banner177

banner193

BÜYÜKORHAN 5 YILDA ÇAĞ ATLADI

Bursa'da rekor oyla göreve gelen Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, 5 yıllık görev sürecinde ekibiyle birlikte birçok yatırımı Büyükorhan'a kazandırdı. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte, turizmden, spora, tarımdan, hayvancılığa kadar ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda proje üreten Büyükorhan Belediyesi, ilçeye çağ atlattı.

BÜYÜKORHAN BELEDİYESİ 28.11.2023, 10:42
BÜYÜKORHAN 5 YILDA ÇAĞ ATLADI

Büyükorhan’ı huzurun ve kaliteli yaşamın merkezi yapma hedefiyle yola çıktaklarını belirten Başkan Ahmet Korkmaz, şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren dünya lideri Cumhurbaşkanımızın belediyecilik ve idarecilik tecrübesini belediye işi gönül işi anlayışını rehber alıp, belediyemizin ve ilçemizin ihtiyaçları doğrultusunda planlamalar yapıp işe koyulduk.

Altyapı, üstyapı sosyal belediyecilik, kültür sanat dahil olmak ve insanımızın gönlüne dokunmak dahil yoğun bir dönem geçirdik. Büyükşehir Belediyemizin de destekleriyle yaklaşık 90 km satı kaplama yol, 23 km sıcak asfalt kaplaması yaptık. 300 bin m2 üzeri parke taşı uygulaması,3 adet halı saha 2 adet basketbol sahası bir yüzme havuzu, gençlik merkezi ayrıca çok amaçlı kültür merkezi, ileri biyolojik arıtma tesisi, itfaiye binası, 7 adet mahalle hizmet binası, ilçe ve mahalle meydanları, cami ve köy konağı müştemilatları bu dönem gerçekleştirdiğimiz bazı hizmetlerimizdir. Ayrıca Büyükorhan’ı doğalgaz ile bu dönem buluşturduk.    Herşey Büyükorhan için diyerek ulaşılabilir ve ortak akıla değer veren bir belediye anlayışını yerleştirdik. Dünyanın ve ülkemizin en zor dönemlerinden birine denk gelmemize rağmen gecemizi gündüzümüze katarak bu zor süreçte halkımızın yanında olduk. Her yaştan ve kesimden insanımıza ulaşarak istek ve önerilerini dikkate aldık.”

600 yıllık ‘Cuma Kavurması’nın lezzetini Türkiye’yle tanıştırdık 

İlçemizin eskiden bölgenin tek hayvan borsası olarak bilinen Cuma Pazarı’nın 600 yıllık meşhur kavurmasının lezzetini tüm ülkemize tattırdık.    Eski Hayvan pazarı olarak bilinen Cuma Pazarı’ndaki tarihi tahıl ve kavurma salonunu komple elden geçirdik. Buradaki esnafımızla işbirliğine gittik. Bursa ve Türkiye’nin değişik bölgelerinden cuma kavurması lezzetini tatmaya gelen misafirlerimizin araçların rahatça park edebilecekleri düzenlemeler yaptık. Parke taşı ve yol iyileştirmeleri ile Cuma Pazarı’na gelecek misafirlerimiz için dış mekân düzenlemeleri de gerçekleştirdik. Cuma mavurması lezzetini tatmak isteyen tüm hemşerilerimizi ve vatandaşlarımızı ilçemize davet ediyoruz. Ülkemizin tanınmış lezzet durakları ve rotaları arasına girmiş olmanın da sevincini yaşıyoruz.

Altyapı şebekesini kuşaklar boyu yeterli hale getirdik

Büyükorhan ilçemizin altyapısını komple yeniledik. Büyükşehir Belediyemiz ve BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla ilçe merkezi ve mahallelerimizdeki altyapı şebekelerini sıfırdan döşedik. İlçe merkezinin kanalizasyon başta olmak üzere su şebekesini komple elden geçirdik. Su bulunmayan mahallelerimizde daha evvel tankerle giderilen ihtiyacı karşılamak üzere kalıcı su şebekeleri çektik. Büyükorhan ilçesinin altyapısı kuşaklar boyu yetecek hale getirildi. Eski şebekelerin yerine döşenen temiz, hijyenik hatlarla artık hemşerilerimizin su sorunu kalmadı.

Mahallelerimizi parke taşıyla donattık

İlçemizin merkezi kadar kırsaldaki yerleşimlerine de önem veriyoruz. Kırsal mahallelerimizin imkânlarımız ölçüsünde sokak ve yollarını parke taşlarla donattık. Burada yaşayan hemşerilerimizin de parke taşları üzerinde yürümelerini sağladık. Bu kapsamda işbaşına geldiğimizden bu yana merkez ve kırsal mahallelerimize 300 bin metrekarenin üzerinde parke taşı döşedik. Hemşerilerimizin daha iyisine layık olduğunun farkındayız. Henüz taş döşenmemiş sokaklarımızı da en kısa zamanda tamamlayacağız.

Büyükorhan Çarşı Meydanı ile canlandı

Büyükorhan’a halkımızın ilçe merkezinde bir araya gelebileceği sosyal tesisler de kazandırdık. Belediyemize ait eski yapıları ortadan kaldırıp Büyükorhan’a Çarşı Meydanı’nı kazandırdık.    Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla hizmete açtığımız meydanda resmi törenlerimizi yapıyoruz. Ayrıca, ahşap çay salonu ve bahçesinde de hemşerilerimiz günün yorgunluğunu çaylarını yudumlayarak atıyorlar.    Atatürk büstü, aydınlatma, parke taşı döşemesiyle Çarşı Meydanı Büyükorhan’a ayrı bir hava kattı.

Doğalgaz konforunu hemşerilerimizle buluşturduk

Bursa’ya uzaktık ama yüreklerimiz hep sıcaktı. Fakat yöremizdeki iklimin ağır koşullarında evlerimizi, işyerlerimizi ısıtacak doğalgaza da bu dönemde kavuştuk.    Hükümetimizin, bakanlığımızın desteğiyle Büyükorhan ilçemizde dünyanın en temiz yakıtlarından olan doğalgazı hemşerilerimizin hanelerine ve işyerlerine bağladık.    Büyükorhan’ın sıcak kanlı insanları artık hemen her modern şehirde bulunan doğalgaz ile ısınıyorlar, şofbenlerinde mutfaklarında  bunu kullanıyorlar.

Halkımızla hep iç içe olduk

Gönül belediyeciliğimizin gereği olarak vatandaşlarımızı sadece seçim dönemlerinde hatırlamadık. Onların mutlu ve acı günlerinde de yanlarında olduk.    Köy ve mahalle hayırlarımızda, düğünlerde yurttaşlarımızın mutluluklarına ortak olduk. Cenazelerinde taziye ziyaretleri yapıp acılarını paylaştık, sorunların dinleyip, notlar aldık, çözüm noktasında çaba gösterdik. Vatandaşımızı gönlümüzün hep üst köşesine koyduk.    Gittiğimiz mahallelerimizde hep onların misafirperverliği ve sıcak karşılamalarıyla biz de mutlu olduk.

Gençler spor tesislerine kavuştu

Görev süremiz içinde gençlerimizi de baş tacı yaptık. Onların boş vakitlerini geçirebilecekleri, kötü alışkanlıklardan uzak duracakları spor tesislerini ilçemize kazandırdık. Bu süreçte 3 adet halı sahayı tamamlayıp hizmete açtık. 2 adet basketbol sahası, yüzme havuzunu, gençlik merkezini, çok amaçlı kültür merkezini kendilerinin hizmetine sunduk. Gençlerimizin buraları kullanarak yaşadıkları mutluluk bizim de en büyük sevincimiz oldu.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 06:01
Öğle 13:06
İkindi 16:54
Akşam 20:01
Yatsı 21:30
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P