banner204

banner177

banner193

banner205

YOLLAR CESET TARLASINA DÖNDÜ: Rusya Suriye'den paralı savaşçı topluyor

RUSYA, daha önce şehir savaşlarını tecrübe etmiş Suriyeli yabancı savaşçıları Ukrayna'ya savaşmaya götürüyor. Rusya-Ukrayna savaşının 12. gününde de çatışmalar sürerken, Ukrayna sokakları ceset tarlasına dönüştü.

DÜNYA 07.03.2022, 09:10
YOLLAR CESET TARLASINA DÖNDÜ: Rusya Suriye'den paralı savaşçı topluyor

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, adı açıklanmayan üst düzey bazı Amerikalı yetkililere dayandırdığı haberinde, Moskova yönetiminin Ukrayna'daki savaşın gidişatı doğrultusunda yeni yöntemler için arayışta olduğunu yazdı. Ukrayna sokakları ise sivilleri hedef alan saldırılar nedeniyle adeta ceset tarlasına dönüşürken, savaşın 12. gününde de çatışmalar devam ediyor... 

Rusya, Suriye'den yabancı savaşçı topluyor
Wall Street Journal gazetesine konuşan 4 ABD'li yetkili, başta Kiev olmak üzere Ukrayna'da şehir savaşlarının yaşanması ihtimalinin artması üzerine Rusya'nın Suriye'den yabancı savaşçı götürmek üzere bu kişileri topladığını iddia etti.

Dolgun maaş ve sınırlı süre
Haberde, Rusya'nın Suriye'de şehir savaşlarında tecrübeli olan yabancı savaşçıları özellikle Kiev odaklı olarak topladığı ve bu kişilere belirli bir maaş karşılığında ve sınırlı süreyle sözleşme önerdiği ifade edildi.

ABD'li yetkililer, şu ana kadar bu süreçte kaç Suriyeli yabancı savaşçının toplandığı ya da bu kişilerin ne zaman Ukrayna'ya gönderileceği gibi detayların ise henüz net olmadığını belirtti.

Zelenski: 16 bin yabancı savaşçı geldi
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de farklı ülkelerden 16 binin üzerinde yabancı savaşçının Ukrayna lehine savaşmak üzere başvuruda bulunduğunu açıklamıştı

Ukrayna öldürdüğü Rus askerlerin görüntülerini paylaştı

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun Luhansk yönündeki çatışmalarda yaklaşık 40 askeri ile 11 askeri aracını kaybettiğini bildirdi. Öte yandan Ukrayna, öldürdüğü Rus askerlerin görüntülerini paylaştı.

Savaşın 12. gününde de çatışmalar tüm şiddetiyle sürüyor. Rus ordusu havadan ve karadan kritik noktaları ele geçirmeye devam ediyor. Şu ana kadar Harkov, Çernihiv, Irpin, Borodyanka, Zitomir, Mariupol, Herson ile başkent Kiev'e yoğunlaşan Rus ordusunun şimdi de Ukrayna'nın Karadeniz'e açılan kapısı konumundaki liman kenti Odesa'yı hedef alacağı kaydediliyor.

rus ordusunun bombardımanı sonrası enkaz altında ve araçlarının içerisinde can veren sivillerin de görüntüleri uluslararası ajanslara verildi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:52
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P