banner209

banner177

banner193

GAZZE ÖLÜYOR! Yakıt bitmek üzere

İSRAİL ile Hamas arasındaki savaş 10. gününe girerken, Gazze'de alarm zilleri çalıyor. İsrail kara harekatı hazırlıklarını sürdürürken Gazze'deki hava saldırılarını sürdürüyor, insani durum daha da ağırlaşıyor. Hastanelerin yakıtı bitmek üzere... İsrail, Kuzey Gazze'den 500 bin kişinin göç ettiğini duyurdu. ABD Başkanı İsrail'i "büyük hata olur" diye uyardı... Son dakika bilgisine göre Gazze'nin güneyinde 5 saatlik ateşkes sağlandı. İşte dakika dakika Gazze'de yaşananlar...

DÜNYA 16.10.2023, 13:03
GAZZE ÖLÜYOR! Yakıt bitmek üzere

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmasının ardından, Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki çatışmalar 10. gününe girdi. İsrail kara harekatı hazırlıklarını sürdürürken Gazze'deki hava saldırılarını sürdürüyor ve uygulanan ablukanın da etkisiyle bölgedeki insani durum daha da ağırlaşıyor. 

24 saat içinde hastaneler duracak

Birleşmiş Milletler, elektrik verilmeyen ve tek elektrik santralindeki yakıt tükenen Gazze'deki hastanelerin 24 saat içinde elektriğinin gitmesinin beklendiğini ifade etti. BM, Gazze'deki, yakıt rezervleri tükenirse binlerce hastanın hayatının tehlikeye gireceğini ifade etti. 

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) da Gazze'nin çöküşün eşiğinde olduğunu vurguladı. UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, "Gazze boğuluyor ve şu anda dünya insanlığını kaybetti gibi duruyor" dedi. 

Bin 400 İsrailli, 2 bin 670 Filistinli öldü

İsrail'in 1.1 milyon Filistinlinin Gazze Şeridi'nin kuzeyinden güneyine geçmesi uyarılarının ardından yüz binlerce kişi evlerini terk etti. Güneydeki Han Yunus'un nüfusu neredeyse iki katına çıktı. 7 Ekim'de başlayan çatışmalardan bu yan bin 400 İsrailli, 2 bin 670 de Filistinli öldürüldü. 

Deyr el-Belah kentinde saldırılardan kaçan yüzlerce Filistinli aile, Birleşmiş Milletler'e ait okullara sığındı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Mayıs 2024
İmsak 03:51
Güneş 05:37
Öğle 13:05
İkindi 17:00
Akşam 20:23
Yatsı 22:02
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P