banner201

banner177

banner207

TALİBAN SINIRLARI ÇİZDİ: Afgan kadınları neler bekliyor?

Taliban Sözcüsü Suhail Shaheen, Afganistan'da yönetimi ele geçirmeleri sonrasında bir televizyon kanalına konuk oldu. Shaheen konuşmasında, kadınların burka giyme zorunluluğunun olmayacağını ancak başörtüsünün zorunlu olacağını söyledi.

DÜNYA 17.08.2021, 16:21
TALİBAN SINIRLARI ÇİZDİ: Afgan kadınları neler bekliyor?

10 günlük ilerleyişin ardından pazar günü başkent Kabil'e giren TalibanAfganistan'da yönetimi ele aldı. Sivil halkın çoğu ülkeden kaçmak için farklı yollara başvururken, Taliban yönetimindeki Afganistan'da neler yaşanacağı ise merak konusu oldu.

BAŞÖRTÜSÜ ZORUNLU OLACAK

Tüm dünyanın gelişmeleri yakından takip ettiği ülkede, Taliban'ın sert tutumu nedeniyle kadınları nasıl bir hayatın beklediği ise şekillenmeye başladı. SKY News kanalına konuk olan Taliban Sözcüsü Suhail Shaheen, "Bu, onların güvenliği için" diyerek Afganistan'da kadınların burka giyme zorunluluğunun bulunmayacağını, ancak başörtüsünün zorunlu olacağını söyledi.

"AFGANLARIN YENİ BİR SAYFA AÇMASINA YARDIM ETMEK BATI'NIN DA YÜKÜMLÜLÜĞÜNDE"

Şahin ayrıca, "Birleşik Krallık Başbakanı ve dünyanın tüm liderleri Afganistan halkının isteklerine saygı duymalı ve Afgan halkına ülkeyi yeniden inşa etmesi konusunda yardım etmeli. Bu onların yükümlülüğü, çünkü 20 yıl boyunca Afganistan'ın yıkımının arkasında onlar vardı. İnsanların Afganistan'da yeni bir hayata başlamasına ve yeni bir sayfa açmasına yardım etmek de onların ahlaki yükümlülüğüdür" ifadelerini kullandı.

GENEL AF İLAN ETTİLER

Taliban'ın pazar günü ülkenin başkenti Afganistan'ın başkenti Kabil'e girmesi ile başlayan kaosta bugün başka bir gelişme daha yaşandı. Bölgeden gelen son bilgilere göre Taliban hükümet yetkilileri için genel bir af ilan etti. Aynı açıklamada 'işe geri dönün' çağrısına da yer verildi.

"RUTİN HAYATA TAM BİR GÜVENLE BAŞLAMALISINIZ"

Taliban'dan yapılan açıklamada, "Herkes için genel af ilan edildi. Bu yüzden rutin hayatınıza tam bir güvenle başlamalısınız." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P