banner177

banner193

ZEKİ MÜREN GÜZEL SANATLAR LİSESİ UNUTULMAZ KONSERE HAZIR

Yurt içi ve yurt dışında önemli başarılara imza atan Türkiye’nin en prestijli sanat okulları arasında yer alan Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi, 9 Haziran Cuma günü Merinos AKKM’de düzenlenecek yıl sonu konseriyle 2022-2023 eğitim öğretim yılına veda edecek. Ücretsiz olacak yıl sonu konserine tüm sanatseverler davetlidir.

EĞİTİM 08.06.2023, 10:18
ZEKİ MÜREN GÜZEL SANATLAR LİSESİ UNUTULMAZ KONSERE HAZIR

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen yıl sonu konserine hazır olan Zeki Müren Güzel Sanat Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri 9 Haziran akşamı Bursalılara unutulmaz anlar yaşatacak. Okul orkestrası ve okul korosunun sahne alacağı konserde öğrenciler sola performanslarını sergileyecek.

Birçok alanda farklı çalışmalarıyla Türkiye’nin örnek okulları arasında yer alan Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nin 2022-2023 eğitim öğretim yılında onlarca projeyi hayata geçirmenin mutluğunu yaşadığını ifade eden Okul Müdürü Remzi Ayaz, eğitim-öğretim dönemine, sosyal sorumluluk projelerine ve etkinliklere ilişkin bilgiler paylaştı.

BU YIL İLK KEZ AÇILAN TİYATRO BÖLÜMÜ PERFORMANSIYLA DİKKAT ÇEKTİ

Okul Müdürü Remzi Ayaz, Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nin başarıdan başarıya koşan bir yılı daha geride bıraktığının altını çizdiği konuşmasında; “Okulumuz, yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirdiği resim, müzik ve tiyatro alanlarındaki projelerle başarısını perçinleyerek dolu dolu bir eğitim öğretim yılı geçirdi. Bu yıl ilk kez açılan tiyatro bölümü, öğrencileri ve öğretmenleriyle önemli işlere imza attı. Okulumuz tiyatro bölümünün ilk yılı olmasına rağmen 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde tiyatro öğrencilerimiz  ‘Shakespeare’in Cadıları’ oyunuyla ilk sahne performanslarını başarıyla sergiledi ve dakikalarca alkışlandı.” ifadelerini kullandı.

BURSA’YI YÖNETENLER RESMEDİLDİ

Bursa’yı Yönetenler’ portre sergisinin Bursa’da büyük yankı uyandırdığını ifade eden Ayaz, “Okulun kurulduğu zamandan bu yana yurt dışı ve yurt içinde büyük başarılara imza atan resim bölümü öğretmen ve öğrencilerimiz ‘Bursa’yı Yönetenleri Tanıyorum Projesi’ kapsamında; yerel yönetimlerden iş dünyasına, sivil toplum kuruluşlarından siyaset dünyasına kadar geçmişten günümüze Bursa’nın önemli iş insanlarını resmederek oluşturdukları sergi ile büyük beğeni topladı. Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde sergilenen portreler binlerce Bursalı tarafından ziyaret edildi.” dedi.

BARTIN VE ZONGULDAK’IN ACILARI RESİMLERLE ANLATILDI

Farklı sosyal sorumluluk projelerine de imza attıklarını hatırlatan Ayaz, şöyle devam etti: “Sosyal Sorumluluk Projesi olarak Bursa Büyük Şehir Belediyesi’nin destekleriyle yaşanan acılara ortak olmak için Bartın ve Zonguldak’ı ziyaret eden resim bölümü öğrencilerimiz gözlemlerini ve hissettiklerini tuvale dökerek 16 Ocak 2023 tarihleri arasında Sami Güner Sanat Galerisi’nde muhteşem ve anlamlı bir resim sergisi gerçekleştirilmiştir.”

YURT İÇİ VE YURT DIŞINDA BİRÇOK ETKİNLİĞE İMZA ATILDI

Batı Müziği ve Türk Halk Müziği dallarında eğitim veren Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nin yurt içi ve yurt dışında sayısız konsere imza attığını hatırlatan Ayaz, “Sanat yönetmenliğini Aylin Şengün Taşçı’nın yaptığı ‘Birlikte Söylüyoruz’ projesi kapsamında Türk Sanat Müziğinin sevilen isimleriyle aynı sahnede buluşan öğrencilerimiz Merinos AKMM’de zihinlerden silinmeyecek muhteşem bir konser gerçekleştirildi.

      Okul koromuz 96 koronun yer aldığı “İzmir Uluslararası Çok Sesli Korolar Festivali’nde” festivalin en iyi ödülü olan “Entonasyon, Homejenlik ve Koro Tınısı Ödülünü” aldı.

Saraybosna’da bulunan “Sarajevo Srednia Muzicka” ile okulumuz arasında imzalanan kardeş okul projesi kapsamında, okul orkestramız ve “Sarajevo Srednia Muzicka” öğrencileri ile birlikte kurulan kardeş okullar ortak orkestrası konseri ile kardeşliğimizi perçinleyen muhteşem bir projeye imza atıldı.

Okul Koromuz, İzmir Uluslararası Çoksesli Korolar Festivaline katılarak, festivalin en iyi ödülü olan ‘’Entonasyon, Homojenlik ve Koro Tınısı Ödülü’’ ve yine, aynı gün katıldığı, İzmir Mozart Akademi Uluslararası Polifonik Korolar Festivalinden, festivalin yine en iyi ödülü olan, ‘‘Müzikalite, Yapıtı Yorumlamada Başarı’’ ödülleri almıştır.

Okulumuzu ve bizleri her zamanki gibi başarı ile temsil ederek bizleri gururlandıran koromuzu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

İzmir Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali: Entonaston, Homojenlik, Koro Tınısı Ödülü Mozart Akademi İzmir Uluslararası İzmir Polifonik Korolar Festivali: Müzikalite, Yapıtı Yorumlamada Başarı Ödülü ve Piyano Eşliğinde Başarı Ödülü

Okul Koromuz, 8. Sansev İstanbul Uluslararası Çoksesli Koro Festivaline katılarak, festivalin en prestijli ödülü olan ‘’Koro Tınısında Başarı’’ ödülünü almıştır.

Okul orkestramız İstanbul Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi’ni ziyaret ederek lisenin konser salonunun açılışını gerçekleştirdi. Dolu dolu bir yılı daha geride bırakıyoruz.” dedi.

Türkiye’nin en prestijli ve birçok başarıya imza atan sanat okulları arasında yer alan Bursa Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi 2022-2023 eğitim öğretim yılına 09.06.2023 tarihinde  Bursa Merinos AKMM Orhangazi salonunda verilecek olan muhteşem bir yıl sonu  konseriyle veda edecek.

   

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P