banner204

banner177

banner193

banner205

CUMHURBAŞKANI 4 ARABA DOLUSU PARAYLA KAÇTI

ABD öncülüğünde NATO gücünün Afganistan'dan çekilmesine paralel olarak günbegün ülkedeki varlığını artıran ve son haftada kontrolü neredeyse tamamen ele geçiren Taliban, pek direnişle karşılaşmadan başkent Kabil'e de girdi. Taliban Sözcüsü, başkent Kabil'de 11 bölgenin kontrolünü ele geçirdiklerini açıkladı.

DÜNYA 16.08.2021, 15:24
CUMHURBAŞKANI 4 ARABA DOLUSU PARAYLA KAÇTI

Taliban militanları Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na girip yönetimi aldı. Bir Taliban yetkilisi Afganistan İslam Cumhuriyeti yerine Afganistan İslam Emirliği'ni ilan edileceğini açıkladı. Afganistan'dan ayrılmak isteyen binlerce kişi, Hamid Karzai Havalimanı'na akın etti. ABD güvenlik gerekçesiyle Büyükelçilik çalışanlarını Hamid Karzai Havalimanı'na taşıdı.

Dün ülkeyi terkeden Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, Facebook hesabından bir mesaj yayınlayarak, "Taliban kazandı... Ve artık kendi halkının onur, malı ve korunmasından sorumlular" dedi.

Rusya Büyükelçiliği'nden yapılan son dakika açıklamasında, dün uçağa binerek ülkeyi apar topar terk eden Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'nin nakit dolu arabalarla ülkeden kaçtığı öne sürüldü.  Rusya Büyükelçiliği sözcüsü Nikita Ishenko, "Rejim çökünce Ghani'nin Afganistan'dan kaçma şekli en belirgin şekilde karakterize ediliyor: Dört araba para doluydu, paranın bir kısmını bir helikoptere koymaya çalıştılar ama yapamadılar, para pistte kaldı" dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:22
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P