banner201

banner177

banner207

TÜBİTAK'tan BTÜ'de örnek etkinlik

Bursa Teknoloji Transfer Ofisi (BTTO) ve TÜBİTAK Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı (BUTAL) işbirliği ile organize edilen Yenilikçi Ürün ve Üretim Teknolojileri Ar-Ge Proje ve Fikir Pazarı Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mimar Sinan Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

EĞİTİM 07.05.2019, 18:00
TÜBİTAK'tan BTÜ'de örnek etkinlik

BUTAL Müdürü Sedat Aktaş, BUTAL Baş Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Akif Çimenooğlu, BTÜ Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yılmaz, BTTO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nadir Yıldırım, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrencilerin katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir gerçekleştirdi. Rektör Karademir, fikirlerin yenilikçi ürünlere dönüştürülmesinin önemine vurgu yaparak; “BTTO’nun paydaş kurumlar ile ortaklaşa gerçekleştirdiği bu ve benzeri çalışmalar, iş dünyası, öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizden çıkacak özgün fikirlerin keşfedilmesine olanak sağlamaktadır. Üniversiteler, toplumların beyni olarak tabir edilmektedir. Dolayısı ile düşünmemiz, icat çıkarmamız, analitik ve kritik değerlendirme yapmamız lazım. Problemlere çözüm üretebilmek için üniversite, sanayi ve kamu üçgeninde tüm paydaşlar ortak akıl ile çalışmalı, güç birliği içinde olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Yazıcı, Makine Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Kemal Furkan Sökmen, Kimya Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Erkoç sunumlarını gerçekleştirdiler. Programın devamında sergi alanındaki 16 adet poster çalışması BTÜ öğretim üyeleri ve BUTAL yetkililerinin oluşturduğu jüri tarafından değerlendirildi.

Programın kapanışında birinci poster sahibine 3.000 TL, ikinci poster sahibine 2.000 TL ve üçüncü poster sahibine 1.000 TL bedelinde TÜBİTAK BUTAL Test Analiz Desteği (Ar-ge temelli projelerde değerlendirilmek üzere) ödülleri takdim edildi. Birinci olan posterin sahibi ayrıca TÜBİTAK BUTAL tarafından verilecek Taramalı Elektron Mikroskobu Uygulamalı Eğitimi (SEM) alma hakkı da kazandı.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:39
Güneş 06:11
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P