banner177

banner193

Altuntepe, "KDV indirimi kalıcı olmalı"

1960 yılında İnegöl’de kurulan aile şirketinin 2000 yılında Gold Hill Yönetim Kurulu Başkanı olan Yasin Altuntepe 8 bin metrekare alanda üretim yapan Gold Hill ile ilgili bilgiler verdi. Altuntepe mobilyada geçtiğimiz aylarda yapılan KDV indiriminin piyasaya can suyu olduğunu ifade ederken, KDV indiriminin  kalıcı hale gelmesi için çağrıda bulundu. 

EKONOMİ 13.11.2019, 13:17
Altuntepe, "KDV indirimi kalıcı olmalı"

ÖZEL HABER: SERCAN GÜLER 

Mobilyanın kalbi İnegöl’de Altıntepe Koltuk mobilya adıyla 1960 yılında ticaret hayatına başladıklarını belirten markanın kurucusu Yasin Altuntepe markanın 2000 yılından itibaren tescilli Gold Hill markası ile ahşap sandalye masa ve koltuk satışı gerçekleştirdiklerini Türkiye’nin birçok noktasından toplu ve özel siparişler aldıklarını belirtti.

MOBİLYANIN KALBİNDE YARIM ASIRLIK TECRÜBE

1960 yılında Altuntepe Koltuk Mobilya üretim ve satışı ile ticaret hayatına başladı. Baba ve oğulları olmak üzere uzun yıllar tüketiciye hizmet vermekte olan aile şirketi, 2000 yılından itibaren tescilli GOLDHİLL markası ile ahşap sandalye, masa ve koltuk üretimi ve satışını gerçekleştiriyor.

TECRÜBE MODERN ÇİZGİLERLE BULUŞUYOR

Gold Hill Yönetim Kurulu Başkan Yasin Altuntepe, “Geçmişten aldığı bu tecrübeyi modern çizgilerle buluşturan markamız, her mekana uygun ürünler üreterek bulunduğu yere zenginlik ve doğallık katıyor. GOLD sandalye olarak özgün modellerimizi satmakla kalmıyor, firmalara tescilli ve patentli sandalye dizaynları da yapıp üretiyoruz. Firmamız sadece üretimle değil teslimatta da çok özen göstererek kendi araçlarıyla da sorunsuz ve hızlı teslimat yapmaktadır.” ifadelerini kullandı.

8 BİN METRE KARE ALANDA ÜRETİM!

İnegöl’de faaliyet gösteren fabrikanın 6 bin metrekare kapalı 2 bin metrekare açık alanda üretim yaptıklarını hatırlatan Altuntepe; “Fabrikamız tomruk biçme ve fırınlama alanı, imalat ve toplama alanı, boya hane, dikiş hane, döşeme hane bölümleri ve modern teknolojiye uygun makine parkurlarıyla Orman işletmelerinden ihaleye girmek suretiyle aldığı tomrukları sandalye ve koltuğa dönüştürüp müşterilerine sunan büyük bir tesistir. Ülkemizin mobilya sektöründe öncü ve lider firmaları olan müşterilerine yüksek kapasitesi ile kaliteli hizmet vermektedir. Firmamız ihracat yapmak suretiyle de ülkemize katma değer sağlamaktadır.  Ülke ekonomisine katkıda bulunmak, yeni istihdamları oluşturmak, düşük maliyet ve yüksek kalite de üretim yapmak, Karlı ver verimli bir firma olmak, kaliteyi yaşam tarzı haline getirmek  kalitede referans olmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

KDV İNDİRİMİ NEDEN KALICI OLMALI ?

Sektöre dair değerlendirmelerde bulunan Altuntepe, “Ülke olarak zor bir dönemden geçiriyoruz.  Ekonomide son 2 yılda yaşanan olayların yanı sıra, sınır hattımızın güvenliğini sağlamak amacıyla yapmış olduğu operasyonların sonuncusu olan Barış Pınarı Harekatı’yla da dünyaya gücümüzü gösterdik. Ülkemizin birlik ve beraberliği için daha çok çalışıp üretken olmamız gerektiğinin millet olarak farkındayız. Jeopolitik riskler, küresel krizler, dünyanın başka yerinde yaşanan olaylar, küreselleşen dünya ile ülkemizi doğrudan etkiliyor. Ham madde konusunda dışarıdan ithal ettiğimiz ürün sayısı çok fazla, bu nedenden dolayı oluşan döviz dalgalanmaları her sektörü doğrudan etkilediği gibi enflasyonu ve beraberinde birçok sonucu doğuruyor. Bu nedenlerden dolayı vatandaşların tüketim anlayışı da değişiklik gösterdi. Para harcamak yerinde birikimi tercih eden bireyler, tüketime dayalı faaliyetlerini sürdüren sektörleri de büyük ölçüde etkiledi. Geçtiğimiz aylarda mobilya da yapılan KDV indirimi mobilya piyasasında büyük hareketliliğe neden oldu. Düğün sezonun sona ermesi ile birlikte sektörümüze yeniden canlılık kazandırmak adına KDV indiriminin kalıcı olmasını arzu ediyoruz. Hem vatandaşımız ihtiyaçlarına cevap vermek hem de mobilya sektörünün yurt içi pazar satışlarını hareketlendiren KDV indiriminin kalıcı olması hepimiz için hayırlı olacaktır” dedi. 

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:54
Akşam 20:00
Yatsı 21:29
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P