Şengün Taşçı’ya Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür eşlik etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Güzel Sanatlar Liselerinin sayısının arttırılması ve  öğrencilerin uluslar arası sanat platformlarında aktif yer alması için çalıştığını kaydeden Aylin Şengün Taşçı okulun idari kadrosu, öğretmenleri ve öğrencilerine yaptığı konuşmada “Güzel sanatlarda eğitim gören gençlerimizin çok yakın bir süreçte Türkiye'nin kültür ve sanat hayatına büyük katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum. Gelişmiş bir toplum olmamız için iyi eğitimli aynı zamanda sanatsal alanlarda da iddialı olmamız gerekmektedir.” vurgusunu yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı Danışmanı Aylin Şengün Taşçı “Güzel sanatlar alanında yaptığımız tüm çalışmalarımızda temel hedefimiz geleceğin sanatçılarını yetiştirmektir. İnsana, gençlere yani sizlere yatırım yapmaktır." mesajını verdi. Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Okul Müdürü Remzi Ayaz ve idari kadronun eşliğinde okulu gezen Aylin Şengün Taşçı’ya ziyarette müzik bölümü öğrencileri Türk Sanat Müziği eserlerinden oluşan küçük bir dinleti sundu. Resim bölümü öğrencilerinin Bursa’nın başarılı simalarını çizdikleri portre çalışmalarını kapsayan sergiyi de gezen Aylin Şengün Taşçı’ya okulu ziyaretinde 10  Resim öğrencisi Yaprak Bayram’ın çizdiği portresi de hediye edildi.   

       

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P