ULUDAĞ KOLEJİ ‘DÜNYANIN EN İYİ OKULLARI’ YARIŞMASINA KATILMAYA HAK KAZANDI

‘Yeni Nesil Dersler’ ile Türkiye’nin ilk ve tek okulu ünvanına sahip olan Uludağ Koleji,  World's Best School Prizes (Dünyanın En İyi Okulları) yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek. Uludağ Koleji yarışma ile oluşturduğu eğitim modelini tüm dünyaya duyurarak birçok çocuğun hayatını değiştirmeyi amaçlıyor.

EĞİTİM 03.03.2022, 11:33 03.03.2022, 23:08
ULUDAĞ KOLEJİ ‘DÜNYANIN EN İYİ OKULLARI’ YARIŞMASINA KATILMAYA HAK KAZANDI

Uludağ Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Yıldırım, yarışma hakkında bilgiler verdiği açıklamasında Uludağ Koleji’nin uluslararası platformda yakaladığı başarıyı değerlendirdi.

ÇETİN YILDIRIM, “ULUSLARARASI PLATFORMDA ÜLKEMİZİ TEMSİL ETMEK ONUR VERİCİ”

Yıldırım açıklamasında, “Her çocuk kendi potansiyeline ulaşmayı hak eder anlayışıyla oluşturulmuş Uluslararası T4 Education, ‘Büyük zorlukların üstesinden gelmek için güçlü toplumlara ihtiyacımız var’ felsefesiyle World's Best School Prizes (Dünyanın En İyi Okulları) yarışması düzenliyor. Uludağ Koleji olarak bu yarışmaya ‘İnovasyon’ dalında başvuru gerçekleştirdik. Uludağ Koleji’nin, eğitimdeki yenilikçi yaklaşımları göz önüne alarak ‘İnovasyon’ dalındaki başvurumuz kabul edildi. Uluslararası platformda Türkiye’yi özellikle eğitim alanında temsil edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim için Bursa için, Türkiye için gurur ve onu verici” ifadelerini kullandı.  Öte yandan U.K Yabancı Diller Koordinatörü Adem Özsular, bu başarının tüm Uludağ Koleji ailesine ait olduğunu ekledi.

İNCEMAN AKGÜN, “OLUŞTURDUĞUMUZ MODELİ DÜNYAYA TANITACAĞIZ”

Uludağ Koleji Bilim Kurulu Üyesi Öğretim Görevlisi Nilüfer İnceman Akgün ise yarışmaya ilişkin bilgiler verdiği açıklamasında Uludağ Koleji’nin eğitim anlayışını tüm dünyaya duyurabilme amaçlarında olduğunu ifade etti. Akgün, uluslararası nitelik taşıyan yarışmanın, beş kategoride gerçekleştiğini ifade ederek,

“Bunlar; Topluluk İş Birliği, Çevre Eylemi, İnovasyon, Sorunların Üstesinden Gelmek ,Sağlıklı Yaşamı Desteklemek. Uludağ Koleji de kurulduğu ilk günden bu yana öğrencilerini 21. Yüzyıla hazırlayabilmek amacıyla müfredatına dahil ettiği ‘Yeni Nesil Dersler’le Türkiye'de ilk ve tek okul ünvanını elinde bulunduruyor. Uludağ Üniversitesi Profesör, Doçent ve Öğretim Görevlisi hocalarından oluşan Bilim Kuruluyla programladığı "Yeni Nesil Dersler"le çocuklara; inisiyatif alabilme, hızlı ve yerinde karar verebilme, problemlerini tanıma ve analitik düşünerek çözebilme, çağına liderlik yapabilme, ekip çalışmalarını organize edebilme ve etkili iletişim becerilerine sahip olabilme gibi birtakım becerileri kazandırmayı öncelikli hedef olarak görüyoruz. Amacımız bu derslerle birlikte oluşturduğumuz modeli dünyaya duyurarak daha çok çocuğa dokunmak” dedi.

Eğitim modelini dünyaya tanıtacaklarının altını çizen Akgün son olarak şöyle konuştu, “Öğrencilerde gözlemlenen farklı yapılara uyum sağlayabilme, esneklik, etkili düşünme, kendine ve başkalarına liderlik yapabilme, iletişim becerilerine sahip olabilme gibi konularda oluşturduğumuz farkı Dünyaya tanıtabilmek amacıyla da World's Best School Prizes yarışmasında yer alacağız. Uludağ Koleji’nin Eğitimdeki bu yenilikçi yaklaşımlarım kaynaklı "İnovasyon" dalında başvurusu kabul edilmiştir” dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:06
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 19:58
Yatsı 21:26
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P