banner204

banner177

banner193

banner205

İNGİLTERE KABUL EDECEĞİ AFGAN MÜLTECİ SAYISINI AÇIKLADI

Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesi sonrası İngiltere, Taliban'dan kaçan Afganlara yardım etme planını açıkladı. Açıklamada İngiltere'nin kabul edeceği göçmen sayısı da yer aldı.

DÜNYA 18.08.2021, 12:15
İNGİLTERE KABUL EDECEĞİ AFGAN MÜLTECİ SAYISINI AÇIKLADI

Afganistan'ın sadece 10 günde Taliban'ın kontrolüne geçmesinin yankıları sürüyor. Pazar günü Taliban militanlarının başkent Kabil'e girmesi ile binlerce Afgan sivil ülkenden kaçmak için havalimanına akın etti. İngiliz Mirror gazetesinde yer alan habere göre, dünya Afgan mülteci akınına hazırlanırken, İngiltere merakla beklenen planını duyurdu. Söz konusu plana göre, önümüzdeki yıllarda İngiltere'de yaklaşık 20 bin Afgan mülteciye ev sahipliği yapacak.

İngiltere İçişleri Bakanlığı bu yıl kabul edecek Afgan mülteci sayısının ise 5 bin olacağı bilgisinin altını çizdi.

SAYI TEPKİ ÇEKTİ!

İngiltere'nin bu kararı kısa sürede eleştirileri de beraberinde getirdi. Eski bir asker olan Muhafazakar Parti Milletvekili Tobias Ellwood Mirror'a yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; 'Afganistan'dan çekilmemize doğrudan bir yanıt olarak yüzleşmek üzere olduğumuz mülteci krizinin ölçeği göz önüne alındığında, bu son derece yetersiz bir yanıt. Hükümetin gerçekten burada büyük resmi görmesi ve yarattığımız krizin boyutunu kavraması gerekiyor.'

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P