banner177

banner193

DÜNYA DEVİ MARKALAR RUSYA'DAN TEK TEK ÇEKİLİYOR

Ukrayna'yı işgal etmeyi sürdüren Rusya'ya tepkiler arka arkaya geliyor. Birçok ülke Rusya ile ticareti durdururken, dünyaca ünlü markalarda Rusya pazarından çıkmaya başladı. Mobilya devi IKEA ile giyim devi H&M, Rusya'daki tüm mağazalarını kapatma kararı aldı.

DÜNYA 03.03.2022, 15:41
DÜNYA DEVİ MARKALAR RUSYA'DAN TEK TEK ÇEKİLİYOR

İsveçli mobilya firması IKEA, Rusya ve Belarus'taki mağazalarını kapatacağını açıkladı. Şirket, söz konusu iki ülkeden ihracat ve ithalatların durdurulduğunu ve üretimin askıya alındığını duyurdu. IKEA'dan yapılan açıklamada Ukrayna'daki savaşın büyük insan trajedisi yaşattığı hatırlatılırken malzeme tedarik zincirinde de büyük aksamalar olduğu vurgulandı.

GİYİM DEVİ H&M DE RUSYA'DAKİ MAĞAZALARINI KAPATTI

Öte yandan İsveçli giyim firması H&M de Rusya'daki bütün mağazalarını kapatma kararı aldı. Cumartesi Rusya'nın başkenti Moskova'da yeni şubeler açmaya hazırlandığının duyulması üzerine büyük tepki çeken şirket, kararını değiştirdiğini belirtti. Şirketten yapılan açıklamada, yeni mağazaların açılmasını durdurdukları ve bütün mağazalarını geçici olarak kapatma kararı aldıkları bildirildi.

YAPTIRIMLAR HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali tüm tepkilere rağmen devam ediyor. Savaş 8 gündür devam ederken, Rusya'ya yönelik yaptırımlar da üst üste geliyor. Rus bankaları SWIFT sisteminden çıkarılırken, Rus milyarderler ve fon şirketlerine de yaptırım uygulanıyor. Ülkeler birer birer Rusya ile ticareti kesiyor.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P