banner201

banner177

banner193

ZELENSKİ'DEN DÜNYAYA ÇAĞRI: TAMAMEN KAPATIN

Rusya'nın işgal girişimi başlattığı Ukrayna'da direniş sürerken, ülkede hava saldırıları nedeniyle zor anlar yaşanıyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski de ülkesine 5 gün içerisinde 56 füze atışı yapıldığını belirterek, "Rus füzeleri, uçakları ve helikopterleri için gökyüzünün tamamen kapatılması gerek" dedi.

DÜNYA 01.03.2022, 13:08
ZELENSKİ'DEN DÜNYAYA ÇAĞRI: TAMAMEN KAPATIN

Rusya hükümetinin bağımsızlıklarını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'ni tanımasının ardından Putin'in emriyle bölgeye giren Rus askerlerin Ukrayna'daki ilerleyişi devam ediyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları da sürerken, Rus birliklerinin Kiev'de lojistik deposunu vurması sonucu 28 kişi yaşamını yitirdi. Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarında meydana gelen şiddetli patlamada da 6 kişinin yaralandığı açıklandı.

Ukrayna'ya hava saldırılarının devam ettiği sırada Cumhurbaşkanı Zelenski'den dünyaya dikkat çeken bir çağrı geldi. Ruslara hava sahalarının tamamen kapatılması gerektiğini belirten Zelenski, "Rus füzeleri, uçakları ve helikopterleri için gökyüzünün tamamen kapatılması gerek. 5 günde Ukrayna'ya 56 füze saldırısı yapıldı, 113 seyir füzesi fırlatıldı" dedi.

Harkov'da sabah saatlerinde sokağa çıkma yasağının bitmesiyle halk marketlere, eczane gibi temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri noktalara akın etti. Bu sırada Rusya, sabah saatlerinde Harkov'u yeniden vurmaya başladı. Valiliğin önüne bomba düşmesi anbean sokak kameraları tarafından kaydedildi. Ölü ya da yaralı olup olmadığına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Harkov Valisi Oleg Sinegubov yaptığı açıklamada "Düşman Harkov'a saldırmaya devam ediyor. Sabah saatlerinde Harkov meydanı ve Harkov Askeri Yönetim binası vuruldu. Rus işgalci ağır silahlar kullanmaya ve sivil halkı katletmeye devam ediyor. Sokağa çıkma saatler dışında saldırıldı. Ölen ya da yaralananlara ilişkin net bilgi yok henüz. Bu yapılanlar Ukrayna halkına yapılan soykırımdır ve savaş suçudur. Zafer bizim olacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:41
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:52
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P