banner177

banner193

BÜYÜKORHAN YENİ YATIRIMLARLA BÜYÜYOR

Bursa’nın hayvancılık alanında en önemli ilçesi Büyükorhan yeni projeler ve yatırımlarla, büyümeyi sürdürüyor. Pandemi dönemiyle birlikte değeri her geçen gün daha çok anlaşılan ilçelerin başında gelen Büyükorhan ile ilgili Bursa Haberdar Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulunan Başkan Ahmet Korkmaz, ilçede yapılan ve gelecekte hayata geçirilecek projeleri anlattı.

BÜYÜKORHAN BELEDİYESİ 03.11.2021, 12:41 04.11.2021, 12:25
BÜYÜKORHAN YENİ YATIRIMLARLA BÜYÜYOR

Bursa’da son seçimlerde aldığı oyla, rekortmen başkan unvanını alan Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz, Türkiye’de daha önce örneği olmayan bir uygulamayı hayata geçirdiğini ifade ederek, belediyenin önünde halk meclisi kurduklarını söyledi. Faaliyet raporlarını ve gerçekleştirilen icraatları büyük bir ekran vasıtasıyla insanlara izlettiklerini belirten Korkmaz, seyyar mikrofonlarla da halkın düşüncelerini ve sorularını dinlediklerini söyledi. Gelen sorulara şeffaf bir şekilde cevap verdiklerini ifade eden Korkmaz, “Pandeminin araya girmesi ile bu uygulamamıza ara verdik. Ama önümüzdeki dönemde konferans salonunda halk meclisi toplantılarımıza devam edeceğiz.  Büyükorhan’ı ilçe halkımızla birlikte yönetmek istiyoruz. Bu yüzdenden böyle şeffaf uygulamaları önemsiyoruz. Halkımız da yaptığımız uygulamadan oldukça memnun oldu. İnşallah bunların devamı gelecek.” ifadelerini kullandı.

SPOR TESİSLERİ TAMAMLANDI

Büyükorhan’da birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Ahmet Korkmaz, “İlçenin en büyük eksiklerinden olan spor tesisi konusunda önemli çalışmalara imza attık. Spor tesislerimizi tamamladık.  2 adet basketbol ve 1 adet futbol sahasını ilçemize kazandırdık. Bunların açılışını yaptık ve geçtiğimiz günlerde Harmancık ve Orhaneli ilçelerinin de katıldığı bir turnuva başlattık. Turnuvayı Büyükorhan Gençlik Derneği ile beraber yürütüyoruz ve baya ilgi gördü. Yanında kafeteryası ile birlikte, gerçekten gençlerin güzel vakit geçirebileceği bir alan oldu. Hemen halı sahanın yan tarafına çocuk parkı yapıyoruz. O projemiz de tamamlandığında, ilçemiz için güzel bir cazibe merkezi olmuş olacak. Bunun dışında alt yapısı biten köylerimizin üst yapı çalışmalarını tamamlıyoruz.” dedi.

KIRSAL ALANA GERİ DÖNÜŞÜ SAĞLAYACAK PROJE

Kırsal alana geri dönüşü sağlamak adına projeler oluşturduklarını kaydeden Korkmaz, şöyle devam etti: “4 büyüklükte 16 farklı projemiz hazır. Projeler 55 metrekareden başlayıp 120 metrekareye kadar devam ediyor. Şehirde yaşayan ve köyüne geri dönmek isteyen insanlar için hizmet kolaylığı sağlıyoruz. Proje bedeli almıyoruz. Yeter ki vatandaşlarımız köye dönüş işleminde tapusu ile bize gelsin. Geri kalan her türlü teknik desteği biz onlara sağlarız.”

 Köyüne ev yapmak isteyenlere belediye olarak gereken desteği veriyoruz. Bunu bir çağrı olarak da belirtelim; vatandaşlarımız köylerine geri dönsün. Bizler her konuda onlara yardımcı olmaya hazırız.

İÇME SUYU PROBLEMİ TARİH OLUYOR

İlçede gerçekleştirilecek bazı projeler için kaynak arayışlarının sürdüğünü belirten Başkan Korkmaz, “Millet bahçesi projesi için finansman arayışımız devam ediyor” dedi. Korkmaz şöyle devam etti: Büyükşehir Belediyesi’nin yardımıyla en kalabalık iki grup yolumuzu tamamladık. Su sorunu yaşayan 10 köyden 6’sının sorununu çözdük. 4 köyümüz daha var. Bunların çalışmaları da devam ediyor. İnşallah önümüzdeki yaza kadar 4 köyümüzün de içme suyu problemi kalmayacak.”

TARIMDA, İLÇENİN TARİHİ DEĞİŞİYOR

Tarımla ilgili ilçede devam eden çalışmalara da örnekler veren Başkan Korkmaz, “Büyükşehir Belediyesi’nin siyez buğdayı teşviki var. Siyez buğdayı, Türklere has bir tohum çeşidi. Bizim ilçemizde bunu eken baya bir vatandaşımız var. Yine Büyükşehir’in yaban mersin, desteği devam ediyor. Bu konuda da büyük bir başarı sağladık. Büyükorhan iyi bir yaban mersini üretim yeri oldu. Topraklarımız ve iklim şartlarımız buna uygun. Önümüzdeki yıldan itibaren yaban mersini yetiştiriciliği artarak devam edecek. Üreticiyi fiyat olarak memnun eden bir ürün. Yine yaban mersinin yanında aronya bitkisi var. O da Büyükorhan’da üretilmeye başladı. İnşallah bu iki ürün yörenin tarihini değiştirecek.” İfadelerini kullandı.

 2022 yılında belediye olarak biz de bin 600 adet yaban mersini fidesini toprakla buluşturacağız. Şu an yer çalışması yapılıyor. Bu tamamlandıktan sonra ekimi gerçekleştireceğiz.

HAYAL PROJE: GÖRECİK YAYLASI

Başkan Korkmaz, Görecik Yaylası projesinin, hayallerini süsleyen bir proje olduğunu söyledi. Projenin 15 milyona yakın bir maliyetinin olduğunu açıklayan Korkmaz, “Bu bütçe bizleri oldukça aşıyor. Projemizin her şeyi hazır. Görecik Yaylası’nda 4 mevsim sürecek ekoturizm hamlesi yapmak istiyoruz. Bizim yaylamızın, yazı ayrı kışı ayrı güzel. Burada hem yaz hem de kış turizmi için insanların gelebileceği bir yer hayal ediyoruz. Bungalov evlerin yapılacağı yaylanın içinden dere akacak, hasta olup da konaklayanlara şifa dağıtan yayla buraya gelenleri daha iyi ortamda misafir edecek. Şu an bu proje için Orman Bakanlığı ile görüşmelerimiz sürüyor. Projemizi Orman Bakanlığı’na sunacağız oradan gelen cevaba göre yol haritamızı çizeceğiz.” diye konuştu.

DOĞAL GAZ PROJESİ İLÇEYİ RAHATLATTI

Korkmaz, “Büyükorhan için en büyük proje doğal gaz projesiydi. Büyükorhan gibi 10 bin nüfuslu bir ilçenin doğal gaza kavuşması gerçekten büyük olay. İnsanımız 2 yıldır kullanıyor. Halkımız bundan dolayı çok memnun. En fazla aldığımız hayırdua bu konudan geçiyor. Bunun yanında ilçemizin meydan projesi tamamlandı. Yine belediyemize 6 tane hizmet aracı kazandırdık. Önümüzdeki yıl başlayacağımız otopark ve düğün salonu projemiz var. Burayı çok amaçlı kullanacağız. Sadece düğün salonu olarak değil kongre merkezi olarak da hizmet verecek. Alt tarafı otopark, üst tarafı salon ve kafeterya olarak hizmet verecek. Biz orayı yeri geldiğinde konferans salonu yeri geldiğinde kongre merkezi yeri geldiğinde de düğün salonu olarak kullanacağız. Projesi tamamlandı. İnşaatına da en kısa süre içinde başlayacağız. Bunu da hayata geçirdikten sonra, Spor Bakanlığı’ndan sözünü aldığımız yüzme havuzu projesi kalıyor. İlçemize 2022 yılında yüzme havuzu kazandırmayı planlıyoruz.” dedi. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P