banner201

banner177

banner193

banner195

ALMANYA'DA IRKÇI PARTİDEN SKANDAL PROPAGANDA! Atatürk'ü alet ettiler

Almanya'da genel seçimler öncesi partiler çalışmalarına hız verdi. Aşırı sağcı parti AfD adayının Atatürk'ü kullandığı afişi ise büyük tepki çekti. Hem Türkçe hem de Almanca olarak "Atatürk de AfD'ye oy verirdi" ifadelerine yer verilen afiş büyük tepki topladı.

DÜNYA 27.08.2021, 10:08 27.08.2021, 10:11
ALMANYA'DA IRKÇI PARTİDEN SKANDAL PROPAGANDA! Atatürk'ü alet ettiler

Almanya'da 26 Eylül'de yapılacak olan genel seçimler için çalışmalar sürerken, aşırı sağcı parti AfD'den aday olan Marcel Goldhammer'in kullandığı afiş, hem ülkede hem de sosyal medyada büyük tepki topladı.

"ATATÜRK DE AFD'YE OY VERİRDİ"

Afişte, Goldhammer'in fotoğrafıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün resmi de kullanılırken, hem Türkçe hem de Almanca olarak "Atatürk de AfD'ye oy verirdi" ifadelerine yer verildi.

PAYLAŞIP SİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Marcel Goldhammer'in, Almanca tercümesine de yer verilen afişi Facebook sayfasından paylaştığı ve daha sonra sildiği iddia edilirken, ne Goldhammer'in ne de AfD'nin resmi sosyal medya hesaplarında afişler bulunmuyor.

"ŞİDDETLE KINIYORUZ"

Afişlerin kim ya da kimler tarafından hazırlandığı henüz bilinmezken, Almanya'da yaşayan Türk toplumu Atatürk'ü ırkçı gibi gösteren afişlere sert tepki göstererek "Bunu şiddetle kınıyoruz. Sosyal medyada paylaşılan bu görseli biz partinin karanlık emellerine hizmet etmemek amaçlı kullanmıyoruz" dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 04 Aralık 2023
İmsak 06:32
Güneş 08:02
Öğle 12:59
İkindi 15:24
Akşam 17:45
Yatsı 19:10
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P