banner201

banner177

banner193

RUSYA İNKAR ETTİ AMA SAVAŞ HAZIRLIĞI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna sınırındaki askerlerinin tatbikatlarını tamamladıktan sonra geri döneceğini açıklarken, işgal iddialarını bilgi terörü olarak yorumladı.

DÜNYA 15.02.2022, 16:53
RUSYA İNKAR ETTİ AMA SAVAŞ HAZIRLIĞI BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Tüm dünya gözünü Rusya ile Ukrayna arasındaki krize çevirdi. İki ülke arasındaki gerilim gün geçtikçe tırmanırken, iki ülkeden de arka arkaya açıklamalar yapılmaya devam ediliyor.

Rusya Savunma Savunma Bakanlığı, Ukrayna sınırındaki askerlerinin tatbikatlarını tamamlamalarının ardından üslerine geri döndüklerini duyurdu.

Ukrayna'nın işgaline ilişkin iddialara 'bilgi terörü' diyen Bakanlık, saldırı iddialarını yine yalanladı.

UYDU GÖRÜNTÜLERİ, RUSYA'NIN İDDİALARINI YALANLADI

Ancak ABD'li uydu şirketi Maxar'ın yayınladığı görüntüler, Rus birliklerin muharebe mevzilerine hareket edildiği yönünde yorumlandı.

Maxar'a ait görüntülerde, Rus askerlerinin çok sayıda saldırı uçak bulundurduğu ve askeri taburlarda yoğunluk oluşturduğu tespit edildi.

"RUS BİRLİKLERİ MUHAREBE MEVZİLERİNE İLERLİYOR"

ABD merkezli teknoloji şirketi Maxar, çektiği yeni uydu görüntülerine atıfta bulunarak Rus birliklerinin hazırlık bölgelerinden çekilerek Ukrayna sınırına yakın muharebe mevzilerine doğru ilerlediğini öne sürdü.

Bununla birlikte, Rusya aylardır birliklerini Ukrayna çevresinde ve ilhak edilen Kırım yarımadasında yığıyor.

ABD'Lİ YETKİLİLER: SINIRDA 130 BİNDEN FAZLA ASKER KONUŞLANDIRILDI

ABD'li yetkililer, şu anda Batı yanlısı komşusunun sınırlarında 130 binden fazla askerin konuşlandığını ve Washington'un Rusya'nın her an bir saldırı başlatabileceğine inandığını söyledi.

Bir Maxar temsilcisi, “Önemli yeni faaliyetler, birkaç büyük birlik ve saldırı helikopteri konuşlandırmasının gelişini, kara saldırı uçaklarının ve savaş-bombardıman uçaklarının ileri noktalara yeni konuşlandırılmasını, konvoyda görülen diğer muharebe birimleriyle birlikte mevcut garnizonlardan çok sayıda kara kuvvetleri biriminin ayrılmasını içeriyor” dedi.

Maxar, uydu fotoğraflarının dün ve bugün çekildiğini bildirdi.

RUSYA, İŞGAL PLANLARINI YALANLADI

Diğer taraftan Rusya, Ukrayna'yı işgal etme planları olduğunu her zaman yalanladı. Dün, üst düzey Rus yetkililer, ülkenin ABD ve NATO ile diyaloğu sürdürmeye hazır olduğunu ve geçen yıl gerilimlerin başlamasından bu yana bazı askeri tatbikatları sona erdirdiğini söyledi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P