banner204

banner177

banner193

banner205

NATO, PUTİN'İ SAVAŞ SUÇLUSU İLAN ETTİ

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin 41. gününde kameralar karşısına geçen NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, Rusya lideri Putin'e sert tepki göstererek "Sivillerin hedef alınması savaş suçudur. Buça'daki görüntüler Avrupa'nın onlarca yıldır tanıklık etmediği bir vahşete ait. Bizler ne kadar destek verirsek Ukrayna'nın eli o kadar güçlenir." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 05.04.2022, 15:56
NATO, PUTİN'İ SAVAŞ SUÇLUSU İLAN ETTİ

UkraynaRusya savaşında 41. güne girildi. Rusların Kiev yakınlarındaki Buça'dan ayrılmasının ardından sokaklarda onlarca sivilin cansız bedeni bulundu. Kan donduran görüntüler tüm dünyayı ayağa kaldırdı. Ukrayna tarafı ise Rusya'nın savaş suçu işlediğini açıkladı.

Dün Buça'daki katliamı bizzat görmek için bölgeye giden Ukrayna lideri Zelenski ise yaptığı en son açıklamada, "Rusya ile müzakere yapmak şu anki koşullarda çok zor, ama başka seçeneğim yok. Putin ile benim aramda bir görüşme olmayabilir" dedi. Zelenski ayrıca, Buça'da bulunan sivil cesetlerine ilişkin, "Muhtemel savaş suçlarını araştıracağız, diğer ülkelerin savcılıklarını da sürece dahil edeceğiz" yorumunu yaptı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de bugün Ukrayna-Rusya savaşına dair önemli açıklamalar yaptı. Stoltenberg Putin hakkındaki savaş suçu iddialarına ilişkin "Sivillerin hedef alınması savaş suçudur. Buça'daki görüntüler Avrupa'nın onlarca yıldır tanıklık etmediği bir vahşete ait. Ne kadar destek verirsek Ukrayna'nın eli güçlenir." dedi.

Moskova'nın Ukrayna'daki hedeflerinden vazgeçmeyeceğini vurgulayan Stoltenberg, halihazırda Rus ordusunun doğudaki Donbas bölgesine odaklandığını belirtti. Önümüzdeki haftalarda Ukrayna'nın doğusunda yeni bir Rus saldırısı beklediklerini aktaran NATO Genel Sekreteri, ittifak üyelerinin Ukrayna'ya sağladığı silah desteğinin kararlı bir şekilde daha da ileri götürüleceğini söyledi.

Stoltenberg ayrıca, NATO üyelerinin Bosna Hersek ve Gürcistan gibi ülkeler için daha fazlasını yapacakları mesajını da verdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Putin'e yönelik görülmemiş bir baskıyı sürdürmemiz gerekiyor. Değerlerimizi savunuyoruz. Görülmemiş ekonomik yaptırımlar ödetiyoruz" dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P