banner209

banner177

banner193

DÜN GECE GAZZE'DE NELER OLDU: Hamas açıkladı

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki iletişim ağlarını ve interneti keserek bölgede tam karartma uygularken Hamas Lideri Ali Baraka'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. İsrail'in dün geceki saldırıda ağır kayıplar verdiğini belirten Baraka, "Düşman, Filistin direnişinin birçok cephede hazırladığı pusuya düştü" ifadelerini kullandı.

DÜNYA 28.10.2023, 12:06 28.10.2023, 12:08
DÜN GECE GAZZE'DE NELER OLDU: Hamas açıkladı

İnternet ve cep telefonu hizmetlerinin kesildiği kuşatma altındaki Gazze'ye en yoğun bombardıman 21'inci günde gerçekleşti. İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, kara kuvvetlerinin Gazze'deki operasyonlarını genişlettiğini, bombardımanın dün gece arttığını açıkladı. Peki Hamas cephesinde durum ne? 

İsrail'in dün geceki kara saldırılarıyla ilgili bir açıklama yapan Hamas Lideri Ali Baraka, "İşgal güçlerinin Gazze Şeridi'ne üç cepheden başlattığı kara saldırısının başarısızlıkla sonuçlandı. Düşman saflarında asker ve teçhizat açısından ağır kayıplar yaşanmaktadır. Düşman, Filistin direnişinin birçok cephede hazırladığı pusuya düştü. Saldırıyı püskürtmek için Kornet füzeleri ve Yasin füzeleri kullanıldı, düşmanın yeniden denemesini bekliyoruz. İşgalci İsrail, yaralıları ve ölüleri savaş alanından tahliye etmek için helikopterleri kullandı" dedi.

Çatışmaların başladığı tarihten bu yana ilk kez Gazze'yi böylesi yoğun bir bombardımana tutan İsrail ordusunun saldırıları sonrası Gazze'deki tüm telefon ve internet hizmetleri sona erdi. Bölgedeki 2 milyon kişiyle tüm iletişim kopmuş durumda.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ''İsrail'i desteklemeye ve ihtiyaç duyduğu mühimmatı sağlamaya devam edeceğiz. ABD, İsrail'e kırmızı çizgiler çizmiyor'' denilirken, İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik kara operasyonunu genişleteceğini açıklamasından önce İsrail'in ABD'yi bilgilendirip bilgilendirmediğinden bahsedilmedi.

Washington Post'un beş ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Biden yönetimi İsrail'e Gazze Şeridi'nde büyük bir kara saldırısı planını yeniden değerlendirme ve Hamas'a yönelik hedefli baskınlar düzenleyerek, uçakları ve özel operasyon güçlerini kullanarak daha "cerrahi" bir operasyonu tercih etme çağrısı yapıyor. ABD'li yetkililer, kara harekâtının Gazze'de tutulan esirlerin serbest bırakılmasına ilişkin görüşmeleri rayından çıkarabileceğinden de endişe ediyor.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Birleşmiş Millet Genel Kurulu toplantısı için bulunduğu New York'ta ABD'nin Ulusal Halk Radyosu'na konuştu. İran'ın bölgede savaş istemediğini ve bu konuda üzerine düşeni yapmaya çalıştığını kaydeden Abdullahiyan, "Bölgede durum son derece karışık ve tehlikeli. İsrail rejiminin saldırıları nedeniyle 7 binin üzerinde sivil Filistinlinin hayatını kaybetmiş olması bölge için ağır bir tablo. Biz tüm tarafları itidalli olmaya ve ateşkes yapmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 11 Mayıs 2024
İmsak 04:03
Güneş 05:45
Öğle 13:05
İkindi 16:58
Akşam 20:16
Yatsı 21:50
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P