banner177

banner193

ASGARİ ÜCRETTE TARİH BELLİ OLDU

Milyonlarca vatandaş kadar Anadolu'nun farklı bölgelerinde yaşayan çalışanlar ve aileleri de asgari ücret zammını yakından takip ediyor. Mevcut asgari ücrete yapılacak zammın 2024 yılında iki kez mi yoksa tek seferlik mi yapılacağı konusunda farklı yorumlar gelirken,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan tarih vererek noktayı koydu.

EKONOMİ 07.12.2023, 14:55
ASGARİ ÜCRETTE TARİH BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine sonrasında yaptığı açıklamada çalışanları enflasyona karşı ezdirmeyeceklerini belirtmişti. Gerek ekonomi gerekse Türkiye gündemindeki bir numaralı olgu, şüphesiz asgari ücret zammı ve memur, emekli maaşları! Yeni yılda asgari ücretin 16 bin TL'nin üzerine çıkmasına kesin gözüyle bakılırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan yeni açıklamalar geldi.

"31 ARALIK'A KADAR RESMİ GAZETE'DE YAYIMLAMAK ZORUNDAYIZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilere açıklama yaptığı açıklamada asgari ücret belirleme çalışmalarına ilişkin, "Temmuz ayında yaptığımız gibi hızlı bir şekilde inşallah başlayıp, taraflarla bir araya geleceğiz. Pazartesi süreci başlatacağız, komisyonlarla bürokratlarımız çalışıyor. Teknik çalışmalar yapılıyor. Biliyorsunuz bakanlıklardan temsilciler geliyor, erken bitirilmesi konusunda onların çalışmaları bize şekil verecek. Ocak ayından itibaren geçerli olacak asgari ücreti, 31 Aralık'a kadar Resmi Gazete'de yayımlamak zorundayız. Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız. Şu an tüm göstergeler olumlu gidiyor. Pazartesi, Türk-İş ve TİSK başkanlarımızla bir açılışımız olacak. Süreci Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. İlkemiz, her zamanki gibi siz de biliyorsunuz; çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek" diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET 17 BİN 500 TL OLUR MU?

Işıkhan, Merkez Bankası'nın eski ekonomisti Hakan Kara'nın asgari ücretin 17 bin 500 lira olması gerektiği yorumuna ilişkin, "Çalışmalarımızı bitirdiğimizde nihai sonuca ulaşacağız inşallah, sizinle de paylaşacağız" dedi. İşveren desteği ile ilgili çalışma olup olmadığı sorulan Bakan Işıkhan, "Bu konuların hepsini değerlendireceğiz" yanıtını verdi.

'TEK ZAM OLACAK'

Işıkhan, temmuz ayında ara zam yapılmayacağını belirterek, "Tek zam olacak çünkü yönetmeliğimizde de öyle. Asgari Ücret Yönetmeliğimizde yılda 1 kere. Çok zorunlu koşullarda, deprem gibi geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile asgari ücrete 2'nci zammı yaptık" dedi.

Yorumlar (0)
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 06:01
Öğle 13:06
İkindi 16:54
Akşam 20:01
Yatsı 21:30
12
kapalı
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P